Autors Tēma: Sabrūnināti štovēti kāposti  (Read 2336 reizes)

Offline Nomade

Sabrūnināti štovēti kāposti
« : Oktobris 03, 2014, 19:06:13 »
Parasti štovētos kāpostus taisu 2 dienas. Pirmajā izsautēju, otrajā piededzinu, lai ir brūni. Bet, ja akurāt vajag tagad un tūlīt? Sautējas jau otro stundu. Zinu, ka ome lika klāt cukuru, bet man no domas par saldumu dūšu šķebina. Kā tā fiksi sabrūnināt - ir varianti?

Offline Pūka

Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #1 : Oktobris 03, 2014, 19:09:32 »
Man liekas ka kāpostos cukura saldumu īpaši nejūt. Varbūt tomēr piešauj drusku?? Citādi nezinu.

viesmiiliigs

  • Viesis
Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #2 : Oktobris 03, 2014, 19:24:10 »
vajadzēja jau sākumā brūno cukuru pie apcepšanas pielikt. tie labi karamelizējas, bet nav sīrupaini dsaldi.

Offline Danija

Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #3 : Oktobris 03, 2014, 19:38:13 »
Kāpostiem jau mazliet salduma vajag, citādi tas skābums vien.Var jau uz pannas cukuru sagrauzdēt un ieliet kāpostos
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Offline ragana

Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #4 : Oktobris 03, 2014, 19:59:42 »
Skābētajiem kāpostiem taču cukurs ir klāt. Es neberu papildus, ja vien nav pārskābuši. Brūnumu dabū, noņemot vāku un uzgriežot riktīgu liesmu, lai notvaiko liekais šķidrums un drusku pierauj pie katla dibena. Tikai uzmanīgi, lai neapdeg melns. Tad noslēdzu uguni, uzlieku vāku un pusstundu ļauju kāpostiem atpūsties. tad samaisām un voilà! Kāposti ir ieguvuši smuku brūnumu. :just_popcorn:

viesmiiliigs

  • Viesis
Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #5 : Oktobris 03, 2014, 20:06:43 »
Kur un kādus pērc? CT utml sveramajiem, vienmēr leiku cukuru. Cita lieta ir spainīšos safasētie dimdiņštrunti un citi tādi.

Offline ragana

Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #6 : Oktobris 03, 2014, 20:10:36 »
Starp citu, CT reizēm var tādās auzās iebraukt, ja nepagaršo mantu! Es pērku vietējā bodītē pie Avotu un Lāčplēša krusta. Tur, ja dabū sveramos, ir ļoti garšīgi, ar dzērvenēm.

viesmiiliigs

  • Viesis
Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #7 : Oktobris 03, 2014, 20:15:18 »
skābēti kāposti ir labi pliki, bez dzērvenēm, burkāniem un galvenais - ķimenēm. CT es vienmēr vispirms pieēdos, pēc tam tikai pērku ;)

Offline ragana

Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #8 : Oktobris 03, 2014, 21:44:55 »
Ķimenes taču palīdz pret vēdera pūšanos. Savādāk skraida ļautiņš pa ielu kā no orķestra nomaldījies tubists. :laugh:

Offline ragana

Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #9 : Oktobris 03, 2014, 21:45:28 »
Es dzērvenes izurķēju un apēdu pašas pirmās.

viesmiiliigs

  • Viesis
Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #10 : Oktobris 03, 2014, 21:49:49 »
ir lietas, kas man patīk tīras :)

Offline Danija

Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #11 : Oktobris 03, 2014, 22:08:10 »
Es, piemēram, skābējot kāpostus, klāt lieku sāli, ķimenes un burkānus.Cukuru nelieku nemaz.Uz spainīti-10 l pierīvēju vienu krietnu ķiploka daivu.Ieskābinu siltumā, kad sāk putoties, putas nosmeļu, noņemu slogu, ar šašlika iesmu sabakstu, lai izlaiž gāzītes, pēc pāris dienām salieku burkās un nolieku vēsumā.Kāposti nav pārskābuši un kraukšķīgi.Tā kā štovējot pielikt kādu karoti cukura, nudien, nav nekāds grēks.Protams, drusku jāpiesvilina arī.Sākumā katlā pavāru kopā ar cauraugušu gaļu, tad lieku pīlē un cepeškrāsnī.
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Offline Mangusts

Re: Sabrūnināti štovēti kāposti
« Atbildēt #12 : Oktobris 03, 2014, 23:40:05 »
Laikam jau gaumes lieta - man patīk ar cukuru, saldskābi. Nemāku paskaidrot, bet tā, lai man šķiet, ka saldais un skābais līdzsvarojas, bet tas nebūt nenozīmē, ka tikpat salds, cik skābs. Un pati skābēju arī ar cukuru, bet nu tādus ātri apēdamos variantus, ne vairāk par 3 l burku.

Sautējot, pašās beigās parasti piešauju uz pannas karamelizētu cukuru, tādu, kam jau neliels rūgtumiņš jaušams. Bet, ja kāposti tāpat pasaldi, tad neko.

Brūnumu dod arī aspiks un dradži.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved