Autors Tēma: sojas mērce  (Read 610 reizes)

Offline mellene88

sojas mērce
« : Jūnijs 18, 2019, 16:10:45 »
Kastas ir un ko ar viņu dara. (kā lai atnes čatu,lai nepazuud tas,kas tur jau ir?)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Offline mellene88

Re: sojas mērce
« Atbildēt #1 : Jūnijs 18, 2019, 16:12:02 »
[Jun 18 16:00:35] mellene88:man ir kādas 3pudeles..netvērtas..nezinu ko ar vinju iesākt :/
[Jun 18 16:00:53] Samotrākes Nīke:es gāžu klāt visam kam, ceptus karpeļus ieskaitot
[Jun 18 16:01:28] Samotrākes Nīke:sautējumos, omletēs
[Jun 18 16:01:46] mellene88:nopietni??
[Jun 18 16:02:01] Samotrākes Nīke:sāli nelietoju, tad ar to soju kaut kāda garša parādās
[Jun 18 16:02:27] mellene88:aa tā soja tjipa labāka par sali?
[Jun 18 16:03:01] mellene88:hm..nutad baigi visi ēšanas paradumi jāmaina :scratch:
[Jun 18 16:03:03] Samotrākes Nīke:nezinu, kaut kā iegājies, ka nelietoju ne sāli, ne cukuru
[Jun 18 16:03:21] mellene88:man cepti kartupeļi garšo ar sāli
[Jun 18 16:03:51] mellene88:par šito vajadzetu diskusiju, bet diskusijās jau nav tik interesanti
[Jun 18 16:04:29] Samotrākes Nīke:paprovē ar to soju - bik brūnāki tie karpeļi no viņas paliek, bet man garšo, vēl baziliku sauso uzkaisu pa virsu
[Jun 18 16:04:34] mellene88:tte vei nu paspeji,vai nepaspēji..a ja karājas deguna priekšā, tad ir 10it iemesli kādēļ nerakstiit
[Jun 18 16:05:02] Camma:šašliku marinēju ar soju, dārzeņus apcepu ar soju, ātro vistiņu taisu ar soju
[Jun 18 16:05:29] mellene88:nē nu joks jau tajā ,ka man tā soja ir .bet es nekur nevaru iedomāties kur vinju likt (meita stkal sastiepusi no darba)..veikalā jau neperku to ko nepazistu
[Jun 18 16:05:31] Samotrākes Nīke:ja drāzeņus taisa vokpannā, pilnīgi noteikti sojas mērce - vienkārši burkāni ar sīpoliem plus paprika, ja ir, un mēli var norīt
[Jun 18 16:05:51] Camma:nuja!
[Jun 18 16:06:04] Camma:pat bez voka var iztikt
[Jun 18 16:06:23] mellene88:oij mož atveriet kāds sojas tēmu...jeb pašai tas jāizdara?
[Jun 18 16:06:36] Camma:maltu piparu/koriandru/ķimenes pa virsu un ēd ka šņakst
[Jun 18 16:06:37] mellene88:lab atversu pati,mani ieintereseja
[Jun 18 16:07:41] reno:vistu vispirms pamarinēju sojā, jebkuru gaļu
[Jun 18 16:09:25] Spārka:Man bija vistu paredzēts iemarinēt.
[Jun 18 16:09:45] reno:tā kā tagad -ar visu soju dziļajā pannā, apcepu, pieleju ūdeni lai šmorējas, beigās iemetu kartupeļus (viņiem) uz citas pannas kabacis (man
« Last Edit: Jūnijs 18, 2019, 16:18:18 no Spārka »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Offline tuk

Re: sojas mērce
« Atbildēt #2 : Jūnijs 18, 2019, 16:17:59 »
SNīke raksta, ka sāli nelieto, bet sojas mērci. Sojas mērcē IR sāls un pat ļoti daudz,
vairāk kā pievienotu no sālstrauka... :)

Offline Samotrākes Nīke

Re: sojas mērce
« Atbildēt #3 : Jūnijs 18, 2019, 16:25:59 »
tak nav man acumēra īsto sāli lietot, un tik "bieži", cik es to soju lietoju, nekāda skāde nebūs 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Offline mellene88

Re: sojas mērce
« Atbildēt #4 : Jūnijs 18, 2019, 16:42:41 »
pag.. sitas sāk atgādināt manu meitu :D sāli nelietoju, cukuru nelietoju,gaļu neēdu, kafija fui..speķis šausmas uttutjp...
bet ja es ko pagatavoju ar visiem viņas fui, tad noēd gardu muti  :rofl:
kā tad tu gatavo SN, tb pēc kā tad garšo ēdiens, ja neko neliek klat un nupat izskatās,ka arii to soju tik šad un tad  :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Offline mellene88

Re: sojas mērce
« Atbildēt #5 : Jūnijs 18, 2019, 16:44:30 »
bet ja par tēmu..kā izskatās gaļas marinēšana sojā? olz nelielu ieskatu..nekad neesmu tā darijusi(sojojusi)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen visu no tās būtu nometuši lejā.

Offline tuk

Re: sojas mērce
« Atbildēt #6 : Jūnijs 18, 2019, 16:50:31 »
...sāli var perfekti aizstāt ar garšvielām - citām, jo sāls jau arī garšviela vien ir.

Offline magda

Re: sojas mērce
« Atbildēt #7 : Jūnijs 18, 2019, 16:56:32 »
 Es reizumis sojas mērcē marinēju vistas gaļu, filejas strēmeles (wokam), šķiņķus, vēl ķiplokus, piparus, dažreiz- medu un sinepes.
Reti, bet tomēr- svaigu dārzeņu salātu mērci uzjaucu- sojas mērce+olīveļļa+citrona sula.


Offline reno

Re: sojas mērce
« Atbildēt #8 : Jūnijs 18, 2019, 16:58:30 »
marinē vnk pārlej pāri un ierīvē mazliet. Var vēl visādas garšvielas likt  -pēeec paaaatikaaas -kā tēvocis Melkers
Sojas mērcē faktiski ir visas marinādes sastāvdaļas -sāls cukurs etiķis, tikai garšot sāk visi ēdieni vienādi :)

Offline tuk

Re: sojas mērce
« Atbildēt #9 : Jūnijs 18, 2019, 17:13:27 »
Par to, ka garšot sāk vienādi piekrītu, bet dabīgi raudzētā etiķa nav.
Arī reizēm gaļai, vokam, sušiem, protams... reizēm kādiem rīsu ēdieniem, pārsvarā a‘la Āzija.
Kad sākas manu mīļo kabaču laiks, tad ar kabačiem vienkārši ar apceptu sīpolu sautētiem vai grillētiem. 

Offline Samotrākes Nīke

Re: sojas mērce
« Atbildēt #10 : Jūnijs 18, 2019, 17:23:54 »
ai, es galīgi neesmu no tiem ugunsrijēju bērniem (c) Pepija Garzeķe, man nav iebildumu pret "pliekanu" ēdienu, bet manam aizkuņģim gan mēdz gadīties iebildumi pret pārāk savircotu ēdmaņu, tāpēc uzmanos. Bijušais vīrs ēda visu, kam viņš varēja uzgāzt čupu krējuma, un sāli bēra pats savā šķīvī, bet, kopš dzīvoju viena pati, ar kulinārijas eksperimentiem nav iekāriena un pēdējos gados arī laika noņemties.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Offline Camma

Re: sojas mērce
« Atbildēt #11 : Jūnijs 18, 2019, 17:27:18 »
Visus sakost!

Offline Camma

Re: sojas mērce
« Atbildēt #12 : Jūnijs 18, 2019, 17:31:18 »
Sojas mērcē faktiski ir visas marinādes sastāvdaļas -sāls cukurs etiķis, tikai garšot sāk visi ēdieni vienādi :)
(c) nūūū, etiķis tur gan diez vai ir.  Nevajag jau to sojas mērci gāzt visam klāt tāpat kā mūžīgo vegetu.  Ir ēdieni, kam neskādē, un ir ēdieni, kam it nemaz nevajag.
Visus sakost!

Offline Camma

Re: sojas mērce
« Atbildēt #13 : Jūnijs 18, 2019, 17:49:24 »
Starp citu. Šašliks ar kikkomanu garšo ļoti ok un man nav gadījies pārsālīt, jo gaļa paņem tik daudz sāls, cik tai vajag priekš labas garšas. Vot ar beramo sāli var gadīties visādi.  Un man ļoti nepatīk ''mērcētie'' šašliki.
Uz 3kg gaļas ņemu apm.100-130 ml sojas mērces, 50 g eļļas, viena citrona sulu, 3-4 plānās šķēlītēs sašņikātus sīpolus, buntīti petersīļu (arī sašņikātus).
Gaļu sagriež 3x3 cm kubiņos, lielākā traukā ieber sīpolus, pieliek citrona sulu, pētersīļus, ar roku saspaida sīpolus, kamēr zaudē stingrumu (tas būs ātri), pielej kikkomanu (soju), apmaisa, pieliek gaļu, kārtīgi apmaisa, pieliek eļļu, apmaisa un noliek ievilkties uz 4-5 stundām.  Var atstāt arī uz pāris dienām, nekas traks nenotiks. Cep uz karstām oglēm īsu laiku. Šašliku cep, nevis kaltē :) .
Visus sakost!

Offline reno

Re: sojas mērce
« Atbildēt #14 : Jūnijs 18, 2019, 18:23:32 »
soja laikam pati rada to dabīgo etiķi

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved