Autors Tēma: meklēju restaurēt recepti-vārīta vistas fileja ar omletes pildījumu  (Read 779 reizes)

Offline diddly

kkad sen bija populāra,pati esmu vārījusi,bet nu pamatīgi sen,aizmirsies.


Ideja-vistas fileja,vai pat vesela,atkaulota(?)vista. Tālāk neatceros-bija jāizklapē,plakanāka? sāls,pipari,ierīvēt. Tad izcep omleti,klāj pāri vistai. Atceros-apsmērēja ar kečupu(?)vai tomātu mērci. Satin stingri,celofānā(liekas,tolaik pārtikas plēve nebija)un liek katlā vārīties.
Šito gribētos detalizētāki,jo garša bija smalka-garšoja pēc krabjiem,vēžiem,drusku  :smile:
Ķēķa pavēlnieces,kura atceras,kā tur bija? vai ar pārtikas plēvi satītu drīkst vārīt?

Offline diddly

re,ko man gugle iedeva,tuvu meklētajam,iekopēju jautrībai,jo tulkojis no rus robots :rofl:
Rulete no vistas filejas un omletes[size=0px]Lai sāktu apgūsim ir vienkārša recepte, šo ēdienu ar minimālu komplektu sastāvdaļas. Kā gatavot mēs to būsim no veselas vistas filejas.[/size]
[size=0px]Sastāvdaļas:[/size]
    • [size=0px]Liela vistas тушка, kas sver aptuveni 2 kilogramus;[/size]
    • [size=0px]5 ēdamkarotes neraudzēta piena;[/size]
    • [size=0px]2 olas;[/size]
    • [size=0px]1 ēdamkarote miltu;[/size]
    • [size=0px]Zaļumi;[/size]
    • [size=0px]Sviests;[/size]
    • [size=0px]Sāls un garšvielas pēc savas gaumes.[/size]
    • [size=0px]Pagatavošana:[/size]
      [size=0px]Vispirms ar vistas noņemt fileju. Lieta prasa noteiktu iemaņas un precizitāti. Tātad, liekam тушку uz griešana kuģa atzveltni uz augšu. Tagad centrā liemeņi darām dziļu garenisku griezumu, sākot no kakla. Tālāk ar asu un tievu nazi sākam uzmanīgi apgriež gaļu, atdala fileju no kauliem uz muguriņas. Lēnām pārvietojamies uz ribām, noņemam gaļa ar tiem, un tad arī pakāpeniski atdalām filejas no kauliem ķīlis.[/size]
      [size=0px]Ērti izņemt gaļu pārmaiņus kreisajā un labajā pusē liemeņi. Rezultātā mums ir atbrīvot viss skelets no gaļas, un pēc tam izņemiet to. Tagad jums ir nepieciešams, izņemt gaļu no kājām un spārniņu. Lai to izdarītu, подрезаем cīpslas un noņemam fileja zaķi ar kaulu spārnu un kāju. Ja šajā procesā pats galvenais – nebojā ādu, jo tieši viņa kļūs par pamatu ruletes.[/size]
      [size=0px]Iegūto viengabala gabals fileja раскладываем uz griešana kuģa miziņu uz leju, nedaudz разминаем to un ierīvējam ar maisījumu, sāli, piparus un kariju. Atstājam marinēties filejas, bet pa to laiku gatavojam pildījumu. Olas ir kopīgas dzeltenumus un baltumus un взбиваем tos atsevišķi. Tagad savienojam saputo dzeltenumus ar baltumiem un pielej pienu, sajauc ar miltiem. Взбиваем vēlreiz masu līdz viendabīgumu un liekam pēc garšas melnie перчик un sāli. Pannu sasmērējam ar eļļu, liekam uz uguns un dodam viņai sakarst. Pēc tam выливаем tajā olu-piena maisījumu, uzreiz pārmaisām un uzklājam pannu ar vāku. Pēc dažām minūtēm mūsu sulīgs omleti, lai tā ir gatava.[/size]
      [size=0px]Pēc tam noņemam omleti no pannas veselu блином un liekam tās vistas gaļu. Sākam samazināt rulete gar ķermeni, pie gaļu ar vienu no sāniem, vistas. Apvienotais rulete cieši оборачиваем vairākiem slāņiem, pārtikas folijas un nostiprinām malas. Izbraucot uz ietin rulete garo formu (mafinu pannu, piemēram), lai cepties. Aizpildiet formu ar ūdeni, pievienojam pāris lapas лаврушки, nedaudz sāls un ķiploku.[/size]
      [size=0px]Cepeškrāsni разогреваем līdz temperatūrai, kas ir 180-200 grādiem un nosūtām tās formu ar vistas рулетом. Запекаем rulete apmēram pusotru stundu. Gatavs rulete izņemam no krāsns un atstāj atdzist tieši tādā formā, ne разворачивая. Pēc tam vēl ietīta rulete zāģējam uz pāris stundām ledusskapī. Bet, kad viņš kārtīgi atdzesīs, noņemam foliju, sagriežam rulete un izliekam uz šķīvja. Pasniedzam ar zaļumiem.[/size]
      [size=0px]rulete no vistas ar omleti[/size]

     

    Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved