Rakstīt atbildi

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Septiņi plus divi ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: magda
« : Decembris 11, 2019, 14:03:13 »

Lasis- vulgaris, cepenē. Brūnie rīsi ar burkāniem un kāršu pupām sasautēti.
Izteicās: reno
« : Decembris 11, 2019, 12:48:49 »

vistu sirdis
Izteicās: reno
« : Decembris 10, 2019, 21:38:02 »

Es vienmēr brīnos, ka manas mammas sautētie svaigie kāposti skaitās tāda kā dīvainība!
Tavējie ir varen garšvieloti un noteikti ļoti garšīgi.
Mūsmājās tāds kāposts tradicionāli tika gatavots vasarā no pirmajiem jaunajiem kāpostiem. Vispirms sīki sašņikātu apcep uz pannas, bet tā, lai aprauj ar brūnumu. Var likt klāt arī sīpolu. Tad liek katliņā ar nedaudz ūdeni, sviestu, sāli, ķimenēm, cukuru saldumam, zaļas ērkšķogas skābumam. Ērkšķogas tādēļ, ka tajos laikos nebija Maķedonijas kāposti jūnija sākumā. Sautē, kamēr mīksti. Kā jau jaunie, tas aizņem minūtes 15-20.
Beigās piemaisa krējumu. Tagad, kad  jaunie kāposti ir jau sazin kad, lieku klāt rabarberus. Bet kombināciju salds/skābs noteikti vajag
Izteicās: baaciens
« : Decembris 10, 2019, 19:48:38 »

Šodien izkāpām ārpus komforta zonas un pašu uzliktiem rāmīšiem.
Vakar Iecēnos iepirkās smukas ribiņas, kas tika iemarinētas BBQ marinādē (tomātu mērce (nebija, bet bija sula), ābolu sula, tabasco mērce, vorčestras mērce, sojas mērce, medus un ķiploks).

Ribas iemarinētas, mērce sanāca par daudz. To varēja izmantot jau apceptām ribiņām un būs vēl kādai reizei.

Šodien man sanāca vairāk brīva laika un izdomāju, ka man ir svaigs kāposts.  Iemetu sautējamā pannā latgaļa cūku taukus, sagrieztu sīpolu un vēlāk pievienoju smalki grieztu kāpostu. Vēlāk -  ķimenes, kurkuma, sojas mērce. Kad kāposts gatavs - pievienoju bundžu ar smalcinātiem tomātiem un turpināju sautēt (gana ilgi).
Īsāk sakot - ribiņas ar kāpostiem. Pa vācu modei, bet varbūt arī nē.
Arī kaķis novērtēja ribiņas.  Mans pārsteigums - "svaigs" kāposts var būt tik gards! Sāku saprast vāciešus :D
Nākamreiz jāmēģina ar sarkano :)
Izteicās: Elzzy
« : Decembris 08, 2019, 21:53:18 »

Dārzeņu biezenis - biki kartupeļi, rācenis, selerijas sakne un burkāni, ar biezpienu un siļķi. Nogaršojām jauno Viči siļķi bez eļļas - ir ēstas labākas
Izteicās: baaciens
« : Decembris 07, 2019, 18:17:37 »

Vispār podiņi, bet kāds "austrumu gudrais" iedomāja cūkādiņas kraukšķi paralēli cepenē ielikt. Cūkas āda, iegriezta "krustiņā" un sagaršvielota (minimāli) - viss, nekādas veikala cūkādas vai čipīši nestāv ne tuvu blakus.
Tika kraukšķīgi! Tik feini!
Izteicās: Elzzy
« : Decembris 06, 2019, 20:13:48 »

Forele un kāpostu salāti ar krējomu
Izteicās: baaciens
« : Decembris 03, 2019, 16:28:39 »

Tā kā mājās ir lazarete, tad vārās vistas buljons, kurš pārtaps vistas zupā.
Kam pietrūks sāts - puravu, pupiņu salāti.
Izteicās: daddy
« : Decembris 03, 2019, 09:05:31 »

man arī apaļi tīri neko garšo :)
un, hmm, ir viņiem specifiska garša, bet tā jau tam jābūt :)
Izteicās: ragana
« : Decembris 03, 2019, 08:49:44 »

...un pēctam norullē ar mīklas rulli plakanus :)
TIK plakanus nevajag. :rofl: Parasti saspiež starp 2 virtuves dēlīšiem.
Izteicās: tuk
« : Decembris 02, 2019, 21:49:29 »

Ar nēģiem tāpat kā ar sieriem - kam smird, kam smaržo... :)
Izteicās: baaciens
« : Decembris 02, 2019, 21:46:10 »

Dēla draudzene nekad mūžā nebija ēdusi, teica, ka garša līdzīga mīdijām

Paldies, ja kādreiz atkal nāksies ēst, tad pie šī piedomāšu! Varbūt nostrādā ar + zīmi.
Izteicās: reno
« : Decembris 02, 2019, 21:43:44 »

Nebūtu iedomājusies. Ēdot viss OK. Iekštelpās cept nemūžam.
Dēla draudzene nekad mūžā nebija ēdusi, teica, ka garša līdzīga mīdijām
Izteicās: Minne
« : Decembris 02, 2019, 21:39:58 »

Kā jūs tiekat galā ar to smaku vēlāk ēdot? Es neēdu nēģus vai ēdu ļoti reti un izņēmuma gadījumā, jo man liekas, ka tie smird pēc netīras trauklupatas, sorry, neapvainojieties, ēdāji.
Izteicās: tuk
« : Decembris 02, 2019, 20:44:14 »

...un pēctam norullē ar mīklas rulli plakanus :)
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved