Autors Tēma: jautrība virtuvē, kad plīst un gāžas  (Read 891 reizes)

Offline reno

jautrība virtuvē, kad plīst un gāžas
« : Decembris 16, 2017, 15:07:21 »
Šodiena iesākās cerīgi. Mundri gatavoju greipfrūta sukādes. Savārīju sīrupā, apbēru ar cukurtad, lai ātrāk sacietē,uz pannas apcepināju, lai karamele. Viss forši. Keksa recepti uztjūnēju -nevis vienkārši samaisu, bet olu baltumus saputoju ar cukuru un beigās iecilāju, dzeltenumi, milti ,eļļa ,cukurs, kefīrs, sukādes, rieksti viens ar rozīnēm, otrs bez -trallalā -sadalu pa 2 formām un ielieku krāsnī.


Un tad, kad process jau 20 min, man iesper zibens -cepamais pulveris!!!
Bez tā mans skaistais kekss ir zaudējis visu pufīgumu un saukt to par pudiņu jau ir kompliments


Bet tas jau nebija viss -atlikušās sukādes uz cepampapīra ielieku karstajā cepenē, lai pažāvējas.Protams, kad ieslēdzu atkal uz 240 C, sen to esmu aizmirsusi, un atverot durtiņas, lai ieliktu kartupeļu trauku, pretim veļas melni dūmi.


Vēl daži sīkumi -nogrūžu uz grīdas kastīti ar sīpolu mizām, ņemot slotu, ar blīkšķi gāžas otra.. :ou:


Bet pusdienas  -aknas venēciešu gaumē, krāsns kartupeļi, salāti -sanāca tīri tā nekas
« Last Edit: Decembris 16, 2017, 16:16:47 no Spārka »

Offline Minne

Re: jautrība virtuvē, kad plīst un gāžas
« Atbildēt #1 : Decembris 16, 2017, 16:12:24 »
Kā venēcieši ēd aknas?

Offline reno

Re: jautrība virtuvē, kad plīst un gāžas
« Atbildēt #2 : Decembris 16, 2017, 19:05:32 »

aknas venēciešu gaumē
« : Janvāris 31, 2015, 21:22:54 »
Citēt
oriģinālā ir teļš, bet mūsmājās tiek gatavotas vistas aknas


250 g aknas

2 vidēji sīpoli sakapāti
200g baltvīna
1 daiva ķiploks saspiests
10 -15 g sviests -es tagad pārrakstu recepti, man viss uz aci
eļļa
Uz pannas apcep sīpolus, bet uz lielas uguns, lai strauji apbrūnē, gandrīz apdeg maliņas, tad pieliek ķiploku, pamaisa un pielej vīnu un ļauj burbuļot uz lēnas uguns kādu pusstundu. Bez tā var arī iztikt, var piespiest citrona sulu vai kādu citu skābumu, bet mazliet, bet tad slapjumam jālej buljons, toties vārīt var mazāk.


Pa to laiku aknas sagriež plānās šķēlītēs, un uz citas ļoti karstas pannas apcep sviests+eļļa pāris minūtes, lai brūnas, bet nepārcept -tad ir sausas.  Sāla, piparo, sajauc ar sīpoliem, pasniedz karstas.


Te nu mēs atšķiramies -nez kāpēc pats iecienītākais veids ir atdzisušas  likt uz baltmaizes (ja nenorij tāpat no pannas)Tādēļ es kapāju diezgan sīkas, lai ērtāk ēst.
Mierīgi var uzlabot , pie sīpoliem cepot arī šampinjonus.

Offline Minne

Re: jautrība virtuvē, kad plīst un gāžas
« Atbildēt #3 : Decembris 16, 2017, 19:10:29 »
Paldies par recepti, reno!
Es aknas taisu sarkanvīnā, t.i.portvīnā - kā mērci.

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved