Autors Tēma: Garšvielots etiķis  (Read 767 reizes)

Offline Camma

Garšvielots etiķis
« : Aprīlis 10, 2016, 11:01:18 »
Visādu garšvielu jomā esmu galīgs čaiņiks. Bet garšo.
Ķēķi mēžot atradu nu ļoooooti smuku komplektu ar stikla pudelītēm garšvielu etiķiem. Bija. Garšoja. Gribu vēl. Un tad uzradās jautājums - zaļajiem salātiem garšvielotu etiķi pats var sabrūvēt? Kas tam vajadzīgs?
Visus sakost!

Offline tuk

Re: Garšvielots etiķis
« Atbildēt #1 : Aprīlis 10, 2016, 11:29:33 »
Var. Saliec zaļumus, labi daudz, kuri vien garšo.
Es taisu uz vasaras otru pusi, kad pilns dārzs ar “zāli“.
Liku dilles, petersīlus, seleriju, gurķu mētru, lupstāju, ķiploku ziedus, baziliku, raudeni 
varbūt vēl ko.Parlēju ar 6% baltvina etiķi. Ziemā bija labs.
Ziemā var sadurstīt čillī vai ķiplokus, vai rozmarīna zariņus.
Var arī ar parasto etiķi pārliet.

Offline ragana

Re: Garšvielots etiķis
« Atbildēt #2 : Aprīlis 11, 2016, 14:43:52 »
Man ļoti garšo dažādu ogu etiķi. Viss ir ļoti vienkārši - uz 0.5 l burku ~200-300 gr avenes (vīģes, granātābolu sēkliņas, upenes, utt.)+ ~70 gr cukura+atlikušajā tilpumā etiķis, sašķaidīts līdz vēlamam stiprumam. Noliekam vēsumā tumsā uz kādām pāris nedēļām, izkāšam, pildām smukā pudelē.

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved