Rakstīt atbildi

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Astoņi mīnus trīs ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: reno
« : Jūlijs 19, 2019, 12:57:28 »

Atgriežoties pie omletēm -šodien tapa japāņu plānā omlete usuyaki tamago, un jāteic -slavējama

 Precīza recepte mazai omletītei:
1tk kukurūzas ciete  -noteikti vajag!
1 ola
1 olas dzeltenums
1tk sāls
Cieti izšķīdina ēdamkarotē ūdens, putriņā piekuļ olas.Cep, kad sāk savilkties, apgriež otrādi, kā pankūku. Vispār lieto suši taisīšanai -vai nu kā ietinamo, vai kā sastāvdaļu

Es, protams, ieviesu savas variācijas  -liku veselas olas, un kukurūzas cieti iekūlu pienā. No otras japāņu receptes  -kulteņa -paņ'ēmu , ka liek uz 2 olām tk sāli un tk cukuru, un jāsaka, ka baigi labi, nekādu saldumu nejūt. No piena un papildus baltuma manējā sanāca  pufīgāka,kad auksta, tāpat sakrita plāna
Izteicās: tuk
« : Janvāris 16, 2019, 10:56:33 »

Krimson, tā ir  a l t e r n a t ī v ā  omlete! :P
Izteicās: Krimsons
« : Janvāris 15, 2019, 17:05:10 »

"Maigā"un "suflē" ir tie vārdi, kas man pilnīgi un galīgi disonē ar omleti.Omletei jābūt gana "cietai", vēlams ar speķi un sīpoliem.
Izteicās: reno
« : Janvāris 15, 2019, 16:01:38 »

Būs jāpamēģina, manai garšai  baltums tāds aizdomīgi gaisīgs liekas
Izteicās: tuk
« : Janvāris 15, 2019, 14:31:51 »

Tāks, ir izmēģināts :) , precīzāk bērns cepa.
Ar dzeltenumu nesanāca tik veikli pārklāt visu pannas virsmu - drošvien panna bija par
karstu. Sviesta vietā eļļa. Sanāca tikpat vizuāli skaista un dievīgi gaisīga!
Man ļoti patika, vairāk pat par mākoņolām. Būs man favorītos. :)
Izteicās: tuk
« : Janvāris 15, 2019, 10:49:00 »

Ielieku pie omletēm, būs jāpamēģina, šķiet varētu būt laba tāda gaisīga.
https://delfi.lv/tasty/receptes/tikai-3-sastavdalas-maiga-sufle-omlete-poulard-francu-gaume.d?id=50660549
Izteicās: Luīze
« : Maijs 26, 2017, 17:32:48 »

Man garšo šķidrs dzeltenums, bet baltumam jābūt perfekti izceptam.
Izteicās: reno
« : Maijs 26, 2017, 16:17:00 »

Interesanti, īpaši ar biešu sulu!
Bet draudzene, kas manu olu kulteni aiznesa atpakaļ uz pannu un vismaz 3 min cepa no abām pusēm , laikam noģībtu, visas tās pusjēlās olas skatoties. Vēršaci cepot, es arī pārduru dzeltenumu, lai nav tik jēls
Izteicās: Luīze
« : Maijs 26, 2017, 14:35:29 »

Interesantas idejas:
Izteicās: tuk
« : Maijs 11, 2017, 10:54:02 »

...nu atliek vien sākt arī gaļu audzēt ;)
Izteicās: daddy
« : Maijs 11, 2017, 10:49:55 »

no speķa daudz mazāk sliktuma kā no baltmaizes vai cīsiņiem


tieši tā! kā arī no visādām ar garšas pastiprinātājiem un krāsvielām pārbāztām gaļām un desām.
Vajag ēst tīru mantu! Es jau gadi 2 gaļas/desu plauktam mierīgi eju garām, jo pats vītinu liellopu (tipa basturma) un tagad arī speķi iemācījos kūpināt...
Izteicās: reno
« : Maijs 11, 2017, 10:02:14 »

no speķa daudz mazāk sliktuma kā no baltmaizes vai cīsiņiem
Izteicās: daddy
« : Maijs 11, 2017, 09:00:31 »

pa šķēlītei jau var :) 


a speķi kūpina tā:
nopērk veikalā/tirgū pāris kilogramus.
sagriež ~10cm platos gabalos
uzvāra marinādi - uz 1L ūdens 3ĒK sāls, ķiploks, laurlapas, parastie un smaržīgie pipari. atdzesē
saliek speķi katlā, pārlej ar marinādi un uz nedēļu vēsumā (ledusskapī)
pēc tam ņem ārā, notecina, apžāvē un kūpinātavā iekšā.
Ja plānais mūsdienu speķis (1.5-3cm),  pietiek ar stundu.
Izteicās: Broņa
« : Maijs 10, 2017, 20:07:21 »

Daddy, vai tad tie nomestie kg nebūs atkal klāt? Tu tak tievē.
Izteicās: daddy
« : Maijs 10, 2017, 08:53:24 »

izdevās nokūpināt gardu speķi...uzcepu kopā ar olām, uzreiz bērnības garša atgriezās... vectēvs kādreiz tā cepa... tikai viņam tas speķis bija 3-4 pirkstu biezumā, nevis kā tagadējais knapi 1 pirksta... bet agrāk jau viss esot bijis lielāks, saldāks, olas dzeltenākas, utt
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved