Autors Tēma: biezpienmaize  (Read 2886 reizes)

Offline mellene88

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #15 : Jūnijs 25, 2017, 00:09:44 »
traks var palikt  :blushing: , te nu tas pats, kas ar velosipēda pirkšanu... domāju palīdzēsiet , bet nē, visu sarežģījāt  :rat:
bet lasu, lasu... varbūt kkas aizķeras  :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Offline ragana

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #16 : Jūnijs 25, 2017, 08:58:59 »
Es noteikti lieku mannu un putoju olas baltumu atsevišķi. Tad masa ir sulīgāka un nedrūp griežot.

Offline lumbergs

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #17 : Novembris 13, 2018, 12:00:43 »
Sveiki,vai kāds var pateikt,lūdzu, pa soļiem, kā gatavot? Ko nozīmē atsevišķi putot? un tad ,vienalga, samaisa kopā? un kas ir uzbriedināta manna? Lūdzu,atbildiet! Aktualizējies jautājums.

Offline Camma

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #18 : Novembris 13, 2018, 12:19:29 »
Pēc tam nemaisa, bet iecilā - lēni ar karoti ''iegroza'' saputoto baltumu pārējā biezpiena masā. Īsi sakot, cenšas, lai putojums nesaplok.
Visus sakost!

Offline ragana

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #19 : Novembris 13, 2018, 13:09:50 »
Atsevišķi putot - olu dzeltenumus atdala no baltumiem atsevišķos traukos. Nedrīkst putot baltumu ar nenomazgātu slotiņu, ar kuru kulti dzeltenumi. Ja kaut mazliet dzeltenums būs klāt, nekas labs tur nesanāks. Dzeltenums ar cukuru pārvērtīsies maigi gaiši dzeltenā pufīgā masā, baltums savukārt tik stingrs, ka trauku var apgāzt otrādi, bet šis paliek turpat, kur bijis.
Dzeltenumu samaisa ar pārējām sastāvdaļām, pāedējo uzmanīgi iecilā baltumu. :talking:

Offline lumbergs

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #20 : Novembris 13, 2018, 15:04:24 »
tas ir virsiņai,ja? bet mīklas olas arī, vai var tāpat? un mannu vajag arī?

Offline ragana

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #21 : Novembris 13, 2018, 15:07:05 »
Ja taisu rauga mīklu, tad olas nelieku. Mannu biezpiena masai gan lieku pāris ēdamkarotes.

Online reno

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #22 : Novembris 13, 2018, 18:45:47 »
Tādēļ es vienmēr vispirms saputoju baltumus, un tad, slotiņas nemazgājot,  dzeltenumus
Uzbriedināt mannā -apliet ar karstu ūdeni un pa laikam samaisīt
Atver tak to Garsiglatvija, tur viss soli pa solim

Ukijā  dāmas kļūst tādas apjukušas virtuvē :rofl:

Offline lumbergs

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #23 : Novembris 13, 2018, 19:13:22 »
Nu negribas izgāzties galīgi, sen atpakaļ cepu,bet reizēm varēja sagriezt,reizēm ar karoti bija jāēd:D. Bet tiešām sen. Un šogad pieaugušie bērni prasa atkal, vai tad es varu teikt,ka neprotu? Mana firmas zīme ir ābolu plātsmaize,bet ne ar rauga mīklu. Ar valstīm tam nav nekāda sakara. Un paldies par padomiem un norādēm, tas nenozīmē, ka nepiekasīšos atkal,ja kko vajadzēs!

Online reno

Re: biezpienmaize
« Atbildēt #24 : Novembris 14, 2018, 20:43:59 »
Bet tad taču to biezpienmaizi cep uz tādas pašas pamatnes!

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved