Autors Tēma: Szegediner Gulasch  (Read 153 reizes)

Online Minne

Szegediner Gulasch
« : Aprīlis 10, 2019, 14:49:34 »
Jānokārto vecs parāds (Mangustam?  :scratch: ), kamēr neuznāk vasara, kad šis ēdiens būs par smagu :)

Tātad Segedinas gulašs. Kā nosaukums liecina - gulašs ar ungāru "piesitienu", tātad paprika, paprika! Bet visādi citādi ļoti līdzīgs mūsu sautētajiem kāpostiem, tikai viņi visādiem mikšļiem mīl piesiet vārdu "gulašs".

Sastāvdaļas pēc acumēra:

cūkgaļa (līdzīgā daudzumā kā kāposti)
sīpoli - krietni daudz
skābi kāposti
ķiploki
(paprika) - lieku iekavās, jo neesmu paprikas fane, bet ir receptes arī ar svaigu papriku
saldās paprikas pulveris, pāris ēdamkarotes
ķimenes
(tomātu pasta) - ja atceros, izmantoju
lauru lapas
(Buljons) - var izmantot vnk ūdeni, bet es mēdzu piešaut kādu karoti eko buljona pulvera garšas intensitātei
skābs krējums (iebiezināšanai jauc ar karoti miltu, bet var bez miltiem), kādi 200-250ml
šļuciņa eļļas, sāls, pipari, cukurs, asās paprikas pulveris, čilli....pēc izvēles un asuma vēlmes

Katlā eļļā strauji apcepina sagrieztu cūkgaļu, laurlapas, pievieno rupji sagrieztus sīpolus, sautē līdz caurspīdīgumam, pieber ķimenes, tad katla centrā, atbīdot pārējos produktus malās, īsu brīdi apcepina kādu karoti tomātu pastas un paprikas pulveri. Pulveri nekarsēt par ilgu, jo kļūs rūgts. Lej klāt ūdeni vai buljonu un sautē gaļu pusmīkstu. Kkad piemet ķiploku. Tad nāk kāposti (un gabalos sagriezta svaigā paprika, ja vēlas). Ja vajag, papildina šķidrumu - nevajag baidīties, ka būs par šķidru, jo beigās nāk skābs krējums, sakults ar karoti miltu. Ja neiebiezina ar miltiem, tad gan jāpaseko, lai nav par šķidru. Es no tās miltu karotes nevairos ;) Sāls, pipari, citas garšvielas pēc vēlmes un vajadzības. Gala versijas garšvielošanu atstāj uz beigām, jo kāposti vāroties dod savas skābuma-sāļuma nianses, tāpat krējums pašķaida stiprumu utt. (kaucmindietēm lieks norādījums, bet, ja nu gadījumā aŗī kāds no parastās virtuves...;) )

Sātīgs ēdiens drēgnam laikam, kaloriju arī pietiek, bet dažreiz jau var ;)
Labu apetīti!


Offline Mangusts

Re: Szegediner Gulasch
« Atbildēt #1 : Aprīlis 10, 2019, 16:08:07 »
Paldies, Minne! Iespējams šīs nedēļas nogalē izmēģināšu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Offline ragana

Re: Szegediner Gulasch
« Atbildēt #2 : Aprīlis 10, 2019, 16:24:19 »
Labs! Es kādreiz ko līdzīgu taisu ar svaigiem kāpostiem.

Offline Camma

Re: Szegediner Gulasch
« Atbildēt #3 : Aprīlis 10, 2019, 17:31:52 »
Ok, būs man arī kāpostu zupa ar variācijām!  :rofl:
Visus sakost!

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved