Autors Tēma: Mīti. Gastronomiskie.  (Read 1787 reizes)

Offline tuk

Mīti. Gastronomiskie.
« : Maijs 30, 2019, 18:13:36 »
 Apakšvirsraksts varētu būt -“Steiks vešķ tonkaja“ :)
Pāris nedēļas kkā neprasījās gaļu, viss ok organisms jau zina - ko un kā... :)
Bet, šodien!!! Nu ir cilvēks plēsoņa, ir, savā dziļākajā būtībā. ;) Nu tātad, gribu gaļu... 
Ievelkos bodē, un vienīgais, kas mani uzrunā ir steiks... mjā... bet mums to gatavo puiši, un
izcept steiku... cilvēki pat kursos iet... parasts mirstīgais jau nemaz tā nevar... bet mani
steikcepēji šonedēļ mājās nebūs.
Ehh, padomāju, ko man zaudēt - jēlu gaļu tartarā ēdu, nu būs raw medium... vai raw... galvenais nepārcept! Vēl palasījos googli, lai nobriestu procesam :D :D :D
Mana debija “smalkajā“ steikmākslā vienkārši ideāla! Tas taču pavisam vienkārši un tie ir mīti,
kas apvij šo procesu :D Nu kas var būt vienkāršāk, kā uz labas pannas, no labas gaļas pagatavot steiku! :) Prieks totāls, vienīgi jāpatur noslēpumā no vīriešu kārtas pārstāvjiem ;) :D


Offline ragana

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #1 : Maijs 31, 2019, 08:48:25 »
Tu mani iedvesmoji.  :smile:
Vīrs mājās nebūs (un ja arī būtu, tāpat viņam gaļa jāsacep labi dūšīgi, lai neaizmūk no šķīvja), varētu noiet gar steiku bodi (ir tāda uz Barona un Stabu stūra) un uztaisīt vakara izvirtību. Sākotnējais plāns bija mīdijas baltvīna-siera mērcē ar ķiploku bagetes grauzdiņiem.

Offline tuk

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #2 : Maijs 31, 2019, 10:32:04 »
Droši, pēc biezumiņa var labi redzēt cik tālu karstums aizgājis, pannu zvērā karstu un nost ņēmu
vēl tādu, ka būs raw midium, sāli, piparus pēc cepšanas, kamēr “atpūtās“ aizgāja līdz medium...
Ļoti ātri un ar salātiem ļoooti labi :)

Offline reno

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #3 : Jūnijs 03, 2019, 12:26:22 »
Par Pavlovu jau tāds pats mīts

Offline Minne

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #4 : Jūnijs 03, 2019, 13:25:34 »
Un par želatīnu  :mrgr:
 :taunt:
 

Offline Bob(i)s

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #5 : Jūnijs 03, 2019, 13:26:35 »
Un par želantīnu  :mrgr:


kā ir pareizi - želaNtīns vai želatīns ???  :scratch:

Offline Minne

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #6 : Jūnijs 03, 2019, 13:28:28 »
Kaine ānung.
Sastomījos un uzrakstīju ne tā, kā rakstu parasti. Mana latviešu valoda kūp un pamazām izkūp  :f-palm:

Offline Bob(i)s

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #7 : Jūnijs 03, 2019, 13:29:48 »
bet tas želantīns baigi bieži dzirdēts, es nezinu, kādēļ daļa kaucmindiešu tā runā..


Offline daddy

  • Relikvija
  • ******
  • Ziņas: 3597
  • Total likes: 3257
  • Labais vienmēr uzvar! t.i. kas uzvar, tas labais!
Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #8 : Jūnijs 03, 2019, 15:13:31 »
Tas tādēļ, ka padomju laiku želatīns bija tāds, ka varēja saželēties un varēja nesaželēties. Saimniecēm bija vēlme (želaņije), lai tomēr saželējas. no tā arī želaNtīns :D

Tolaik arī bija tāds raugs, no kura nevarēja alkoholu dabūt...

Offline tuk

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #9 : Jūnijs 03, 2019, 22:34:53 »
Vegāni apgalvo, ka saldēts banāns garšojot kā saldējums. Totāls mīts - saldējums TĀ negaršo...

Offline Raimonds1

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #10 : Jūnijs 05, 2019, 21:42:10 »

Offline reno

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #11 : Jūnijs 17, 2019, 19:57:05 »
Aptuvens citāts no Džeinas -runāt par garnelēm (jāsaprot -ēdiena gatavošanu) ir garlaicīgi
Vispasaules ņemšanās ar ēstgatavošanu rāda pretējo -tātad par garlaicību -mīts

Offline Džeina

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #12 : Jūnijs 17, 2019, 21:26:14 »
Tā neteicu. Un tādā aspektā vispār tēmu nepavērsu.
Bet vispār šis forums mierīgi varētu pārtapt par ēst gatavošanas forumu. Interesenti būtu..
Mūsdienu sievietes ir feministes un negatavo mājās  - lūk, tas ir mīts.. Jo Kaucminde rullē.

Offline tuk

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #13 : Jūnijs 17, 2019, 21:55:36 »
Kur problēma? Kuram garlaicīgi, tas nerunā :) Runā par to, kas interesē un lasa arī to :)
Pavisam vienkārši :) Tas vien normāli, ka intereses atšķirīgas. Neviens tak ar varu nespiež lasīt to, kas neinteresē ;)

Bet tas, ka kaucminde rullē, ir ļoti labi, apsveicami!
Jaunā paaudze zinās kā garšo īsts ēdiens, ne pusfabrikātī un fāstfūdi, lai tik rullē! :)
« Last Edit: Jūnijs 17, 2019, 22:02:38 no tuk »

Offline vellata

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbildēt #14 : Jūnijs 18, 2019, 20:46:05 »
Mūsdienu sievietes ir feministes un negatavo mājās  - lūk, tas ir mīts.. Jo Kaucminde rullē.
Man jau liekas, ka kārtīgai feministei jābūt pašpietiekamai, arī virtuvē - ne tikai ēst sev jāmāk taisīt, bet arī jāprot spuldzīti ieskrūvēt vai sifonu izlietnei nomainīt (un līdzīgus sīkus santehnikas darbiņus) :) Tas, ka pelnošākās / ar citiem kopā dzīvojošās var atļauties, ka šos darbus viņām dara citi, jau ir cits jautājums. Bet nu bezpalīdzība praktiskajos jautājumos man liekas briesmīgi bērnišķīga, nevis feministiska. To nevajadzētu piekopt ne sievietēm, ne vīriešiem.

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved