Mani interesē vai nu latviešu filmas (normālas, ne par kādiem pāraugušiem tīņiem - tirliņiem, kuri pēc 40 vēl nav sapratuši, kas paši ir, ne ar nolaišanos līdz necenzētai leksikai, lai radītu "sensāciju") vai arī tais valstīs ražotas filmas, kurās mentalitāte ir kaut kur kaimiņos mūsējai. Šai sakarā par tādu Holivudu - Bolivudu intereses - pilnīga nulle. Kas atliek? Vai nu gaidīt, kad latviešiem "uzražosies" kas jauns un pilnvērtīgs (ko gaidīt jau labi sen jau esmu pārguris), vai arī skatīties krievus. Jāteic, ka, savulaik pārguris kko gaidīt no latviešiem, tagad skatos gandrīz tikai krievus. Kad sākšu pavisam nesaprast, no kurienes mūsu vidē parādās cilvēki ar šai videi pilnīgi neadekvātu (vidusmēra ASV iedzīvotāja kloni) uzvedību, iespējams, paskatīšos arī kaut ko no ASV, lai saprastu, no kurienes ļaudīm smadzenēs ir tas, kas tur ir? Un vispār, kādēļ man būtu jāinteresējas par to, kā pasaule izskatās cilvēku acīm, līdz kuru mītneszemei lālido gandrīz pusdiennakti? Šobrīd - pilnīgi un galīgi nesaista, tā kā ... krievi, krievi un vēlreiz - krievi. Vienīgais, varētu vēl par baltkrieviem, lietuviešiem, igauņiem un poļiem painteresēties. Jāpameklē, - iespējams, ka arī tiem ir kas skatāms un saprotams. Labāko, kas atbildīs manai pieticīgajai gaumei un tēmas nosaukumam, centīšos izlikt šeit.
Kino + dalība forumā, kurā sarakstās krieviski, un esmu sācis viņus labāk saprast. Pāris mīti par lielo tautu, kura kaimiņos, manā paurī, kuri tur sēdēja ilgi un stabili, nu jau ir statusā "zem jautājuma zīmes", un, tā kā man patīk noskaidrot un saprast, tad esmu ar iepriekšminēto apmierināts.