Autors Tēma: Olu kultenis  (Read 10056 reizes)

Online reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #30 : Marts 22, 2017, 18:12:27 »
scrambled egs  - gumijots?!

Offline ineshuks

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #31 : Marts 22, 2017, 19:11:04 »
Gumijotu es ar neesmu sastapusi...

Offline tex

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #32 : Marts 23, 2017, 09:11:43 »
Vrb kādas viesnīcas brokastīs jau 4. dienu pēc kārtas ticis pasniegts. 1. bija maz viesu un 2., 3. pierādīja, ka olu kulteni viesi neēd :D

Offline Minne

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #33 : Marts 23, 2017, 09:14:52 »
Kad kulteni sakašā mazos gabaliņos un pārkaltē uz pannas, tad ir mazliet gumijoti gan

Offline diddly

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #34 : Marts 23, 2017, 09:55:11 »
ar omleti man asociējas tā švammīgā skolas ēdnīcas omlete,kura parasti bija auksta,un apakša,laikam no pannas tāda zilgana...
visgaršīgākais ir kultenis,ja pieliek saldo krējumu.vairāk neko neprasās.
mēs arī mēdzam taisīt tādu,kā Reno aprakstīja,arī sēnes apcepinu brūnas atsevišķi.
manā bērnībā mamma man cepa pankūku/omleti,kur iejaukta viena ēdamkarote miltu,es saucu par "oliņ kampūciņ",un manam bērnam arī tā ir vismīļākā. sanāk tāda saturīga omlete.

Online reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #35 : Marts 23, 2017, 11:17:56 »
Man jau nebija miera -sameklēju Delia pavārgrāmatu. Tur ir lappusēm apraksts, kā pareizi gatavot scrambled, omleti, pildīto omleti utt.

Pamēģināju scrambled pēc viņas receptes, (olas lauku).


2 lielas olas, 10 g sviests. Garumgarais apraksts par pannu -maza, ar biezu dibenu- un maisīšanas tehniku-to izlaidīsim

Olas maigi samaisa ar sāli, pipariem, bet nekuļ, , uzlej uz karstas pannas, kur izkusis sviests. Karstums vidējs. Sāk pārbīdīt olu, kad apm. 2/3 ir savilkušās, ņem nost no uguns, tādā pašā veidā iemaisa atlikušo sviestu, var arī lāsi saldā krējuma. Tā veidojas tā maigā masa, jo ola un panna karsta. Jāpasniedz nekavējoties uz grauzdiņa.

Tiešām skatā iznāca tādi kā kripuči, ko es vēl apsmēju, bet ļoti maigā, patīkamā  konsistencē, un  visi tā ļurīgi, bet turējās kopā, nevis kā atsevišķi gabaliņi. 


Pilnīgi noteikti varu ieteikt pamēģināt, vismaz tad, kad  nav ne piens, ne krējums, ko iemaisīt

Offline diddly

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #36 : Marts 23, 2017, 14:02:56 »
atvainojos par novirzi no tēmas,bet kkas diezgan līdzīgs,tikai saldais no olām,uz pannas,pa fikso. pa vidu starp omleti un biskvītu.
http://www.chefkoch.de/rs/s0/kaiserschmarrn/Rezepte.html


par tēmu-te omletes
http://www.chefkoch.de/rs/s0/omelette+grundrezept/Rezepte.html?user_search_input=omel


japāņu
http://www.chefkoch.de/rezepte/286071107217209/Tamagoyaki-japanisches-Omelett.html


šito paņemienu,ka 3 x rullē,un pirmā reizē uzlej tikai 1/3 masas,nemaz nezināju,būs jāpamēģina

Offline Minne

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #37 : Marts 23, 2017, 17:55:16 »
atvainojos par novirzi no tēmas,bet kkas diezgan līdzīgs,tikai saldais no olām,uz pannas,pa fikso. pa vidu starp omleti un biskvītu.
http://www.chefkoch.de/rs/s0/kaiserschmarrn/Rezepte.html

Keiserschmarn ir viens no austriešu nacionālajiem saldēdieniem, kuru tomēr mēdz ēst arī kā pamatēdienu. Tas bija ķeizara Franča Jozefa iemīļots ēdiens.

Omleti neatgādina nekādā ziņā un nav arī tik sauss kā biskvīts. Drīzāk atgādina kko pa vidu starp biezu pankūku un kēksu, paķepīgs, pasmags, ar dakšu sadalīts gabalos. Ēd ar kompotu

Online reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #38 : Marts 24, 2017, 10:13:19 »
Visādi kulteņi mums ir gandrīz katru rītu, japāņu "dashi maki tamago" bija gatavots, bet šorīt , Diddly iedvesmota, gatavoju tā rūpīgi pēc suši grāmatas.Dabīgi, man nebija mistiskā buljona "dashi", tātad sanāca tikai maki :)

receptē 6 olas sakultas, 125 ml dashi buljons, es atšķaidīju kādu 1/4 daļu prastā buljona kubiņu
2 ēk cukurs
1 tk sāls
1 ēk sakē (!!)  -izpalika
1 ēk mirin etiķis, bija, (mūsu veikalos ir,) bet sabijos un pieliku par maz, faktiski garšu nejuta

Visu sakulsta. Japāņiem ir speciāla 4-stūraina panniņa, bet pat viņi pieļauj,  ka var arī apaļā
Uz pannas ar smeļamo kausu uzlej 1/3 , cep,kamēr sāk savilkties. Ar 2 dakšiņām rullē uz savu pusi, rulli aizstumj uz otru malu. Uzlej nākošo 1/3, paceļ rulli, lai satek arīi zem tā. Atkal atkārto sarullēšanu, bet rullis paliek vidū, pēdējo kārtu aploca.

Beigās no 4 olām sanāk tāds pamatīgs rullis, var griezt kā ruleti. Japāņi atdzesē un ēd kā piedevu pie suši. Ikuko cepa vienkārši plānu omleti,sagrieza strēmelēs un lika sušos iekšā

Online reno

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #39 : Marts 24, 2017, 10:19:03 »
Dashi buljons -tas ir ļoti vienkārši.  :rofl: Ņem 1 kombu lapu, ūdenī uzvāra, izņem, iemet bonito fish flakes atkal uzvāra un izkāš


Es tā iedomājos -mūsu veikalos ir kaut kādas kaltētas fiškas, parasti alus plauktu tuvumā :rofl: Jāpataujā tas kombu -kaltētas lapas, uz 1 l ūdens vajag 1 "pastkartes"izmēra lapu

Offline Mangusts

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #40 : Marts 24, 2017, 11:43:13 »
Citēt
Omleti neatgādina nekādā ziņā un nav arī tik sauss kā biskvīts. Drīzāk atgādina kko pa vidu starp biezu pankūku un kēksu, paķepīgs, pasmags, ar dakšu sadalīts gabalos.

Vienvasar bērnībā laukos ar brāli niekojāmies ar ķeizara omleti pēc receptes no grāmatas "Labu apetīti", kur pastāstiņi  par dažādu valstu (dominēja, protams, socbloks) virtuvi mijās ar receptēm. Mēs gan parasti sacepām diezgan stingri - tā, ka tas vairāk līdzinājās cepumu drupačām.

Japāņu virtuves nieki varētu būt nopērkami Gourmet studio veikaliņā pie Asaru un Lienes krusta. Ir viņiem vēl kaut kur veikals un mājaslapa.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Offline ineshuks

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #41 : Marts 24, 2017, 13:23:37 »
Dashi buljons -tas ir ļoti vienkārši.  :rofl: Ņem 1 kombu lapu, ūdenī uzvāra, izņem, iemet bonito fish flakes atkal uzvāra un izkāš


Es tā iedomājos -mūsu veikalos ir kaut kādas kaltētas fiškas, parasti alus plauktu tuvumā :rofl: Jāpataujā tas kombu -kaltētas lapas, uz 1 l ūdens vajag 1 "pastkartes"izmēra lapu

Ljoti vienkaarshi :D

Offline ineshuks

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #42 : Marts 24, 2017, 13:25:04 »
KIseshmarnu vai kaa vinju tur reiz pirku pavinjaa. Dr. Oetker (vai kkaa taa). Citi vinju produkti patiik, bet shitajaa kkas nesanaaca...

Offline Narcise

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #43 : Marts 24, 2017, 13:33:56 »
No citām tautām aizgūtas receptes - tas nav slikti, bet ja atklāti, tad man vislabākās atmiņas tomēr ir no olu kulteņa, ko bērnībā laukos vecaistēvs vai vecmamma gatavoja uz malkas plīts - no savu vistu olām, kurām nebija kā veikalā pirktajām bāls, bet spilgts dzeltenums, nelika viņi klāt tomātus, no zaļumiem tikai lociņus no dārza un pašaudzēta cūča cauraugušu žāvētu gaļiņu. Un kultenim klāt protams, gotiņas pienu, neatšķaidītu. Kā teiktu M.Rītiņš: "khas var būt labāks par to!" ;)
« Last Edit: Marts 24, 2017, 14:08:25 no Narcise »

Offline dille

Re: Olu kultenis
« Atbildēt #44 : Marts 24, 2017, 15:49:02 »
ar omleti man asociējas tā švammīgā skolas ēdnīcas omlete,kura parasti bija auksta,un apakša,laikam no pannas tāda zilgana...

Patiesi, kāpēc tie skolas kulteņi bia tik baisi? Immer zilām apakšām un no apakšas bija riebīga piegarša. Auksti, kā no ledusskapja (bet , šķiet, toreiz taču visu gatavoja uz vietas, ne?)
Nejauki sulojās. Un katru reizi, redzot uz šķīvja, mazu, glītu, dzeltenu taisnstūrīti bija cerība, kura zuda jau pēc pirmā kumosa :cry:

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved