Autors Tēma: biezpienmaize  (Read 2885 reizes)

Offline mellene88

biezpienmaize
« : Jūnijs 22, 2017, 11:49:04 »
Noderētu pieredzējušāku cepēju viedoklis.

Rauga mīklas pieredze tikai gadu, iepriekšāk nemaz neķēros klāt,jo zinaju ka nemāku :)
izrādījās,ka nav tik traki.
šobrīd, sarežģītākais moments ar biezpienmaizes biezpiena massu. Kā jūs daraties,lai tā masa būtu tāda ..nu tāāāāda, kā vajag.
Man kkas katreiz nav tā, kā man patiktu.
vakardienas variants garšas ziņā labs, bet varēja būt stabilāks, tb mazliet tā,kā drupa griežot.
Ir jābūt kkadai ideālajai biezpienmaizes masas receptei...
es no visam salasītajām veidoju kko savu uz čuju.... bet tomēr kkas nav tā...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Offline fiasko

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #1 : Jūnijs 22, 2017, 12:34:59 »
Saberzts biezpiens (noteikti neblenderēts) olas, cukurs, vaniļa. Varbūt rozīnes, aprikozes utt. Vai āboli pa virsu

Offline mellene88

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #2 : Jūnijs 22, 2017, 12:51:41 »
tieši tas viss arī bija. plus vēl šķipsniņa sāls un jā daudz rozīnes. bet man prasījās citu konsistenci...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Online Luīze

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #3 : Jūnijs 22, 2017, 13:00:11 »
Uz puskilogramu biezpiena var pielikt vienu olu un pāris ēdamkarotes mannā, lai būtu normāla konsistence.

Offline fiasko

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #4 : Jūnijs 22, 2017, 13:13:26 »
Manuprāt, konsistence ļoti atkarīga no biezpiena.

Bet kas zina, kas ir tas, ka tev nepatika. Par graudainu, par viendabīgu utt., utt.

Offline mellene88

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #5 : Jūnijs 22, 2017, 13:45:40 »
man nepatika,ka par graudainu. griežot drupa..nu es iedomājos,kā tās kafeinīcu biezpienmaizītes ,tādas smukas kantainas....,man nebija tādas :/
1a ola ??? tad čau!!! man nekas kopā neturētos :thinking: ...man bija 4as (mazas) olas.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Offline reno

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #6 : Jūnijs 22, 2017, 15:29:58 »
Un ko saka visādas blogotājas? Es necepu, bet sacepumam ir kā Luize saka -olas un mazliet uzbriedināts mannā, visu mikserē kā siera kūkai

Offline faraons

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #7 : Jūnijs 22, 2017, 21:46:28 »
šis gan nav variants  virs rauga mīklas, bet ielikšu. jo sanāk tāda, kādas ir veikala biezpienmaizes, man ļoti patīk. jo labāks (treknāks) biezpiens, jo garšīgāk sanāk. recepti vecaJā smilškastē ielika Lana. ar pateicību viņas tekstu laižu tautās
.
Datums:   29.11.2014 17:44
 
 Šitā ir viegla recepte biezpienmaizei. kura vienmēr sanāk, nekad vēl mani nepievila.
 
 Miiklai:
 2 olas
 0,5 gl.cukurs
 1 gl. sk.kreejums(man bija kreejums+paninjas)+0,5 t.k.soda (faraons liek cepamo pulveri :)
1 gl.milti( pieliku veel 1 ed.k)
 2 ed.k.izkauseets sviests
 Sajaut visu kopaa, miikla sanaak apm. kaa kreejums bieza.
 
 Biezpiena pildiijums:
 500gr biezpiens
 2 ed.k cukurs(lieciet peec savas garshas)
 3 olas
 1 ed.k manna
 vaniliins,peec garshas roziines,aprikozes vai citas ogas.
 
 Cepamtraukaa ieliet miiklu,tad ar karoti vai laapstinju pa vidu salikt biezpienmasu.Cept 175 graados,35-45 minuutes.
 Es peec 20 minuuteem cepshanas,kad jau biskviits palika bruuns,paarklaaju ar foliju un cepu veel apm.20 minuutes.
 Labaak atdzeseet un tad griezt gabalinjos.
 Sanaak tieshaam ljoti garshiiga biezpienmaize:)

 Receptē rakstīts ka jaliek aukstā cepeškrāsnī,bet katru reizi par to aizmirstu un cepu jau sasildītajā un viss labi sanāk.
 Sviestu aizvietoju ar eļļu.
« Last Edit: Jūnijs 23, 2017, 06:34:55 no pitons »

Offline faraons

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #8 : Jūnijs 22, 2017, 21:48:07 »
parasti cepu stikla formā ar paaugstām maliņām.

Offline Minne

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #9 : Jūnijs 22, 2017, 23:35:28 »
"Cepamtraukaa ieliet miiklu,tad ar karoti vai laapstinju pa vidu salikt biezpienmasu."

Kā tas domāts - pa vidu?
« Last Edit: Jūnijs 23, 2017, 06:29:54 no pitons »

Offline Mangusts

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #10 : Jūnijs 22, 2017, 23:35:37 »
Pati ar plātsmaizēm neaizraujos, bet atmiņā, ka laukos biezpienam lika klāt arī skābu krējumu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck


Offline faraons

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #12 : Jūnijs 24, 2017, 15:56:53 »
viemērīgi virs mīklas izkārtot biezpienu.
tur visas substances  ir tādā krējuma konsistencē.

Offline reno

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #13 : Jūnijs 24, 2017, 16:58:10 »
Garsigalatvija saimniece man pastāstīja, ka recepte , ja taisa tiešām precīzi, ir pietiekami sarežģīta -pilna virtuve netīru trauku.

Bet dzeltenuma un baltuma saputošana atsevišķi un abus ar cukuru, būtiski uzlabo

Offline Raimonds1

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #14 : Jūnijs 24, 2017, 19:32:36 »
Nezinu, vai ar lielajām plāltsmaizēm tā dara, bet ar mazākām vienībām - keksiem, groziņiem to mīklu papriekšu drusku pacep un tikai tad pilda to masu. Tādējādi tā apakša ir sausa un nav piesūkusies ar mitrumu, pamēģini, atrodi pareizos laikus un temperatūras.

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved