Baltajiem aplaužu kātus un nomizoju apakšējās 2/3, zaļajiem aplauzu kātus un mizoju apmēram 1/3.
Vislabākie ir šaurie, vertikālie katli, jo kātiem der ilgāka vārīšana nekā maigajām galotnītēm, ko var tikai patvaicēt. Man tāda nav, es iztieku ar platu, dziļu pannu, uzvāru ūdeni, piešauju sāli, čut cukura, ja nav žēl, mazliet sviesta. Guldu iekšā sparģeļus un vāru, uzmanot, lai nepārvārās - lai vēl stingri, bet ne jau lokani un pļekani. Svaigiem, jauniem zaļajiem bezmaz minūtes 5, baltajiem mazliet vairāk. Vnm procesā nošņāpju gabaliņu un pārbaudu uz zoba

Un, ja ir dažādu resnumu kāti, tad pirmos lieku resnākos, vēlāk tievos