Rakstīt atbildi

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Pieci plus pieci ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: mellene88
« : Februāris 23, 2018, 12:00:30 »

man ar liellopa cepeti ir bijušas laikam 3x saskares :)
1x nopirku ar atlaidi vienk kkādu liellopa gabalu vakumā uz pēcziemassvetku atlaidēm , šitam jokam baigā cena , bet ar atlaidi domāju oky pamēģināšu(nosaukumu neprasiet, neatceros, bet vizuāli tāds sarkans gaļas klucis, mazliet siekalains,kkas ar matured saistībā)
es uz to kluci brīnījos un lāga ideju nebija ... tad vienkārši nosmērēju ar sāli un ķilokiem.. cepjamajā maisa iekšā un pēc 1,5-2h man bija labākais cepetis ever.
es gan viņu neieteiktu ,kā cepeti, jo nav tāds kā cūķis... bet  vispār kāpēc ne  :scratch: , bet kā sviestmaižu gaļa,uzgriežāmā lielisks. es vēl liku gaļas salātos... perfekti..un pa šķēlītei bija ko nedēļu ēst. patiešām, patiešām ļõti labi sanāca un bija garšīgi.
pārējās divas reizes darbības bija līdzīgas,jo neko mainiit negribēju... a nee, ķimenes sagāzu vēl tajā maisā.
galveneis ir atrast šito joku ar atlaidi..jo bez atlaides roka neceļas...:D
Izteicās: Mangusts
« : Februāris 23, 2018, 11:33:15 »

Jā laikam arī vienīgais, kad mēģināts liellopu vienā gabalā taisīt ir beef Wellington pēc Gordona Ramzija video, kas kkur šeit recepšu sadaļā bija. Nebija ne vainas.


FB klasesbiedrs regulāri posto dažādus steika video, tad gan  siekalas tek :) Cik saprotu, svarīgi gaļu nobriedināt. Tagad Rīgā ir pāris specializēti veikali, kas tirgo gaļu steikiem, varbūt vērts painteresēties tur. Viens redzēts viesnīcā Latvija ar ieeju no Brīvības ielas, vēl manīju pie Barona-Stabu ielas krustojuma.
Izteicās: Spārka
« : Februāris 23, 2018, 11:26:23 »

Galvenais jau, lai būtu teļa nevis vecas govs gaļa.
Izteicās: Minne
« : Februāris 23, 2018, 11:22:54 »

Piedod, Nomade, liekas, neviens ar liellopu neķēpājas ;)

Pati liellopu ēdu diezgan reti un katrā gadījumā - ne cepetī. Man liekas par sausu, par šķiedrainu, par....Nē, ar cūciņu nevar salīdzināt ;)
Izteicās: Nomade
« : Februāris 22, 2018, 21:50:24 »

 Esmu uzdomājusi šito darināt brīvdienās. No liellopa neesmu cepeti nekad taisījusi. Kuru gaļas gabalu man jāņem, lai nebūtu sīksts? Un vispār labprāt uzklausītu dajebkādus ieteikumus liellopa cepeša sakarā. Paldies jau iepriekš!
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved