Autors Tēma: Meža gaļa.  (Read 823 reizes)

Offline Trix

Meža gaļa.
« : Augusts 10, 2016, 09:29:59 »
Šad tad ir manītas tēmas, tātad gan jau te arī kāds lieto meža gaļu pārtikā.


Iedeva man gabalu cūkas. Vīrs uztaisīja histēriju, ka neēdīšot, bērniem nedošot, gaļa tak pilna ar nenormālajām infekcijām, [lētās hormonu vistas laikam labākas]. ĀCM mums tuvumā nav. :D
Jūs kā? Baidāties? Nebaidāties? Ar katru nomedīto/iedoto gaļas kluci skrienat taisīt analīzes?


Offline daddy

  • Relikvija
  • ******
  • Ziņas: 3711
  • Total likes: 3348
  • Labais vienmēr uzvar! t.i. kas uzvar, tas labais!
Re: Meža gaļa.
« Atbildēt #1 : Augusts 10, 2016, 09:32:51 »
Nemet ārā, atdod man!! :D


šašliku es no tās netaisīšu, bet samalšu gardās kotletēs, +30% speķa, jo meža lops ir liess :))





Offline Trix

Re: Meža gaļa.
« Atbildēt #2 : Augusts 10, 2016, 09:37:11 »
Nemet ārā, atdod man!! :D

 :D Es kaut kur teicu, ka es uztaisīju histēriju? :D
Hrenu Tev [mežacūkas]! Pati apēdīšu, nebaidies. :D  Man stabila nervu sistēma attiecībā uz dabu un cilvēka vietu tajā. :D
Papļāpāt gribējās.

Offline daddy

  • Relikvija
  • ******
  • Ziņas: 3711
  • Total likes: 3348
  • Labais vienmēr uzvar! t.i. kas uzvar, tas labais!
Re: Meža gaļa.
« Atbildēt #3 : Augusts 10, 2016, 09:51:36 »
papļāpājam :)


meža gaļa ir garda, bet specifiska. Cilvēkiem, kuri pieraduši pie "diētiskās", bezgaršīgās cūkas karbonādes, vai vistas filejas, nepatiks.
Tāpat arī pusjēlu es viņu neēstu...

Offline Alstere

Re: Meža gaļa.
« Atbildēt #4 : Augusts 10, 2016, 09:57:05 »
Nesen uzdāvāja mežacūkas lielgabalu.
Sadalījām un ielikām saldētavā.
Tūlīt ēdamais gabals tika vārīts 2 stundas. Pēc tapa burvīgs sautējums.
Apziņa, ka visi nelabumi pagalam, bija.

viesmiiliigs

  • Viesis
Re: Meža gaļa.
« Atbildēt #5 : Augusts 10, 2016, 10:01:26 »
Mežacūka patīk tikai tušonkā un tad arī tā +/-, ja nekā cita nav. Briedis, alnis - pavisam cita lieta.

Offline Mangusts

Re: Meža gaļa.
« Atbildēt #6 : Augusts 10, 2016, 11:11:03 »
Manuprāt, vienīgais nopietnais risks trihineloze un uz to ir pārbaudes. Bet to var iegūt arī no mājas cūkām, ēdot nepietiekami termiski apstrādātu gaļu,  ja dzīvnieks izrādās inficēts.

Galvenais kārtīgi izkarsēt. Mana gados vecā radiniece ar medicīnas izglītību un krietnu pieredzi, ja zināms, ka gaļa nav pārbaudīta, cep kotletes un pēc tam tās vēl pāris stundas sutina cepeškrāsnī; vai  arī gaļas gabalus vairākas stundas sautē.

Katru gaļas kluci neskrien pārbaudīt, bet tā kā brālēns mednieks un reizēm medījums ir vairumā, tad mēdz arī pārbaudīt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Offline Camma

Re: Meža gaļa.
« Atbildēt #7 : Augusts 10, 2016, 12:26:26 »
Kā Mangusts pareizi raksta - visa meža gaļa ir ēdama. Cūciņu gan labi jāizkarsē. Pietiek ar 1,5st sautēšanu. Cepeti (ap 1,5 kg vienlaidu gabals) gan bez 2 stundām no krāsns ārā neņemu. Rūpniecisko gaļu teorētiski būtu jāpārbauda visu (ražotājam). Bet...
Manā bērnībā mednieki nepārbaudīja neko. Vienkārši - sautēja cūku un miers.
Visus sakost!

Offline Emīlija

Re: Meža gaļa.
« Atbildēt #8 : Augusts 10, 2016, 13:06:32 »
Nu tak tieši tā. Uztais labu guļaš un ēd miera vējos.

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved