Autors Tēma: deguns asiņo  (Read 2531 reizes)

Offline Bob(i)s

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #15 : Septembris 30, 2019, 07:35:35 »
Nezinu, ko Tu ģimenei dod grauzt, bet zinu, ka es savējiem tagad nekādi svaigos salātus nevaru iemānīt. Ja ēdiens vienveidīgs un bez zaļajiem salātiem, tad asiņo ne tikai deguns. Katru dienu kārtīgu bļodeli ar rutku/burkānu, zaļo sīklapu (rukola, biešu lapeles, galviņsalāti), burkānu/dzērveņu, ekselētu svaigu kāpostu utt.salātiem. Un vakarā tēju ar citronšķēli, cidoniju vai ābolu šķēlītēm. Ja vēl tomāti no sava dārza, tad pie tiem arī var citronu un pētersīļus piešņakāt.


par to bija arī mans pirmais jautājums. Es gan vēl gribēju piemetināt (lai gan neesmu metinātājs) - nekādu etiķī konservētu pārtiku, pat ja tie caur burciņas stiklu izskatītās pēc dārzeņiem.

Offline Camma

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #16 : Septembris 30, 2019, 09:41:03 »
Tieši tā - etiķī ir mūmijas - smuki izskatās, puslīdz labi garšo, bet der tikai kā papildinājums šad tad (!).
Visus sakost!

Offline ragana

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #17 : Septembris 30, 2019, 14:37:14 »
Cammu, a kā tad ar ābolu etiķi, ko cilvjiem reklamē dzert novājošanas nolūkā?  :rat: BeiKc un pagalam? Noasiņojis?

Man garšo marinādes visādas, tai skaitā uz etiķa bāzes. Un marinēti gurķi arī.

Offline Bob(i)s

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #18 : Septembris 30, 2019, 14:59:53 »
 :rat: parādi man vienu, kurš ir novājojis, dzerot etiķi  :fp:

Offline Camma

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #19 : Septembris 30, 2019, 15:05:25 »
Etiķus un sodas iesaka neko nesaprotoši šarlatāni. Jā, man arī garšo marinējumi (ēēēēhhh, puņķainās sēnītes vien ko vērtas!). Bet. Nekad neesmu iedomājusies, ka tas ir veselīgi vai spēj kaut ko dot mikroelementu, vitamīnu ziņā. Novājēšanas nolūkā arī kapsulas ar lenteņu cerkārijiem piedāvā. Ņemsi? Un vēža slimnieki tik jauki un strauji novājē! Varētu kādu šļuku nātrija azīda (mutagēns un kancerogēns) pie pusdienām ieraut.

Skābums pie salātiem vajadzīgs tikai garšas uzlabošanai un tad arī tikai nelielos daudzumos. Dabiski skābētiem produktiem - skābētiem gurķiem, kāpostiem, kimči, kefīram utml. galvenā vērtība ir tieši baktērijās un to darbības rezultātā radušamies fermentiem, proteīniem un taukskābēm - tur mudž no pro- un prebiotiķiem. Nemaz nerunājot par imūnsistēmu stimulējošajiem baktēriju apvalku polisaharīdiem (alternatīva - bronhomunāls, vobenzīms).
Visus sakost!

Offline Camma

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #20 : Septembris 30, 2019, 15:13:45 »
Oj, vienu būtisku lietu aizmirsu! Augu valsts pārtika (bez ķīmiskajiem konservantiem etiķa paskatā!) ļoti vajadzīga, lai uzturētu pareizu līdzsvaru zarnu baktēriju populācijā. Diemžēl cilvēka organisms nespēj pats sintezēt virkni vitamīnu, tajā skaitā vitamīnu K, kas ir vitāli svarīgs tieši asins recēšanai.

Vot. (kur smaiļuks, kas norauš sviedrus?)
Visus sakost!

Offline mellene88

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #21 : Septembris 30, 2019, 15:15:36 »
pag.... aa vait Camma nebija tā ,kas burkoja un burkoja??? :scratch:
sīko zaļumu mums maz  :sad_smiley: , ZB ar gliemziem un citu šņagu kauties..tie pirmie visu norij un faktiski audzēts tiek viņiem..aaa no veikala reti kko tādu nesam.bet arī marinējumus utml lietojam maz..nu tā..ne parāk daudz...jo ja savu nav ,tad veikalā pirkt būtu stulbi, teiksim gurķu burku ..
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Offline ragana

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #22 : Septembris 30, 2019, 15:49:07 »
:rat: parādi man vienu, kurš ir novājojis, dzerot etiķi  :fp:
To nu nezinu, tik lasījusi visādas reklāmas esmu. Iedomājos - ielej mēriņu, iemet, noskurinās un asins pa degunu laukā un paliek vājš.  :faint:

Offline Camma

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #23 : Septembris 30, 2019, 16:27:53 »
Jā, Camma burko uz vella paraušanu - 10 trīslitrenes ar skābētiem kurķiem, 40 litru mučele. Tagad - 10 l špannelis ar skābētām sēnītēm. Kopumā proporcija 1:3 marinēts pret skābētu. Lečo bez etiķa, skābēti kāposti - arī ''dzīvi''. Zaptes vāru tikai ātrās, ar pektīncukuru (maz cukura, nesavārīts cukātā).
Visus sakost!

Offline ragana

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #24 : Septembris 30, 2019, 16:45:53 »
Man gan gurķi marinēti ar etiķi, ar kārtīgu čili pāksti iekšā. Un bietes etiķa marinādē. Pagraba te Rīgā ta nav. Salātiem parastajiem pārsvarā citronu, retu reizi etiķi piešpricēju.  :nam:

Offline tuk

Re: deguns asiņo
« Atbildēt #25 : Septembris 30, 2019, 22:30:41 »
Kkad padlaikos parādījās tie texti par etiķa kaitīgumu, mamma sāka visu konservējamo gatavot ar citronskābi etiķa vietā. Nu, skābejumi, sālījumi pats par sevi.
Bet ja tā padomā - pāris marinētas beciņas vai daži pipargurķīši... Nu neēd tak burkām un katru dienu.
:) Un neredzu baiso ļaunumu kādai šļukai dabīgi raudzēta etiķa savu reizi. ;) :)

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved