Rakstīt atbildi

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Septiņi plus divi ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: Luīze
« : Marts 19, 2019, 14:42:47 »

Luīz, ja pareizi sapratu- tās saceptās baklažānu ripas pēc tam ar visu kopā samaisa/samīca?

Tieši tā. :)
Izteicās: magda
« : Marts 19, 2019, 13:28:13 »

Luīz, ja pareizi sapratu- tās saceptās baklažānu ripas pēc tam ar visu kopā samaisa/samīca?
Izteicās: Luīze
« : Marts 18, 2019, 21:05:11 »

Baklažānu kotletes
Vienu lielu vai 2 mazākus baklažānus (ap 600 g), sagriež 1 cm biežās šķēlēs, apcep uz pannas olīveļļā, kamēr top mīksti. Samaisa un atdzesē. Pievieno 1 olu, 2 ķiplokdaivas, svaigus pētersīļus (es nelieku), 130 g baltmaizes rīvmaizi, 90 g fetas sieru (sadrupina vai sagriež mazos gabaliņos). Pievieno piparus. Es sāli nepievienoju, jo feta jau pati par sevi ir sāļa, bet nu tā ir gaumes lieta. Veido kotletītes un apcep eļļā smuki brūnas. Receptē teikts, ka pasniedz ar dabīgo jogurtu, kas sajaukts ar sarkano čilli un kumina sēklām, laima sulu.


Kad taisu, es visas sastāvdaļas lieku "uz aci" un pēc izjūtas. Baklažāns veido pamatmasu, fetu droši var likt vairāk.
Izteicās: Emīlija
« : Marts 18, 2019, 20:40:38 »

ek, žēl, ka bildes zudībā no receptēm, tur bij ļoooti kārdinoši nofočēts. bet recepti un ieteikumus tur atradīsi, to es tev kā grieķa sievasmāte apsolu :D
Izteicās: baaciens
« : Marts 18, 2019, 20:38:48 »

Ja vajag, varu ielikt recepti.

Drošības labad - ieliec!
Izteicās: baaciens
« : Marts 18, 2019, 20:38:17 »

Paldies visiem!
Luīzes un Emī varianti iegūst Grand Prix! Paldies :)
Izteicās: Luīze
« : Marts 18, 2019, 20:37:22 »


Luīze, Tu esi ģeniāla!  Šodien iepirku ļoti smukus baklažānus. Bija doma gatavot "auberdžīni pamerdžāno", bet parmezāns vēl nav iepirkts.
Baklažāniem ar fetu vajadzētu "draudzēties" :) Paldies!


Ja vajag, varu ielikt recepti.
Izteicās: baaciens
« : Marts 18, 2019, 20:36:50 »

Emī, no Polijas atvedu skaistus spinātus. Šim būs tapt ;) Paldies!
Izteicās: baaciens
« : Marts 18, 2019, 20:33:44 »

Luīze, Tu esi ģeniāla!  Šodien iepirku ļoti smukus baklažānus. Bija doma gatavot "auberdžīni pamerdžāno", bet parmezāns vēl nav iepirkts.
Baklažāniem ar fetu vajadzētu "draudzēties" :) Paldies!
Izteicās: Emīlija
« : Marts 18, 2019, 20:32:40 »

spanakopita, baacien :)
Izteicās: kvadra
« : Marts 18, 2019, 20:30:22 »


Atceros, vēl bija variants, ka pārlej ar eļļu, kkā tā...
Vo, atcerējos - es šo tā esmu glabājusi, iejaucot pie kaltētajiem tomātiem eļļā.  Tad atliek tikai zaļbarību sagriezt, tomātus ar fetu klāt un zace gatava.
Izteicās: tuk
« : Marts 18, 2019, 20:19:01 »

Karstie biešu salāti ar fetu arī ok.
Izteicās: Luīze
« : Marts 18, 2019, 20:14:41 »

Es riskētu ietīt plēvē un ievilināt saldētavā.


Es arī liktu saldētavā, bet vispirms sagrieztu atbilstoša lieluma gabalos, lai liels klucis nav ar kuvaldu jāskalda vai atkārtoti jāsasaldē.


Starp citu, fetu var likt baklažānu kotletēs. Ļoti gardi.
Izteicās: tuk
« : Marts 18, 2019, 19:43:05 »

Nu, visur, kur siers kā tāds paredzēts. Pastas, picas, dārzeņu sacepumi utt...
Var arī iestumt saldētavā vēlākam. 
Ā, nu vēl var iemarinēt, bet tad ar sāli tā uzmanīgi, ja pati par sevi sāļa...
Atceros, vēl bija variants, ka pārlej ar eļļu, kkā tā...
Izteicās: Camma
« : Marts 18, 2019, 19:42:29 »

Es riskētu ietīt plēvē un ievilināt saldētavā.
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved