Autors Tēma: Dārzeņu patēriņš  (Read 4978 reizes)

Offline Nomade

Dārzeņu patēriņš
« : Janvāris 31, 2016, 16:53:50 »
Gatavojot pusdienas aizdomājos, ka dārzeņu patēriņš manā virtuvē ir palielinājies. Nu tas labi, un ēdēji neiebilst un neprotestē. 
Nu, piemēram, absolūtais nr.1 mums ir burkāni. Ja mājās nav kaut 1 nav burkāna, tad apmēram "nav ko uztaisīt".
Nr. 2 ir regulārie paprika, sīpoli, brokolis, biete, tomāti, kāposts, cukīni, puravs
Nr. 3 šad un tad ir selerija, pākšu pupiņas, ķirbis
Nu, lūk, bet ir tādi dārzeņi, kas kaut kā "nepērkas un negatavojas", piemēram, nekad neesmu gatavojusi baklažānus, pastinakus, sparģeļus, citiem es pat nosaukumu nezinu (ir tādi zaļi čiekurveidīgi lapaini).
Kā jums? Kuri jums ir ejošākie? Varbūt kaut ko varu nošpikot un mēģināt papildināt savu dārzeņgrozu.

Offline baaciens

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #1 : Janvāris 31, 2016, 17:06:15 »
Man mājās vienmēr jābūt sīpoliem, paprikai, ķiplokam, šampinjoniem. Tad noteikti patīk, ja ir burkāni, puķkāposti, bietes.
Pēdējā laikā patīk seleriju kāti, selerijas sakne, fenhelis ...
Kartupeļi mājās var arī nebūt...

Artišoks garšo, bet neprotu pagatavot ...

Offline tuk

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #2 : Janvāris 31, 2016, 17:07:38 »
Arī kartupeļi, kāļi, rāceņi, rutki, kolrābji, daikons jeb baltais redīss, puķkāposti, brokoļi.
Tas čiekurainais bija domāts artišoks?

Offline Camma

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #3 : Janvāris 31, 2016, 17:09:24 »
Viss, ko Tu minēji, plus vēl rutki, kāļi un pēdējā laikā arī fenhelis. Fenheli sāku lietot tikai nesen - ļoti garšo klāt pie ceptas zivs. Baklažāni - oj, no tiem tik daudz viskā var pagatavot! Tajā skaitā - konservus, ko vajag tikai attaisīt un sukāt iekšā. Sautējumos kopā ar čupu ķiploku - debešķīgi!
Mello rutku uz skaidiņu rīves 1: 1 ar burkānu + karote krējuma - vislabākie salāti ziemā.
Visus sakost!

Offline Broņa

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #4 : Janvāris 31, 2016, 17:42:00 »
Sīpoli, burkāni, ķiploki, tomāti, gurķi,redīsi, brokoļi, kaut kādas salātlapas, dažreiz kaut kas kāpostveidīgs, arī puķkāposti, saldēti zirņi, ir bijis arī ķirbis, zaļumi - dilles, loki, nepazīstamu zaļumu mikslis, vēl retu reizi avokādo. Tas viss.

Online reno

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #5 : Janvāris 31, 2016, 17:50:15 »
Papildinot -
Obligāti selerijas sakne -visās zupās
Baklažāni, cukini sezonas laikā
Baltais redīss ar burkāniem rīvēts
skābēti kāposti ar sīpolu kā salāti
visur daudz ķiploki
Pašlaik visur nopērkamie plūmju tomāti lieliski nogatavojas, ja pāris dienas atstāj virtuvē uz galda, un ir tiešām gandrīz vasarīgi aromātiski

Offline Emīlija

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #6 : Janvāris 31, 2016, 18:06:32 »
vot es ar vairs zupu bez sakņu selerijas nemāku uzvārīt...
"vienmēr" mājās - kartupeļi, burkāni, sīpoli
arī kāposts, paprika un kāds cukini mētājas kastē...

pārējais tiek nopirkts pie konkrētas receptes vajadzības.

vispār uz dārzeņu daudzveidību spiežam vasarā, kad no dārza. veikala dārzeņi - nu, ja nekā cita nav...

Offline Nāra

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #7 : Janvāris 31, 2016, 18:06:36 »
Smieklīga tēma - nosauciet dārzeņus :D Kurš vairāk? :D
Nosaukt varu, bet dārzeņi negaršo, neko speciāli no tiem negatavoju.

Offline Emīlija

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #8 : Janvāris 31, 2016, 18:07:33 »
pati tu esi smieklīga :) viss tev smieklīgi - cepeti sev vienam cept, ēst taisīt vispār... lasi Rukšāni un pārtiec no kultūras, jomajo

Offline tuk

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #9 : Janvāris 31, 2016, 18:27:22 »
Sasmējos.
Bet doma par cepeti sev vienai patīk.
Tas būtu karaliski. Būs jāīsteno!!!... (a pārējie lai ēd dārzeņus un laizās).

Offline Broņa

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #10 : Janvāris 31, 2016, 18:29:39 »
A ko, ja dzīvo viens, tad cepeti nedrīkstēs taisīt?

Offline Nomade

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #11 : Janvāris 31, 2016, 18:49:00 »
Jā, čiekurainais - tas bija artišoks domāts.
Fenhelis, fenhelis...nekad nav mēģināts. (goglēšu receptes).
Un kāļi mūsmājās vispār aizmirsti. Varbūt nepelnīti, hm.

Offline Emīlija

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #12 : Janvāris 31, 2016, 18:52:50 »
man ļoti garšo baklažāns, bet pati gatavot protu tikai moussakā un te nesen pildītie gardi sanāca. bet kad esmu kautkur ap vidusjūru... sasodīts, viņiem tur baiglabi sanāk...

spinātus esmu sākusi gatavot - vasarā omletē (sviestā, ar timiānu un sāli), tagad re spanakopitu uzmargoju...

Offline Nomade

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #13 : Janvāris 31, 2016, 18:53:39 »
Starp citu, manis minētajam sarkanajam kāpostam (tēma zemāk) tomēr nebija nekāda vaina sulā un svaigos salātos kopā ar burkāniem. Lapas bija gan tādas pabiezākas nekā parastajam, bet centos dikti plāni griezt, bija labi. Tomēr tie "plaucētie, sautētie" salāti ar ābolu un etiķi nebija ēdami, negaršoja, izmetu.

Offline tuk

Re: Dārzeņu patēriņš
« Atbildēt #14 : Janvāris 31, 2016, 18:59:00 »
Artišokus māte dārzā audzē, tad vāra, vai tvaiko ar nedaudz sāli... pirkusi nekad neesmu.
Tā ēšana tāda lobīšana un lapu laizīšana... Par pusdienām to nenosauksi, tāds gards naškis.
Vīnvakariem esmu pirkusi konservētus eļļā, arī bija labi.

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved