Autors Tēma: Olu kultenis  (Read 9208 reizes)

Offline reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #60 : Maijs 11, 2017, 10:02:14 »
no speķa daudz mazāk sliktuma kā no baltmaizes vai cīsiņiem

Offline daddy

  • Relikvija
  • ******
  • Ziņas: 3663
  • Total likes: 3309
  • Labais vienmēr uzvar! t.i. kas uzvar, tas labais!
Re: Olu kultenis
« Atbildēt #61 : Maijs 11, 2017, 10:49:55 »
no speķa daudz mazāk sliktuma kā no baltmaizes vai cīsiņiem


tieši tā! kā arī no visādām ar garšas pastiprinātājiem un krāsvielām pārbāztām gaļām un desām.
Vajag ēst tīru mantu! Es jau gadi 2 gaļas/desu plauktam mierīgi eju garām, jo pats vītinu liellopu (tipa basturma) un tagad arī speķi iemācījos kūpināt...

Offline tuk

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #62 : Maijs 11, 2017, 10:54:02 »
...nu atliek vien sākt arī gaļu audzēt ;)

Offline Luīze

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #63 : Maijs 26, 2017, 14:35:29 »
Interesantas idejas:

Offline reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #64 : Maijs 26, 2017, 16:17:00 »
Interesanti, īpaši ar biešu sulu!
Bet draudzene, kas manu olu kulteni aiznesa atpakaļ uz pannu un vismaz 3 min cepa no abām pusēm , laikam noģībtu, visas tās pusjēlās olas skatoties. Vēršaci cepot, es arī pārduru dzeltenumu, lai nav tik jēls

Offline Luīze

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #65 : Maijs 26, 2017, 17:32:48 »
Man garšo šķidrs dzeltenums, bet baltumam jābūt perfekti izceptam.

Offline tuk

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #66 : Janvāris 15, 2019, 10:49:00 »
Ielieku pie omletēm, būs jāpamēģina, šķiet varētu būt laba tāda gaisīga.
https://delfi.lv/tasty/receptes/tikai-3-sastavdalas-maiga-sufle-omlete-poulard-francu-gaume.d?id=50660549

Offline tuk

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #67 : Janvāris 15, 2019, 14:31:51 »
Tāks, ir izmēģināts :) , precīzāk bērns cepa.
Ar dzeltenumu nesanāca tik veikli pārklāt visu pannas virsmu - drošvien panna bija par
karstu. Sviesta vietā eļļa. Sanāca tikpat vizuāli skaista un dievīgi gaisīga!
Man ļoti patika, vairāk pat par mākoņolām. Būs man favorītos. :)

Offline reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #68 : Janvāris 15, 2019, 16:01:38 »
Būs jāpamēģina, manai garšai  baltums tāds aizdomīgi gaisīgs liekas

Offline Krimsons

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #69 : Janvāris 15, 2019, 17:05:10 »
"Maigā"un "suflē" ir tie vārdi, kas man pilnīgi un galīgi disonē ar omleti.Omletei jābūt gana "cietai", vēlams ar speķi un sīpoliem.

Offline tuk

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #70 : Janvāris 16, 2019, 10:56:33 »
Krimson, tā ir  a l t e r n a t ī v ā  omlete! :P

Offline reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #71 : Jūlijs 19, 2019, 12:57:28 »
Atgriežoties pie omletēm -šodien tapa japāņu plānā omlete usuyaki tamago, un jāteic -slavējama

 Precīza recepte mazai omletītei:
1tk kukurūzas ciete  -noteikti vajag!
1 ola
1 olas dzeltenums
1tk sāls
Cieti izšķīdina ēdamkarotē ūdens, putriņā piekuļ olas.Cep, kad sāk savilkties, apgriež otrādi, kā pankūku. Vispār lieto suši taisīšanai -vai nu kā ietinamo, vai kā sastāvdaļu

Es, protams, ieviesu savas variācijas  -liku veselas olas, un kukurūzas cieti iekūlu pienā. No otras japāņu receptes  -kulteņa -paņ'ēmu , ka liek uz 2 olām tk sāli un tk cukuru, un jāsaka, ka baigi labi, nekādu saldumu nejūt. No piena un papildus baltuma manējā sanāca  pufīgāka,kad auksta, tāpat sakrita plāna

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved