Autors Tēma: Sparģeļi  (Read 1427 reizes)

Offline magda

Sparģeļi
« : Aprīlis 14, 2019, 20:36:28 »
Maximā sparģeļiem bija laba cena. Paķēru vienu bunti, ārlatvijā ir ēsti un atzīti par labiem. Tagad domāju- kā tos īsti gatavot? Tvaicēt? Kā jūs tos gatavojat?




Offline Minne

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #1 : Aprīlis 14, 2019, 20:48:32 »
Baltajiem aplaužu kātus un nomizoju apakšējās 2/3, zaļajiem aplauzu kātus un mizoju apmēram 1/3.

Vislabākie ir šaurie, vertikālie katli, jo kātiem der ilgāka vārīšana nekā maigajām galotnītēm, ko var tikai patvaicēt. Man tāda nav, es iztieku ar platu, dziļu pannu, uzvāru ūdeni, piešauju sāli, čut cukura, ja nav žēl, mazliet sviesta. Guldu iekšā sparģeļus un vāru, uzmanot, lai nepārvārās - lai vēl stingri, bet ne jau lokani un pļekani. Svaigiem, jauniem zaļajiem bezmaz minūtes 5, baltajiem mazliet vairāk. Vnm procesā nošņāpju gabaliņu un pārbaudu uz zoba :) Un, ja ir dažādu resnumu kāti, tad pirmos lieku resnākos, vēlāk tievos

Offline baaciens

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #2 : Aprīlis 14, 2019, 21:46:51 »
Sparģeļu kātiem notīra miziņu, liek vārošā sālsūdenī ~7 min *(pašai jātausta, vai ir gatavi).  Servē ar holandes mērci vai ... ātrs un ērts variants - cepta ola ar mīkstu dzeltenumu!
Vai vēl kāds no tūkstoš variantiem, bet galvenais - nepārcept/nepārvārīt!

Offline Minne

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #3 : Aprīlis 14, 2019, 21:56:17 »
Mmm...mīksti ceptā ola izklausās forši.

Es pārlacinu ar sviestā grauzdētu rīvmaizi un ēdu ar šķiņķi

Offline magda

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #4 : Aprīlis 15, 2019, 09:18:57 »
Paldies!  :smile:  Kā reiz, domāju ar ko tie labāk "pasētu" kopā... par cepto olu nebūtu iedomājusies.. :smile:

Offline magda

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #5 : Aprīlis 15, 2019, 20:05:44 »
Paldies,paldies jums abām! :big_hug:  Saliku visus jūsu ieteikumus: vārīju 7 minūtes, mīksti cepta(laimīgo vistu ola))), apceptas šķiņķa strēmeles, sviestā aprauta rīvmaize! Super!!! :go_go: Glāze baltvīna bija labs papildinājums- kā ķirsis uz kūkas! :smile:

Offline Pifs

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #6 : Aprīlis 15, 2019, 20:39:22 »
 :ou: Iekritu uz sparģeļu reklāmu. Nopirku, visu pēc receptes. Bija garšīgi. Bet tik pat garšīgi būtu bijis arī bez pašiem sparģeļiem. Secinājums - dārgs štrunts. Viss atkarīgs no tā ko liec klāt: bekoniņš, sieriņš...utt. :rofl:

Offline tuk

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #7 : Aprīlis 15, 2019, 20:47:24 »
Neko nezinu par reklāmām,
bet sparģeliem pašiem ir ļoooti maiga garša. Var to izcelt ar neiterālām piedevām,
vai izmantot kā fonu.
Man tuvāks ir pirmais variants, bet nav iebildumu arī pret otro... :)

Offline Camma

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #8 : Aprīlis 15, 2019, 21:00:35 »
Visa šitā iespaidā pajēmu pāris paciņas asparāgu sēklu. Kādreiz dārzā auga pamatīgs krūms, tikai ēst neviens neēda, bija smuka migla dekorācijai.
Es jau arī tik smukumam sēšu (ticamākais), jo ešanai baigā kasīšanās - nedrīkst laist vērties vaļā, jāaprušina ar zemi. Nezinu, nav meģināts.
Visus sakost!

Offline Bob(i)s

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #9 : Aprīlis 15, 2019, 21:59:23 »
Kāpēc tie ir tik dārgi?

Offline Camma

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #10 : Aprīlis 15, 2019, 22:01:31 »
Nu tak lasi - baisa kasīšanās audzējot. To, ko veikalā pārdod, tie ir tikai dzinumi, kas vislaik jātur zem zemes.
Visus sakost!

Offline tuk

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #11 : Aprīlis 15, 2019, 22:20:21 »
Pie mums šķiet  viena saimniecība audzē... Dārgi, jo eksports un ļoti īsa audzēšanas sezona.
Pati audzēšana nav sarežģīta. 

Offline Bob(i)s

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #12 : Aprīlis 15, 2019, 22:46:09 »
Bet sajūta, ka rimčikā tie ir cauru gadu. Es divreiz nopirku, nograuzu zaļus, nu, nekas sevišķs

Offline Minne

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #13 : Aprīlis 15, 2019, 22:52:40 »
Bet sajūta, ka rimčikā tie ir cauru gadu. Es divreiz nopirku, nograuzu zaļus, nu, nekas sevišķs

Nākamreiz pamēgini termiski apstrādāt.

Offline baaciens

Re: Sparģeļi
« Atbildēt #14 : Aprīlis 15, 2019, 22:57:03 »
Pērkot, vienmēr skatos, lai griezuma vietas nav apkaltušas. It kā gaidu ik gadu Kalnienas sparģeļus, bet nav sanācis tos nomēģināt, jo dārgi (dārgāki par ievestajiem).

No otras puses - dārgums ir relatīvs! Ja par trīnīti varu nopirkt buntīti un esam 2 ēdāji, tad tas nav dārgi - 1.5 EUR uz cilvēku ir ļoti OK. Jā, sīkumus vajag papildus, bet tie nav kapitālieguldījumi

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved