Rakstīt atbildi

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Seši mīnus trīs ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: tuk
« : Septembris 30, 2019, 22:30:41 »

Kkad padlaikos parādījās tie texti par etiķa kaitīgumu, mamma sāka visu konservējamo gatavot ar citronskābi etiķa vietā. Nu, skābejumi, sālījumi pats par sevi.
Bet ja tā padomā - pāris marinētas beciņas vai daži pipargurķīši... Nu neēd tak burkām un katru dienu.
:) Un neredzu baiso ļaunumu kādai šļukai dabīgi raudzēta etiķa savu reizi. ;) :)
Izteicās: ragana
« : Septembris 30, 2019, 16:45:53 »

Man gan gurķi marinēti ar etiķi, ar kārtīgu čili pāksti iekšā. Un bietes etiķa marinādē. Pagraba te Rīgā ta nav. Salātiem parastajiem pārsvarā citronu, retu reizi etiķi piešpricēju.  :nam:
Izteicās: Camma
« : Septembris 30, 2019, 16:27:53 »

Jā, Camma burko uz vella paraušanu - 10 trīslitrenes ar skābētiem kurķiem, 40 litru mučele. Tagad - 10 l špannelis ar skābētām sēnītēm. Kopumā proporcija 1:3 marinēts pret skābētu. Lečo bez etiķa, skābēti kāposti - arī ''dzīvi''. Zaptes vāru tikai ātrās, ar pektīncukuru (maz cukura, nesavārīts cukātā).
Izteicās: ragana
« : Septembris 30, 2019, 15:49:07 »

:rat: parādi man vienu, kurš ir novājojis, dzerot etiķi  :fp:
To nu nezinu, tik lasījusi visādas reklāmas esmu. Iedomājos - ielej mēriņu, iemet, noskurinās un asins pa degunu laukā un paliek vājš.  :faint:
Izteicās: mellene88
« : Septembris 30, 2019, 15:15:36 »

pag.... aa vait Camma nebija tā ,kas burkoja un burkoja??? :scratch:
sīko zaļumu mums maz  :sad_smiley: , ZB ar gliemziem un citu šņagu kauties..tie pirmie visu norij un faktiski audzēts tiek viņiem..aaa no veikala reti kko tādu nesam.bet arī marinējumus utml lietojam maz..nu tā..ne parāk daudz...jo ja savu nav ,tad veikalā pirkt būtu stulbi, teiksim gurķu burku ..
Izteicās: Camma
« : Septembris 30, 2019, 15:13:45 »

Oj, vienu būtisku lietu aizmirsu! Augu valsts pārtika (bez ķīmiskajiem konservantiem etiķa paskatā!) ļoti vajadzīga, lai uzturētu pareizu līdzsvaru zarnu baktēriju populācijā. Diemžēl cilvēka organisms nespēj pats sintezēt virkni vitamīnu, tajā skaitā vitamīnu K, kas ir vitāli svarīgs tieši asins recēšanai.

Vot. (kur smaiļuks, kas norauš sviedrus?)
Izteicās: Camma
« : Septembris 30, 2019, 15:05:25 »

Etiķus un sodas iesaka neko nesaprotoši šarlatāni. Jā, man arī garšo marinējumi (ēēēēhhh, puņķainās sēnītes vien ko vērtas!). Bet. Nekad neesmu iedomājusies, ka tas ir veselīgi vai spēj kaut ko dot mikroelementu, vitamīnu ziņā. Novājēšanas nolūkā arī kapsulas ar lenteņu cerkārijiem piedāvā. Ņemsi? Un vēža slimnieki tik jauki un strauji novājē! Varētu kādu šļuku nātrija azīda (mutagēns un kancerogēns) pie pusdienām ieraut.

Skābums pie salātiem vajadzīgs tikai garšas uzlabošanai un tad arī tikai nelielos daudzumos. Dabiski skābētiem produktiem - skābētiem gurķiem, kāpostiem, kimči, kefīram utml. galvenā vērtība ir tieši baktērijās un to darbības rezultātā radušamies fermentiem, proteīniem un taukskābēm - tur mudž no pro- un prebiotiķiem. Nemaz nerunājot par imūnsistēmu stimulējošajiem baktēriju apvalku polisaharīdiem (alternatīva - bronhomunāls, vobenzīms).
Izteicās: Bob(i)s
« : Septembris 30, 2019, 14:59:53 »

 :rat: parādi man vienu, kurš ir novājojis, dzerot etiķi  :fp:
Izteicās: ragana
« : Septembris 30, 2019, 14:37:14 »

Cammu, a kā tad ar ābolu etiķi, ko cilvjiem reklamē dzert novājošanas nolūkā?  :rat: BeiKc un pagalam? Noasiņojis?

Man garšo marinādes visādas, tai skaitā uz etiķa bāzes. Un marinēti gurķi arī.
Izteicās: Camma
« : Septembris 30, 2019, 09:41:03 »

Tieši tā - etiķī ir mūmijas - smuki izskatās, puslīdz labi garšo, bet der tikai kā papildinājums šad tad (!).
Izteicās: Bob(i)s
« : Septembris 30, 2019, 07:35:35 »

Nezinu, ko Tu ģimenei dod grauzt, bet zinu, ka es savējiem tagad nekādi svaigos salātus nevaru iemānīt. Ja ēdiens vienveidīgs un bez zaļajiem salātiem, tad asiņo ne tikai deguns. Katru dienu kārtīgu bļodeli ar rutku/burkānu, zaļo sīklapu (rukola, biešu lapeles, galviņsalāti), burkānu/dzērveņu, ekselētu svaigu kāpostu utt.salātiem. Un vakarā tēju ar citronšķēli, cidoniju vai ābolu šķēlītēm. Ja vēl tomāti no sava dārza, tad pie tiem arī var citronu un pētersīļus piešņakāt.


par to bija arī mans pirmais jautājums. Es gan vēl gribēju piemetināt (lai gan neesmu metinātājs) - nekādu etiķī konservētu pārtiku, pat ja tie caur burciņas stiklu izskatītās pēc dārzeņiem.
Izteicās: Camma
« : Septembris 29, 2019, 22:30:28 »

Nezinu, ko Tu ģimenei dod grauzt, bet zinu, ka es savējiem tagad nekādi svaigos salātus nevaru iemānīt. Ja ēdiens vienveidīgs un bez zaļajiem salātiem, tad asiņo ne tikai deguns. Katru dienu kārtīgu bļodeli ar rutku/burkānu, zaļo sīklapu (rukola, biešu lapeles, galviņsalāti), burkānu/dzērveņu, ekselētu svaigu kāpostu utt.salātiem. Un vakarā tēju ar citronšķēli, cidoniju vai ābolu šķēlītēm. Ja vēl tomāti no sava dārza, tad pie tiem arī var citronu un pētersīļus piešņakāt.
Izteicās: mellene88
« : Septembris 29, 2019, 20:39:33 »

aa neko, atstiepu no LV askorutīnu...padzēra..un viss bij  lab :)
tagad askorutīns beidzies un es nezinu vai sakritība vai kas, bet atkal viendien no darba atbrauca ar tualetes papīra puļķi degunā :D
Izteicās: tuk
« : Septembris 07, 2019, 23:08:16 »

Klau, kā tad beidzās tā epopeja ar deguna asiņošanu?
Izteicās: olgucis
« : Aprīlis 23, 2019, 12:14:40 »

Fāteris šad tad kas līdzīgs bija, beidzot piespiedām aiziet pie LORa. Liekas viņam to vainīgo asinsvadu  vienkārši piededzināja. Ar to arī viss  bija Ok
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved