Rakstīt atbildi

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Seši mīnus trīs ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: Minne
« : Aprīlis 15, 2019, 23:06:46 »

Es vairāk skatos galotnītes, jo kātus šā kā tā aplauž, ja vien tie patiešām jau nav nepārprotami pārkoksnējušies, tā ka skaidrs, ka nostāvējušies kkur. Gadās, ka galotnes jau paplaukušas, pavērušās un pat ož (nekaunos pasmaržot ;) )
Izteicās: baaciens
« : Aprīlis 15, 2019, 22:57:03 »

Pērkot, vienmēr skatos, lai griezuma vietas nav apkaltušas. It kā gaidu ik gadu Kalnienas sparģeļus, bet nav sanācis tos nomēģināt, jo dārgi (dārgāki par ievestajiem).

No otras puses - dārgums ir relatīvs! Ja par trīnīti varu nopirkt buntīti un esam 2 ēdāji, tad tas nav dārgi - 1.5 EUR uz cilvēku ir ļoti OK. Jā, sīkumus vajag papildus, bet tie nav kapitālieguldījumi
Izteicās: Minne
« : Aprīlis 15, 2019, 22:52:40 »

Bet sajūta, ka rimčikā tie ir cauru gadu. Es divreiz nopirku, nograuzu zaļus, nu, nekas sevišķs

Nākamreiz pamēgini termiski apstrādāt.
Izteicās: Bob(i)s
« : Aprīlis 15, 2019, 22:46:09 »

Bet sajūta, ka rimčikā tie ir cauru gadu. Es divreiz nopirku, nograuzu zaļus, nu, nekas sevišķs
Izteicās: tuk
« : Aprīlis 15, 2019, 22:20:21 »

Pie mums šķiet  viena saimniecība audzē... Dārgi, jo eksports un ļoti īsa audzēšanas sezona.
Pati audzēšana nav sarežģīta. 
Izteicās: Camma
« : Aprīlis 15, 2019, 22:01:31 »

Nu tak lasi - baisa kasīšanās audzējot. To, ko veikalā pārdod, tie ir tikai dzinumi, kas vislaik jātur zem zemes.
Izteicās: Bob(i)s
« : Aprīlis 15, 2019, 21:59:23 »

Kāpēc tie ir tik dārgi?
Izteicās: Camma
« : Aprīlis 15, 2019, 21:00:35 »

Visa šitā iespaidā pajēmu pāris paciņas asparāgu sēklu. Kādreiz dārzā auga pamatīgs krūms, tikai ēst neviens neēda, bija smuka migla dekorācijai.
Es jau arī tik smukumam sēšu (ticamākais), jo ešanai baigā kasīšanās - nedrīkst laist vērties vaļā, jāaprušina ar zemi. Nezinu, nav meģināts.
Izteicās: tuk
« : Aprīlis 15, 2019, 20:47:24 »

Neko nezinu par reklāmām,
bet sparģeliem pašiem ir ļoooti maiga garša. Var to izcelt ar neiterālām piedevām,
vai izmantot kā fonu.
Man tuvāks ir pirmais variants, bet nav iebildumu arī pret otro... :)
Izteicās: Pifs
« : Aprīlis 15, 2019, 20:39:22 »

 :ou: Iekritu uz sparģeļu reklāmu. Nopirku, visu pēc receptes. Bija garšīgi. Bet tik pat garšīgi būtu bijis arī bez pašiem sparģeļiem. Secinājums - dārgs štrunts. Viss atkarīgs no tā ko liec klāt: bekoniņš, sieriņš...utt. :rofl:
Izteicās: magda
« : Aprīlis 15, 2019, 20:05:44 »

Paldies,paldies jums abām! :big_hug:  Saliku visus jūsu ieteikumus: vārīju 7 minūtes, mīksti cepta(laimīgo vistu ola))), apceptas šķiņķa strēmeles, sviestā aprauta rīvmaize! Super!!! :go_go: Glāze baltvīna bija labs papildinājums- kā ķirsis uz kūkas! :smile:
Izteicās: magda
« : Aprīlis 15, 2019, 09:18:57 »

Paldies!  :smile:  Kā reiz, domāju ar ko tie labāk "pasētu" kopā... par cepto olu nebūtu iedomājusies.. :smile:
Izteicās: Minne
« : Aprīlis 14, 2019, 21:56:17 »

Mmm...mīksti ceptā ola izklausās forši.

Es pārlacinu ar sviestā grauzdētu rīvmaizi un ēdu ar šķiņķi
Izteicās: baaciens
« : Aprīlis 14, 2019, 21:46:51 »

Sparģeļu kātiem notīra miziņu, liek vārošā sālsūdenī ~7 min *(pašai jātausta, vai ir gatavi).  Servē ar holandes mērci vai ... ātrs un ērts variants - cepta ola ar mīkstu dzeltenumu!
Vai vēl kāds no tūkstoš variantiem, bet galvenais - nepārcept/nepārvārīt!
Izteicās: Minne
« : Aprīlis 14, 2019, 20:48:32 »

Baltajiem aplaužu kātus un nomizoju apakšējās 2/3, zaļajiem aplauzu kātus un mizoju apmēram 1/3.

Vislabākie ir šaurie, vertikālie katli, jo kātiem der ilgāka vārīšana nekā maigajām galotnītēm, ko var tikai patvaicēt. Man tāda nav, es iztieku ar platu, dziļu pannu, uzvāru ūdeni, piešauju sāli, čut cukura, ja nav žēl, mazliet sviesta. Guldu iekšā sparģeļus un vāru, uzmanot, lai nepārvārās - lai vēl stingri, bet ne jau lokani un pļekani. Svaigiem, jauniem zaļajiem bezmaz minūtes 5, baltajiem mazliet vairāk. Vnm procesā nošņāpju gabaliņu un pārbaudu uz zoba :) Un, ja ir dažādu resnumu kāti, tad pirmos lieku resnākos, vēlāk tievos
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved