Rakstīt atbildi

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Septiņi plus divi ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: Buschi
« : Jūnijs 19, 2019, 12:57:36 »

ir gaishaa sojas meerce un tumshaa

Tumshaa vairaak kraasai, gaishaa garshai, jo saalja. Principaa peerkot jaaskataas saals koncentraacija abaam. Lietoju marinaadees lielaakoties, bet var arii salaatu meercees
Izteicās: vellata
« : Jūnijs 18, 2019, 19:44:16 »

Uz pannas drusciņā eļļas sacepu smalki grieztus kāpostus ar rīvētiem burkāniem, pieberu vārītus brūnos rīsus, iemaisu sakultu olu uz porciju, lai viņa tur iecepas. Tad pēc garšas pievienoju "asumiņu" (uz ķiploku pulvera bāzēta garšviela), sojas mērci un melnos piparus. Var likt klāt arī tofu, jūrmošķus vai jau termiski apstrādātu gaļu, bet lielākoties tāpat vienkārši un labi.
Tad vēl reizēm sarkanās gaļas filejas gabaliņus taisu marinādē no sojas mērces, citrona sulas vai etiķa, melnajiem pipariem un timiāna. Gan jau šašliku ar tā var, bet es uz pannas
Izteicās: reno
« : Jūnijs 18, 2019, 18:23:32 »

soja laikam pati rada to dabīgo etiķi
Izteicās: Camma
« : Jūnijs 18, 2019, 17:49:24 »

Starp citu. Šašliks ar kikkomanu garšo ļoti ok un man nav gadījies pārsālīt, jo gaļa paņem tik daudz sāls, cik tai vajag priekš labas garšas. Vot ar beramo sāli var gadīties visādi.  Un man ļoti nepatīk ''mērcētie'' šašliki.
Uz 3kg gaļas ņemu apm.100-130 ml sojas mērces, 50 g eļļas, viena citrona sulu, 3-4 plānās šķēlītēs sašņikātus sīpolus, buntīti petersīļu (arī sašņikātus).
Gaļu sagriež 3x3 cm kubiņos, lielākā traukā ieber sīpolus, pieliek citrona sulu, pētersīļus, ar roku saspaida sīpolus, kamēr zaudē stingrumu (tas būs ātri), pielej kikkomanu (soju), apmaisa, pieliek gaļu, kārtīgi apmaisa, pieliek eļļu, apmaisa un noliek ievilkties uz 4-5 stundām.  Var atstāt arī uz pāris dienām, nekas traks nenotiks. Cep uz karstām oglēm īsu laiku. Šašliku cep, nevis kaltē :) .
Izteicās: Camma
« : Jūnijs 18, 2019, 17:31:18 »

Sojas mērcē faktiski ir visas marinādes sastāvdaļas -sāls cukurs etiķis, tikai garšot sāk visi ēdieni vienādi :)
(c) nūūū, etiķis tur gan diez vai ir.  Nevajag jau to sojas mērci gāzt visam klāt tāpat kā mūžīgo vegetu.  Ir ēdieni, kam neskādē, un ir ēdieni, kam it nemaz nevajag.
Izteicās: Camma
« : Jūnijs 18, 2019, 17:27:18 »

Izteicās: Samotrākes Nīke
« : Jūnijs 18, 2019, 17:23:54 »

ai, es galīgi neesmu no tiem ugunsrijēju bērniem (c) Pepija Garzeķe, man nav iebildumu pret "pliekanu" ēdienu, bet manam aizkuņģim gan mēdz gadīties iebildumi pret pārāk savircotu ēdmaņu, tāpēc uzmanos. Bijušais vīrs ēda visu, kam viņš varēja uzgāzt čupu krējuma, un sāli bēra pats savā šķīvī, bet, kopš dzīvoju viena pati, ar kulinārijas eksperimentiem nav iekāriena un pēdējos gados arī laika noņemties.       
Izteicās: tuk
« : Jūnijs 18, 2019, 17:13:27 »

Par to, ka garšot sāk vienādi piekrītu, bet dabīgi raudzētā etiķa nav.
Arī reizēm gaļai, vokam, sušiem, protams... reizēm kādiem rīsu ēdieniem, pārsvarā a‘la Āzija.
Kad sākas manu mīļo kabaču laiks, tad ar kabačiem vienkārši ar apceptu sīpolu sautētiem vai grillētiem. 
Izteicās: reno
« : Jūnijs 18, 2019, 16:58:30 »

marinē vnk pārlej pāri un ierīvē mazliet. Var vēl visādas garšvielas likt  -pēeec paaaatikaaas -kā tēvocis Melkers
Sojas mērcē faktiski ir visas marinādes sastāvdaļas -sāls cukurs etiķis, tikai garšot sāk visi ēdieni vienādi :)
Izteicās: magda
« : Jūnijs 18, 2019, 16:56:32 »

 Es reizumis sojas mērcē marinēju vistas gaļu, filejas strēmeles (wokam), šķiņķus, vēl ķiplokus, piparus, dažreiz- medu un sinepes.
Reti, bet tomēr- svaigu dārzeņu salātu mērci uzjaucu- sojas mērce+olīveļļa+citrona sula.

Izteicās: tuk
« : Jūnijs 18, 2019, 16:50:31 »

...sāli var perfekti aizstāt ar garšvielām - citām, jo sāls jau arī garšviela vien ir.
Izteicās: mellene88
« : Jūnijs 18, 2019, 16:44:30 »

bet ja par tēmu..kā izskatās gaļas marinēšana sojā? olz nelielu ieskatu..nekad neesmu tā darijusi(sojojusi)
Izteicās: mellene88
« : Jūnijs 18, 2019, 16:42:41 »

pag.. sitas sāk atgādināt manu meitu :D sāli nelietoju, cukuru nelietoju,gaļu neēdu, kafija fui..speķis šausmas uttutjp...
bet ja es ko pagatavoju ar visiem viņas fui, tad noēd gardu muti  :rofl:
kā tad tu gatavo SN, tb pēc kā tad garšo ēdiens, ja neko neliek klat un nupat izskatās,ka arii to soju tik šad un tad  :scratch:
Izteicās: Samotrākes Nīke
« : Jūnijs 18, 2019, 16:25:59 »

tak nav man acumēra īsto sāli lietot, un tik "bieži", cik es to soju lietoju, nekāda skāde nebūs 
Izteicās: tuk
« : Jūnijs 18, 2019, 16:17:59 »

SNīke raksta, ka sāli nelieto, bet sojas mērci. Sojas mērcē IR sāls un pat ļoti daudz,
vairāk kā pievienotu no sālstrauka... :)
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved