Autors Tēma: Zaļie salāti  (Read 639 reizes)

Offline Elzzy

Zaļie salāti
« : Maijs 16, 2019, 20:12:58 »
Heijā! Varbūt kādam ir kādas idejas, jo manējās jau aptrūkušās - gaidu zaļo, svaigo salātu idejas.
Piemēram, pašlaik ledusskapī gozējās ķīnas kāposts - nav ideju ko no viņa uzgatavot  :scratch: .
Pastāstiet - kas top jūsmājās ?

Offline Samotrākes Nīke

Re: Zaļie salāti
« Atbildēt #1 : Maijs 16, 2019, 20:21:41 »
Es nau nekāda kaucmindiete, bet to ķīnieti tak var grūst klāt da jebkam - vai vienu pašu sasmalcināt un ar kreimu/kefīru klāt pie kotletēm un ceptiem kartupeļiem  :steak:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Offline Elzzy

Re: Zaļie salāti
« Atbildēt #2 : Maijs 16, 2019, 20:24:59 »
Es nau nekāda kaucmindiete, bet to ķīnieti tak var grūst klāt da jebkam - vai vienu pašu sasmalcināt un ar kreimu/kefīru klāt pie kotletēm un ceptiem kartupeļiem  :steak:
Beigās gan jau es viņu tā arī apēdīšu.
No manis ar nekāda kaucmindiete nesanāk.

Offline Spārka

Re: Zaļie salāti
« Atbildēt #3 : Maijs 16, 2019, 20:33:49 »
Kaut kur bija Cammas pagājušā (?) gada tēma par visādiem zaļumiem; ko tik visu viņa tur neēda ;)
Ķīnietim obligāti lieku citronpiparus, pārējo aizdaru kā pagadās.

Offline reno

Re: Zaļie salāti
« Atbildēt #4 : Maijs 16, 2019, 20:53:27 »
Ķīnietis diez ko nepatīk, bet apēst jau var. Esmu likusi zupā kā kāpostu, bet vārīšanās laiks pāris min

Offline kvadra

Re: Zaļie salāti
« Atbildēt #5 : Maijs 16, 2019, 21:07:23 »
Arī jāsaka - es nau nekāda kaucmindiete :D, tāpēc ar zaļumiem daros pa vienkāršo - visus zalumus, kas ir, bļodā iekšā un maisu kopā. Turpat arī gurķus, ja ir. Vai tomātus. Aizdars arī kāds pagadās - Spilvas salātu mārce, vai bik eļļas+ābolu etiķis+kkas piparveidīgs, vai krējums. 

Offline tuk

Re: Zaļie salāti
« Atbildēt #6 : Maijs 16, 2019, 21:52:58 »
Ķīnas kāposts palielos gabalos, arī gurķis, tomāts, paprika, tāpat, skābēts vai marinēts gurķis, sīpols pusgredzenos, var arī marinētas sēnes, marinētus sīpolus, ķiplokus, kaperus, olives... nu brīva improvizacija... zaļumi, citrona sula, eļļa, sinepes un kāds siers - brinza vai parmezāns vai kāds biezpiena siers. Šie mums iet kā pamatēdiens.
Var sagriezt strēmelītēs, gurķis tāpat, zaļumi un  jogurta vai kāda cita mērce. Var pievienot arī vārītu
olu.
Bet vispār jau dārzeņu kombinācijas jebkādas, jo atslēga jau mērce :)

Offline Minne

Re: Zaļie salāti
« Atbildēt #7 : Maijs 17, 2019, 00:04:01 »
Ķīnas kāpostu ēdu reti, bet, ja nu, tad tikai sautētu kopā ar jebko, kas tur iederas - sīpoli, paprika, cukini, burkāni - kā dārzeņu ķopsi.

Ja runā par citiem zaļajiem salātiem, tad tos taisu tāpat kā tuk - pamatēdienam - tātad sātīgus. Salātu pamatā man vienmēr ir salātlapas, gurķi, tomāti, avokādo un feta, un tad atkarībā no vēlmes variēju, liekot olīvas, marinētus gurķus, papriku. Mērci taisu no baltā vīnetiķa vai balzamiko krēma, šļukas ūdens, olīveļļas, sinepēm un garšaugu pastām.

Vēl man ļoti garšo lauka salāti jeb rapunceļi ar spiestu ķiploku, sāli, nedaudz vīnetiķa vai balzamiko, šļuku ūdens un ķirbju sēklu eļļu, beigās iemaisot siltus, ar mizu vārītus, tad nomizotus un gabalos sagrieztus kartupeļus.

Offline Camma

Re: Zaļie salāti
« Atbildēt #8 : Maijs 17, 2019, 06:48:38 »
No rīta sātam var taisīt ķīnas kāpostu (smalki sagrieztu) ar olu, krabju nūjiņām, dillēm un majonēzi/krējumu.
Lai ko, bet salātus var tiešām no dajebkā taisīt. Jebkurās proporcijās. Galvenais ir nepāršaut ar sāli.
Pašlaik esam ''uzsēdušies'' uz jaunajiem, čaganajiem kāpostiem - smalki sagriež, pasāla, ar roku ''izgramsta'' bišku saspiežot, lai sula sāk izdalīties, piešauj pāris piles citrona un graulē nost ar jebkuru gaļu/gaļas izstrādājumu vai vienkārši tāpat.
Visus sakost!

 

Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved