Rakstīt atbildi

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Vārds:
E-pasts:
Nosaukums:
Ikona:

Verification:
Seši mīnus trīs ir:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Izteicās: magda
« : Marts 04, 2018, 23:12:49 »

Ja tusiņš nav tematisks, un viesu sarakstā ir gan mazi bērni,gan vecāki cilvēki- neiespringtu ne uz kādām ekstrām! No pieredzes- jo vienkāršāk,jo labāk! Uz urrā iet jaunie kartupelīši- iepriekš novārīti,pēcāk uz grila apcepti. Dažādi svaigo dārzeņu salāti,pēc izvēles un patikas. Mazsālīti gurķīši(tie vienmēr aptrūkstas)).Bērniem garšo mednieciņi(labi un gaļs taisīti))), iepriekš var sacept mazas kotletites,kuras tāpa kā kartupeļus ,uz grila tik uzsilda. Samarinē gaļas(pēc patikas un maka biezuma),kuras k;ads brīvprātīgais uz grila cep :) Saldajā- ogas,augļi,kādi cepumi,vafeles(pašceptas). Ja laiks karsts,tad aukstā zupa ir ideāls starteris.
Izteicās: reno
« : Marts 04, 2018, 22:12:36 »

Jā, gan skābeņu, gan zivju  var gadīties, ka kādam negaršo. Un vēl kāds veģetārietis  :thinking:
Izteicās: Mangusts
« : Marts 04, 2018, 21:24:38 »

Zivju zupa jau arī ne visiem iet pie sirds
Izteicās: reno
« : Marts 04, 2018, 19:05:13 »

Ķēķa tusā esam vārījuši gan plovu, gan zivju zupu. Plovs sātīgāks, klāt salāti un viss -paēduši.
20 cilvēki -tās jau tikai tādas palielas viesības, ko tu uztraucies

Es vispār nerīkotu tādu kopīgu ēst taisīšanu, tas nozīmē, ka dažiem (tev) jātup pie katliem un grilliem un nevari runāties ar ciemiņiem
Izteicās: baaciens
« : Marts 04, 2018, 18:13:38 »

Skābeņu vai zivju zupa (un ja vēl paši tās zivis var makšķerēt) ....
Izteicās: Nomade
« : Marts 04, 2018, 18:02:02 »

čista latvisks jau derētu gan, bet štovkāposti akurāt vasarā (augustā) nebūs pieejami. Plovs, jā, kā variantu pierakstu!
Izteicās: Zigfrids
« : Marts 04, 2018, 17:55:00 »

Plovs.
Izteicās: baaciens
« : Marts 04, 2018, 17:53:35 »

Vai daudzi ēd štovētus kāpostus vasarā? Tad jau aukstā zupa, bet tā var drīzāk būt otrās dienas ēdiens
Izteicās: Zigfrids
« : Marts 04, 2018, 17:38:20 »

A kaut kas čista tautiski latvisks neder? Noteikti vajag kko mūsdienīgu? Nuuuuu, tur ... štovkāposti milzu katlā ar kko klāt, piemēram.
Izteicās: baaciens
« : Marts 04, 2018, 17:22:11 »

Paelja var būt arī ar gaļu, ne mošķiem.

Es par grilētiem dārzeņiem, gaļu un zivīm - tas varētu patikt visām gaumēm.
Lai tikai nesanāk, ka visi ciemiņi atbrauc ar grilējamu gaļu ...
Izteicās: Nomade
« : Marts 04, 2018, 16:54:06 »

Vienubrīd bija ideja izsludināt grilpārtiju: viss labs, kas grilējams, katrs ciemiņš var grilēt to, ko sagādājis, un likt kopējā galdā. Būtu pieejami 3 grili. Man patiešām ir nervu drudzis par šo visu domājot. Pie manis tas viss tiks darīts šovasar, un negribas baigi nūģiski. Gribas, lai citiem ir ko forši atcerēties. Galds, tas ir viens, protams, otrs, ir izklaide. Bet, nu tas ir cits jautājums un ne šajā tēmā.
Izteicās: Nomade
« : Marts 04, 2018, 16:38:12 »

Ā, nu vienīgais, kas ir  skaidrs, tās ir boles. Man ir piešauta roka boļu taisīšanā, tāpēc tās (alkoholiskās un bezalkoholiskās) būs bagātīgā klāstā atkarībā no pieejamām ogām.
Izteicās: Luīze
« : Marts 04, 2018, 16:37:14 »

Atkārtoties nekas nedrīkst no tā, kas jau bijis iepriekš un atzīts par labu esam?
Gaļa uz grila jau bija? :)
Izteicās: Nomade
« : Marts 04, 2018, 16:32:32 »

Tēma sena kā pasaule, droši vien, bet katru gadu ir tāds nervu kutinājiens. Paredzēts vasarā saiets uz cilvēkiem 20. Tēmu vēl neesmu noformulējusi, bet gatavojos jau tagad, tik dilemma iekš galda - lūdzu, palīdziet idejot, ko taisīt no ēdamā gala. Zupa (soļanka) brīvā dabā ir bijusi, lasis, cepts brīvā garā uz grila, arī ir bijis. Gribēju Vidusjūras piešprici, grilā gatavotu paelju, bet ne visi ēd jūras moškus. Ufffff, kā tos 20 cilvēkus apvienot vienotā garšas labsajūtā? Vecums: no 4-70. Velkomētas jebkādas idejas un ierosinājumi, jebkāda pieredze, nu, luudzu!
Copyright © sarunuforums.lv All rights reserved