Autors Tēma: Olu kultenis  (Read 9001 reizes)

Offline reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #15 : Marts 22, 2017, 07:56:08 »
Nesmuki samačkāts tas kultenis, man tāds kā Minnei patīk. Es nevis maisu, bet uzmanīgi apgrozu

Vēl var sākt cept kā kulteni, tad lēnām rullēt rullī un brīvajā vietā ielej mazliet pienu vai buljonu un vēl pacep kādu minūti, kamēr rullis uzpūšas

Offline ineshuks

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #16 : Marts 22, 2017, 08:30:11 »
Njaa... bij man doma mazos kafijas kreejuminjus sagaadaat, jo piens un krrejums reti viesi maajaas ..

PS daamas nau vainiigas, ka ineshuks saakumaa teemu nepreciizi pieteica

Offline tuk

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #17 : Marts 22, 2017, 08:31:15 »
Man arī netīk tāds “saskrambāts“ kultenis.
Kultenim jābūt maigam un galvenais, nepārceptam.
Kā apakša sāk cepties, tā viegli paceļ, lai vēl šķidrā masa no aukšas saplūst apakšā
un viss, gatavs.

Offline tex

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #18 : Marts 22, 2017, 09:21:28 »
Vai iepērc marge annele vai tml nebojājošos pienus. Būs mājās tieši, kad vajadzīgs.
Ko ar pārējo litru... kaķi tādu nedzers?

Offline Mangusts

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #19 : Marts 22, 2017, 09:41:12 »
Ja par garšvielām, man patīk pievienot hmeli-suneli.

Un arī iebildums Daddy par kulteni - man labāk bez zupiņas. Starp citu, pieredze liecina, ka tā izteikti un ātri veidojas, ja piekuļ ūdeni, mazāk - ja pienu, praktiski nemaz - ja saldo krējumu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Offline ineshuks

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #20 : Marts 22, 2017, 09:48:12 »
Vai iepērc marge annele vai tml nebojājošos pienus. Būs mājās tieši, kad vajadzīgs.
Ko ar pārējo litru... kaķi tādu nedzers?

Par to jsun runa- kur atlikumu likt? Nu izdzers kakji gramus 100-150...

Pameegjinaashu shodien ar to kafijas kreejumu... zheel, ka trekno taa nepako...

Offline ineshuks

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #21 : Marts 22, 2017, 09:48:53 »
Man arī netīk tāds “saskrambāts“ kultenis.
Kultenim jābūt maigam un galvenais, nepārceptam.
Kā apakša sāk cepties, tā viegli paceļ, lai vēl šķidrā masa no aukšas saplūst apakšā
un viss, gatavs.

Shitas izklausaas peec omletes

Offline reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #22 : Marts 22, 2017, 10:16:02 »
man sākumā bija domāts -cep kā omleti, t. i. pankūka un tad sāk rullēt. Var arī sieru vispirms uzrīvēt vai jau sacepinātu bekonu vai sēnes -iznāk ļoti pamatīgs, sulīgs olu ēdiens

Tās "īstās' lai cep katrs savā pannā, katram jau sava īstā. Es tātad cepu kulteni dažādos veidos

Offline tex

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #23 : Marts 22, 2017, 10:31:17 »
Par to jsun runa- kur atlikumu likt? Nu izdzers kakji gramus 100-150...

Pameegjinaashu shodien ar to kafijas kreejumu... zheel, ka trekno taa nepako...
Vēl jau tie "nebojājošies pieni" arī atvērti kādu nedēļu ledusskapī nesabojājas. Pa ned''elu vrb i vēlreiz kulteni uztaisīsi, vai kaķiem izbarosi...

Kgan teorētiski saldais krējums + ūdens pareizā proporcijā = tam pašam vien vajadzētu sanākt

Offline daddy

  • Relikvija
  • ******
  • Ziņas: 3592
  • Total likes: 3253
  • Labais vienmēr uzvar! t.i. kas uzvar, tas labais!
Re: Olu kultenis
« Atbildēt #24 : Marts 22, 2017, 10:31:28 »
Ja par garšvielām, man patīk pievienot hmeli-suneli.
Un arī iebildums Daddy par kulteni - man labāk bez zupiņas. Starp citu, pieredze liecina, ka tā izteikti un ātri veidojas, ja piekuļ ūdeni, mazāk - ja pienu, praktiski nemaz - ja saldo krējumu.

fui, ar hmeli-suneli viss pēc plova garšo...

"zupiņa" man arī ne pārāk, bet tā gaumes lieta. Lielā savējos pieradinājusi - viņa bagātīgi lej pienu, liek tomātus, tur tāds sautējums beigās sanāk... es mazbērniem vienreiz izcepu, šie paskatījās - saka tas NAV kultenis, šito miksli Tu vari ēst pats, mums lūdzu izcep ĪSTU! :)

interesanti omleti cepa vienā viesnīcā - milzīga karsta metāla virsma, uz tās no krūkas uzlej jau sakultu olu, turpat blakus apcep sēnes, šķiņķi, tad, kad ola jau savilkusies, to apcepto sēnes, šķiņķi etc - šļop uzmet virsū, tad vēl pārkaisa ar sieru, ar lāpstiņu sarullē, tad vēl uzkaisa zaļumus un lūdzu - labu apetīti :)

Offline tuk

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #25 : Marts 22, 2017, 10:33:01 »
Shitas izklausaas peec omletes

Nē, omleti kā uzlej uz pannas tā vairs neaiztiek līdz gatava. Tad ir vienā gabalā,kuru pēc tam var sagriezt cik gabalos vēlas, ilgāks cepšanas laiks zemākā temperatūrā.
Kultenis cepas īsu brīdi, uz lielākas liesmas un liekot šķīvī nekad nebūs vienā gabalā,
jo dalīsies, ja nebūs pārcepts. :)

Offline itta

  • Veterāns
  • *****
  • Ziņas: 1407
  • Total likes: 587
  • Hominis est errare, insipientis preseverare!!~!!
Re: Olu kultenis
« Atbildēt #26 : Marts 22, 2017, 13:18:25 »
Man garšo versija, kad galjinju, sēnes, papriku utt. apcep un tad pārlej ar olu - piena masu ar garsvielaam, bet bez saals, pēc tam uzkaisu rīvētu sieru un, ja ir lociņus...


Reizēm to visu cepu zem vāka, lai ir vienā lielā gabalā, bet citreiz pārjaucu :) , tikpatlab var būt arī olas ar pienu bez piedevām vai tikai ar pārkaisītu sieru.


Bērnībā topā bija tieši tā zupiņa pie olām, speciāli lēju ljoti daudz piena un ūdeni :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Offline reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #27 : Marts 22, 2017, 13:46:16 »
Nu re, cik dažādas gaumes -es tieši speciāli vispirms sakraukšķinu cauraudzi, sēnes, lai nav kā izsutinātas, atlieku, tad cepu kulteni. Vienīgi tomāta šķēles turpat apcepinu, kad olu jau var pastumt malā
Par īsto omleti Kārļa Marksa ielas ieskrietuvē vecļauži jau ir apcerējuši -to biezo, tricelīgo apm.5 cm biezo gabalu ar suliņu

Offline Pūka

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #28 : Marts 22, 2017, 13:54:18 »
Labāko kulteni cepa mana Latgales vecāmamma. Man liekas no tītaru olām plus piens. Sauca par "olūtni".
 Dzeltens, biezs, viegls. Nebija šķidrs, un nebija arī gumijots, kā scrambled eggs. Nebija vienā gabalā, bet mega lielos gabalos. Piedevas nebija nekādas, pat gaļa ne, tikai tik cik smarža no vecās pannas un malkas plīts.

Offline Narcise

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #29 : Marts 22, 2017, 16:22:49 »
speciālistes :D :D  kamēr neatnāk PAVĀRS, tikmēr jūs braucat purvā...  :facepalm:

man šķiet, ka te tiek apspriesti divi dažādi olu ēdieni - omlete (Omelette), plānāks vai biezāks olas sacepums 1 gabalā un olu kultenis (scrambled eggs), kas ir daudz mazu olas gabaliņu ar vai bez piedevām. katram ēdienam ir sava māksla - omletei svarīgi, lai tā neizjūk, kultenim tieši pretēji - jābūt mazos gabaliņos, vēlams ar "zupiņu", tāpēc katram ir attiecīgas piedevas vajadzīgas :)

Es tā kā nesapratu, kur Tu to purvu ieraudzīji, jo ne jau par konsistenci bija runa, bet par sastāvdaļām, tajā skaitā pienu ! Bet dažādas sastāvdaļas var būt gan uz omletē, gan olu kultenī ! ;d

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved