Autors Tēma: panna,vienkārši panna cepšanai  (Read 510 reizes)

Offline diddly

panna,vienkārši panna cepšanai
« : Novembris 15, 2019, 20:08:20 »
Pārskatīju visas 14 lapas,likās,kkad bija sarunas par parastu pannu cepšanai,uz plīts.
Nopirku kārtējo,dienu iepriekš izlidināju uz miseni veselas 2! (galīgi NE Zero waist-īgi).
Lasu instrukciju,jo jūtos vainīga iepriekšējo pannu lietošanas noteikumos. Es tās mazgāju traucenē!
Tagad lasu,izlasu-nekarsēt tukšu pannu... :wtf:
Ok,sapratu.  Vienlaicīgi,jebkurā pavārgrāmatā,receptē,norādē par cepšanu ir-uzkarsējiet cepamo pannu,(un tikai pēc tam-uzlejiet eļļu vai uzlieciet sviestu).
Tādās pretrunās,ja vien eļļa uz pannas skaitās jau pilna panna,es timer pieturēšos pie vecajiem pannu lietošanas ieradumiem,uzkarsēt,uzlikt taukvielas un Labu apetīti!

Offline tuk

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #1 : Novembris 15, 2019, 20:19:29 »
Kas ir parastā panna??? Čuguna, metāla, kāds pārklājums... Teflona pārklājuma tiešām nebūtu labi ilgstoši karsēt tukšu... Par mazgāšanu, parasti jau uz iepakojuma vai instrukcijā ir norādes, ko var, ko nevar...

Offline Nāra

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #2 : Novembris 15, 2019, 20:37:28 »
Es  arī mūžīgos labas pannas meklējumos...Visas ar laiku kļūst nelietojamas.Es sev vsp neko neceptu, bet ir citi, kuriem vajag....tad nu pannas nezwaistīgi nāk un iet...

Offline kvadra

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #3 : Novembris 15, 2019, 20:42:13 »
Tagad lasu,izlasu-nekarsēt tukšu pannu... :wtf:
Vienlaicīgi,jebkurā pavārgrāmatā,receptē,norādē par cepšanu ir-uzkarsējiet cepamo pannu
Nu es to saprotu kā ilgstoši tukšu nekarsēt vai nepārkarsēt. Uzkarsa - liec virsū, kas nu paredzēts. Citādi sanāk, ka nevis produktu, bet pašu pannu cep. Pārklājums var ciest vai pati panna, ja plānāka, sadeformēties.

Offline Spārka

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #4 : Novembris 15, 2019, 20:42:39 »
Čuguns. Punkts.

Offline diddly

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #5 : Novembris 15, 2019, 20:57:10 »
šoreiz laikam nav teflons,bet kkāds gaiši pelēks,ar sikiem gaišiem punktiniem,kkāds keramiskais pārklājums.
Nu,redzēs,cik ilgi vilks.

Offline tuk

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #6 : Novembris 15, 2019, 20:58:38 »
Vispirms jau būtu jāsaprot, par kādām pannām Diddly runā.
Man ir dažādas, čuguna, tērauda (pirkta sen atpakaļ kādā veikalu akcijā, bet kalpo apbrīnojami labi), teflona pārklajuma pankūkām, vokpanna. Nezinu, viss kalpo ok, nav par ko
sūdzēties...
« Last Edit: Novembris 15, 2019, 21:28:28 no tuk »

Offline diddly

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #7 : Novembris 15, 2019, 21:23:42 »
Nesūdzējos,pirmkārt.
Otrkārt,rakstīju,ka mani mulsina apraksti,kas pannai,kas kulinārijā.
Ir čuguna wokpanna,ideāla.
2 seklās pankūku pannas,kalpo labi.
Bet tās,paradtai ikduenas cepšanai,viena parasta,viegla,otra smaga,no Rito,dārga,abas vienādi beidza savu karjeru,rayj klāt,dārgajai pārklājums līdz plikam dzelzim nodila.

Offline tuk

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #8 : Novembris 15, 2019, 21:34:32 »
Ja rakstīts pa tukšo lieki nekarsēt, tad nekarsēt. Kad panna karsta, liek ko virsū un cep kamēr
gatavs, vai arī ko nesaprotu, tur kas ūberspešels paredzēts?

Offline diddly

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #9 : Novembris 15, 2019, 23:35:54 »
es tad laikam saprotu parāk burtiski

Offline dille

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #10 : Novembris 20, 2019, 09:20:18 »
Kāpēc jākarsē plika panna? Varbūt neko nejēdzu - uzlieku pannu, ieslēdzu siltumu, uzlieku taukvielu (eļļu, sviestu), kad sasilis, lieku virsū cepamo.
Vispār neko tā kārtīgi nepiecepinu, mazliet apcepu no abām pusēm, tad lielākoties sautējas, brūni kraukšķīgais šķiet indīgs.

Offline Spārka

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #11 : Novembris 20, 2019, 10:53:31 »
Citēt no: dille
Kāpēc jākarsē plika panna?
Ja negatavo neko, kam receptē "apcep lielā karstumā", "apcep uz straujas uguns", nu tad jau nē.

Offline Elzzy

Re: panna,vienkārši panna cepšanai
« Atbildēt #12 : Novembris 20, 2019, 11:41:22 »
Es esmu uz malkas plīts vienu pannu sakarsējusi līdz deformācijai... Bet ikdienā lietojas panna, kura paredzēta indukcijas plītīm - plānā metāla, ar kaut kādu pretpiedeguma pārklājumu, un lielākām cepšanām čuguna pannas, Man no čuguna garšo labāk.

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved