Rakstīt atbildi

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Septiņi plus divi ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: reno
« : Janvāris 06, 2018, 23:30:35 »

Izteicās: baaciens
« : Janvāris 06, 2018, 23:08:45 »

Nav jāmērcē. Jāvāra ap 10 minūtēm ... Uz paciņas rakstīts.
Izteicās: Afrora
« : Janvāris 06, 2018, 22:43:13 »

Zaļās arī. Vāru 20-25min  bez mērcēšanas
Izteicās: Luīze
« : Janvāris 06, 2018, 22:39:25 »

Esmu veikalā pētījusi, būs kādreiz jāizmēģina pagatavot.
Ja pareizi sapratu, tad sarkanās (oranžās) var pagatavot visātrāk un iepriekš nav jāmērcē?
Izteicās: baaciens
« : Janvāris 06, 2018, 19:57:35 »

Arī nesen iesākām. Pārsvarā lietojam sarkanās šķeltās (kaut gan krāsa drīzāk oranža). Gatavojam kā piedevu (kartupeļu / rīsu u.t.t. vietā). Ideāla piedeva grillētai zivs filejai un zaļajiem salātiem.
Izteicās: Minne
« : Janvāris 06, 2018, 19:26:48 »

Nu bet, tās oranžās - ir dabīgās?

Domāju gan. Tada šķirne.
Man patīk, jo ātri gatavas
Izteicās: Nomade
« : Janvāris 06, 2018, 19:24:50 »

Nu bet, tās oranžās - ir dabīgās?
Izteicās: Afrora
« : Janvāris 06, 2018, 19:22:10 »

Zaļās lēcas, sarkanais sīpols, tomāts, marin.gurķis, spicā paprika, pāris lociņi (ja stiprs sīpols var nelikt), pētersīlis. Visu sašņikā un samaisa ar eļļa+citr.sula+sāls.
Izteicās: Minne
« : Janvāris 06, 2018, 19:21:24 »

Bieži taisu lēcu kariju.

Eļļā pasutina smalki sagrieztus (vnm kko paimprovizeju, atkarībā no tā, kas mājās) sīpolu, burkānu, ja ir pētersīļa, selerijas sakni, kādu knipuci žavēta cauraudža aromātam, ingveru. Tad smalki sagrieztu papriku, kurkumu, karija pulveri, visu sautē, kad pusmīksts, liek klāt noskalotas oranžās lēcas, vāra līdz gatavs. Beigās pievieno mazu šļuciņu citrona sulas, kādu karoti creme fraiche. Parasti vēl iegriežu kādu Frankfurtes cīsiņu
Izteicās: Nomade
« : Janvāris 06, 2018, 19:07:56 »

Ieteiksiet kādu garšīgu recepti? Lěcas man garšo, nesen atklāju. Tagad skatos veicī un brīnos, cik viņu daudz, pat oranžas. Pagaidām tik izmantoju zupās un sautějumos.
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved