Autors Tēma: Humuss  (Read 1583 reizes)

Offline Nomade

Humuss
« : Novembris 04, 2017, 20:07:48 »
Kas tas ir un kā to lieto?

Offline magda

Re: Humuss
« Atbildēt #1 : Novembris 04, 2017, 20:19:24 »
Gardumu gardums! Uz lavaša,vai grauzdētas graudu maizes! Bet! Tas ir mans viedoklis. Ne visiem garšo. Mēģināju arī pati pagatavot, bet nu tas čakars nav to vērts- veikalā pērkamais ir labu labais!
Tak ,ieguglē,uzzināsi kas un kā un no kā! ;)

Offline Afrora

Re: Humuss
« Atbildēt #2 : Novembris 04, 2017, 20:51:49 »
Fuj. Negaršo.
Taisa no turku zirņiem. Uztaisīt ir ļoti vienkārši ... visu sablenderē un pielej eļļu. Youtube noteikti atradīsies kāda recepte
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Offline reno

Re: Humuss
« Atbildēt #3 : Novembris 04, 2017, 20:57:11 »
nē, tur vēl kaut  ko liek klāt. Man  negaršo, un tas kas veikalos smieklīgi dārgs

Offline Minne

Re: Humuss
« Atbildēt #4 : Novembris 04, 2017, 21:18:32 »
Tur ir auna (turku) zirņi, sezama pasta (tahini), ķiploki, olīveļļa, citronu sula, sāls, pipari. Garšvielas var arī pavariēt (pētersīļi, kumīns, garam masala).

Šad tad iegādājos smerēšanai uz maizes. Latvijā nopērkamie man garšo labāk nekā šeit dabūjamie

Offline Lilith

Re: Humuss
« Atbildēt #5 : Novembris 04, 2017, 21:43:40 »
Baigi garšo. Parasti pērku veikalā (iecienīts citronu-koriandra, saulē kaltētu tomātu variants), bet dažreiz uztaisu mājās, jo lētāk sanāk. Lietoju kā dip mērci - sagriežu burkānus un gurķus salmiņos un man ir puslīdz veselīgs našķis. Starp citu, neesmu nekāda pavāre, bet pat es humusu varu uztaisīt :)

Offline magda

Re: Humuss
« Atbildēt #6 : Novembris 04, 2017, 22:05:52 »
Gatavošanas čakars ir iekš tam,ka jāatrod pareizās proporcijas. Reiz,pārdozēju ar tahini pastu- humusam bija rūgtena piegarša. Vairs neņemos. Ja nu uznāk kāre un luste, nopērku kārbiņu,pieēdos un kādu laiku ir miers.
Jauniešu kompānijās(vismaz manējiem), humuss ir iecienīts kā dipmērce. Sagriež strēmelēs gurķus,papriku,burkānus, seleriju kātus, apceptas lavaša strēmeles- aiziet uz urrā!

Offline diddly

Re: Humuss
« Atbildēt #7 : Novembris 05, 2017, 09:35:08 »
Man garsho. Veikalaa nopeerkamie ir ok,bet veel labaaki ir nopeerkami Kalnciema tirdzinjaa,pie taa bljaustiigaa viirelja. Vinjam vel ir arii ceptu baklazhaanu un kjiploku Baba ganush. Uz lavasha vai baltmaizes grauzdinjiem superiiga uzkoda. Razhotaaji kkada austrumnieku virtuve.

Offline Bob(i)s

Re: Humuss
« Atbildēt #8 : Novembris 05, 2017, 10:38:54 »
man garšo, bet tas ilgi nevar stāvēt un es tik daudz nepatērēju, lai taisītu/pirktu. Bet dārgs pataloģiski, ņemot vērā izejvielas


Offline itta

  • Veterāns
  • *****
  • Ziņas: 1407
  • Total likes: 593
  • Hominis est errare, insipientis preseverare!!~!!
Re: Humuss
« Atbildēt #9 : Novembris 05, 2017, 11:09:07 »
Esmu gribējusi nopirkt un pagaršot, bet cena ir atsitusi visu vēlmi...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Offline Nomade

Re: Humuss
« Atbildēt #10 : Februāris 03, 2018, 20:20:05 »
Nu ziniet.... uztaisīju. Negaršoja galīgi, lai gan pret sastāvdaļām iebildumu nav un viss garšo. Bet nu šis veidojums... es nezinu... fui. Taisīju pěc receptes te: http://www.delfi.lv/tasty/receptes/atra-humusa-recepte.d?id=47045133
Laikam pirkšu gatavo, lai noměģinātu, pati gan vairs nevipendrěšos. Věh....

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved