Sarunu forums
Gandrīz blogi => Vīns un vardes => Topic started by: Elzzy on Septembris 04, 2019, 22:15:06
-
4.09.2019. šovakar glāzē vācietis - SCHEUREBE,no Ramsthal. Pirkts Mosel wein veikalā.
Garšo pēc vācu vīna :D. Garšā un aromātā zaļi āboli, citrusi ( citrons laims), mandeles, baltie ziedi un minerāli - tjipa slapji oļi. Vieglas miesasbūves vīns. Patīkams, ņemšu vēl.
-
Izklausās labs.
-
Elzzy - īpaši liels PALDIES! Citādi tādi vīnāpši kā es maldās neziņā un dzer negatavu etiķi.
-
Camma - šis arī bija sauss, bet ne etiķis. Es saņemšos par pussaldo vienu uzrakstīt. Jānobriest.
-
O, tas būs priekš manis! Gaidu ar nepacietību.
-
05.09.2019 vīrs pavedināja atkorķēt vienu no šodienas medījumiem. Tātad - Petit Verdot, pirkts pierobežas alko bodē apmēram pa piecīti. Zajebiss cik labs. Aromātā gatavas sarkanās ogas, iespējams ievārītas ( zapšu vārītāji zina kā smaržo tukšs katliņš pirms mazgāšanas), šokolāde un veci ādas zābaki. Garšā aronijas, gatavi melnie ķirši, šokolāde, saldā tabaka un miecēta āda. Sausums - mazs, saldums - vidējs, diezgan jūtams, miecvielas - jūtamas, bet neuzmācīgas. Labi sabalansēts, patīkams vakara sarkanvīns. Miesa - vidēji piesātināta +, bet nevelk uz galīgi pilnmiesīgu. Labs sarkanais. Pirkšu vēl.
-
Man, kā vizuālistam, prasās pēc etiķetes bildes... :)
-
Bildes no telefona neliekās :( piedod
-
20.09.19 - šovakar glāzē pussalds rozā. Dornfelders ( ielikšu vēlāk linku ar pudeli). Pussalds, viegli dzirkstošs aizejošās vasaras vīns. Zemenes, jāņogas, debessmanna. Viegli dzerams un bez pretenzijām.
-
Barton&Guestier dzirkstošais bruts
-
:wt:
-
:wt:
Kāda ir vislielākā automašīna?
;)
-
Kāda ir vislielākā automašīna?
;)
BELAZ
-
Protams, vajadzēja paredzēt, ka brauciens pēc alus, jo "ah, vīnu kaut kā nē, bet to, ko gribu, tā nav, a neko citu negribu", beigsies ar krietni vieglāku naudas maku un diviem varen degustējamiem un lielīgiem paraugiem - melniem kā katla dibens, bieziem kā sīrups, un pie vella seksīgiem. Taisnības labad jāsaka, ka alu bija krietni vairāk nekā šie divi, taču pārējie bija Malduguns ražojumi. Mēs nesakām, ka garlaicīgi, bet krietni garlaicīgāki par šiem gan.
Tātad: mūsu glāzēs 2 Igaunijas brūžu "Pōhjala" un "Pühaste" Burbona mucās izturēti ali. Atkal jau jāpiebilst, ka ar Pühastes izturēto alu bijām pazīstami jau iepriekš, pagājušo gad uz urrā gāja Lafroig mucās izturētais darvainam sīrupam līdzīgais izstrādājums.
Diezgan prātīgi sākt ar šo - Cellar Series Pōhjala Vahtra 10.8 % Bourbon BA Imperial Stout 0.33l, kaut gan otram alus grādus pamanījām tikai tad, kad pudele bija jau krietnā pusē. Auzu Stauts brūvēts kopā ar kļavu sīrupu un meža mellenēm. Mellenes nesagaršojām, taču kļavu sīrupa saldums gan bija diezgan jūtams. Krāsa - piesātināti brūna, ar biezu, noturīgu putu. Aromātā svaigi cepta rupjmaizes garoza, pārziesta ar viršu medu, ko papildina vaniļas un piena notis. Garša - vidējs, neuzmācīgs rūgtums, kas ļauj šo alu izdzert arī vairāk par vienu pudeli. Atkārtojas arī tās pašas rupjmaizes, medus un vaniļas notis, ko vēl papildina kvalitatīvas piena šokolādes nianses.
Pühaste Impetus Noir 12.5 % American Imperial Stout - izturēts kopā ar kassiju un Ceilonas kanēli. Vairāk par vienu pudeli vakarā neizdzert. Jau lejot glāzē, kļūst skaidrs, ka alus nevis līst, bet bez maz vai pil. Krāsa - ļoti tumši brūna, gandrīz melna, puta maziņa, dedzinātas karameles krāsā. Aromāts piesātinats, smags - grauzdējums, kanēlis, šokolāde, lakrica un alkohols. Garša - ‘’šitas ķep pie zobiem’’, kafija, šokolāde, vaniļa, melase, lakrica. Viss biezs un piesātināts.
Pōhjala mums patika, bet pilnīgs favorīts ir Pühaste tieši sava piesātinājuma dēļ. Alus baudīšanai, ne vakara dzeršanai.
-
Elziņ, es i mēms... TU tiešām esi vīnzinis - tik daudz vārdus par vīnu vari pateikt :) klau, kad manējais šīgada upeņu vīns ienāksies (pagājšgada izdērās), es Tev pāris pudeles iedošu un Tu verdiktu izteiksi, nu tur rupjmaizes garoza, viršu medus; vaniļa; notis; kirzas zābaki un piena šokolāde.
ir doma pudeles 20 pieglabāt, bet jāzin vai ir vērts... ok? ;)
-
Pilnīgi mierīgi :)
Vīns, kurš garšo pēc kirzas man nav bijis, bet tas igauņu alus tā kkā garšoja, viena nots
-
Cricova Crisecco - Moldāvu atbilde Prossecco. Iekš spirits & wine maksā zem piecīša. Lēts un labs. Der tiem, kuriem garšo sausi burbuļi - aromātā zaļie āboli, citrusi, maizes garoziņa. Garšā zaļie āboli, greipfrūtu un citronu notis + mizu baltā daļa, baltās jāņogas, ziedi, minerāls.
-
Kā vīni parastie tiek pie tām notīm?
-
Kā vīni parastie tiek pie tām notīm?
Vīna darīšanas un izturēšanas laikā ( patiesībā jau pašu vīnogu sula ir bagāta ar aromātiem, bet pats process - cukurs+ raugs = alkohols (un co2 un siltums), paver vaļā šos aromātus). Izturēsana ozolkoka muca vai uz rauga nogulsnēm piedod tādus aromātus kā maizes - briošs, kruasāns, biskvīts, vaniļas, kokosriekstu, piena produktu
-
Kāpēc mums šovakar nav Cabernet Franc
Vīna veikals kādā no tirdzniecības centriem
"Labvakar, palīdzēt?"
" Nē, paldies, es pati"
" Kādu vīnu gribat? Sarkanu, baltu? Šis ļoti garšīgs" - šis bija Nero d'Avola. Nākamā tika pabakstīta Falanghina pudele, vēl nākamā Primitivo pudele ( kura mums arī atbrauca līdzi).
" Jums ir Cabernet Franc?"
" Nē, mums šeit tikai Itāļi." - pārdevēja bija mēreni iešutusi, vai tad nu paši neredziet…
" Jums otrā veikalā ir."
" Nē, Francijas vīnu mums nav vispār."
Nopūtāmies, pasitām padusē Primitivo, samaksājām un cilpojām mājās…
Un rezultātā man ir totali sūdīg Primitivo.. plakans, bez niansēm..obšem nekāds
-
šņabis
-
Šķiet būs Triple sec
-
bija viena glāze Tokajieša...vairāk nevaru...
un tagad persiku sīrups, tas kas paliek pāri,kad persikus izzvejo + ūdens.
-
Pāris glāzes franču bruta, Jules Larose. Nekas TĀDS, bet par to cenu ir OK, jebkurs franču bruts būs labāks par Rīgas šampanieti vai tml. sū....
-
Man sārtvīns, un smiekli nāk lasot čatu
-
Žūpoju.
Šovakar baltvīns no Ervins & Filles veikala. Bacchus. Krāsa - balta, kā ūdens. Dzidra. Aromāts bombīgs - zaļš ābols, dzeltens ābols, minerāli, citrons - sula un mīkstums, vilna, petroleja, jasmīns, narcises(?). Garšā sauss, bez izlecošas skābes, minerāls.
Ļoti, ļoti labs. Tiem, kam garšo Rīslingi patiks.
-
Arī rozā - Montalto Nero d`Avola Rosato Passivento. Man nekas vairāk par ērkšķogainu zemeni nesanāk :D , bet garšo
-
Galvenais, ka garšo.
-
Vakar vakarā Korona Extra 1 pud. :rofl:
-
https://vinsunpenicilins.eu/index.php/2019/10/19/uzmanibu-raksts-satur-dzivas-vardes-un-jelu-galu-penicilins-gatavo-varzu-kajinas/ īsti neatbilst tematam, bet jaunu tēmu taisīt slinkums, rekur manas piektdienas izklaides :)
-
Bišku pārsteidza, jo biju iedomājusies tādas mazas smalkas kājiņas, a te jau riktīgas ciskas ar pakaļu līdz pusmugurai. Laikam kādas spešl lielās gaļas vardes :mrgr:
-
Ai, tieši tāpēc, ka tur ir nevis tikai kājas, bet praktiski visa varde, tikai bez galvas, man bija baigi neomulīgi viņas ēst, jo skaidri redzams, ka tev uz šķīvja guļ līķis - kaut kā vistas kājas un cūkas cepeši man tik spilgtas asociācijas nerada.
-
Oi nē, tik ļoti vardiska paskata kājiņas negribu gan... Zinu, ka tas divkosīgi - vistu kājiņas un spārni ir ēdami, bet šitādi mošķi nav.
-
Man tik briesmīgi pēc skata nelikās, neēdamāki šķiet visādi jūras mūdži. Garneles - tikai attīrītas, lūdzu!
-
https://vinsunpenicilins.eu/index.php/2019/10/19/uzmanibu-raksts-satur-dzivas-vardes-un-jelu-galu-penicilins-gatavo-varzu-kajinas/ (https://vinsunpenicilins.eu/index.php/2019/10/19/uzmanibu-raksts-satur-dzivas-vardes-un-jelu-galu-penicilins-gatavo-varzu-kajinas/) īsti neatbilst tematam, bet jaunu tēmu taisīt slinkums, rekur manas piektdienas izklaides :)
Elzzy, Tu māki izteikties - "Pastinaku biezenis lieliski kalpoja garšu paletes notīrīšanai starp kumosiem" (c) :D :yes:
-
Tas ir tikpat smalki, kā vīnā sagaršot un atšķirt zaļus un dzeltenus ābolus :clap:
-
Par tiem "nolādētajiem āboliem", man kādeiz kursi, kur pasniedzējs visu laiku trenkā aromātus - vien sno mājasdarbiem - nopērk zaļu-dzeltenu-sarkanu ābolu, osta un salīdzina. Patiesībā tā ar visu - citrusi, ķirši, plūmes... Viss viss viss
-
Sūti to pasniedzēju bekot! Nopērc holandes veikala zaļo un mūsu Antonovku, abi zaļi, bet
aromāti n e s a l ī dz i n ā m i ! Man dārzā 4as sarkanu ābolu šķirnes - ja visiem aromāts vienāds,
jo tak sarkani, tad tak pietiek ar vienu - sarkano vulgaris :) A Tu pasaki - saožu Bordo, Renēti, Signetilliš, Trebū, Auksi, Grāfenšteinu, Pepiņu...
-
Diezgan riskanti pāris plūmes un ābolus ostīt kā etalonu. Vienas un tās pašas šķrnes augļi atšķirīgi smaržos, ja viens auglis gatavāks par otru, lielāks viens par otru, tāpat mitra zeme, piesvīdusi āda, tabaka utt.utt.
Tagad, šo rakstot, pie sevis aizfilozofējos, ka tad jau sanāk, ka šī vīnu noraksturošana būtībā diezgan subjektīva lieta? :scratch:
-
skaidrs, ka subjektīva!! Mani tikai urda jautājums, kur Elzzy dabūja petroleju? :) personīgi tādu šķidrumu neesmu redzējis gadus 20...
-
skaidrs, ka subjektīva!! Mani tikai urda jautājums, kur Elzzy dabūja petroleju? :) personīgi tādu šķidrumu neesmu redzējis gadus 20...
tad paskaties [size=78%]https://plaukts.lv/mija/bvmija/saimniecbas-mija/petroleja-0.5l?currency=EUR (https://plaukts.lv/mija/bvmija/saimniecbas-mija/petroleja-0.5l?currency=EUR)[/size]
-
paldies! būs jānopērk...bērnības smarža! :D
-
A vīram garāžā bija. Vispār tā petroleja arī tricky - tur ir benža un dīzelis un citas tādas lietas
-
Man pat vēl lukturis ir, kuru ar to petroleju pilda un kaut kādu gaismu dabū. Sen nav lietots, bet rezervē stāv - a ja nu gaisma pazūd ilgāku laiku - pāķi tomēr.
-
man arī ir tāds lukturis. Alītī uzsūtīju. Sūds, protams, ne tāda gromaģina kā kādreiz krievu laikā bija, bet pēc skata gauži līdzīgs
-
Man garāžā ir petrolene no padlaika. Jauna, nelietota. Tēvs nopirka nostalģijas vadīts, jaunību
atceroties, jo forma tāda pati kā ulmaņlaiku. :D Rezerves glāze arī šķiet kur bija. :)
-
Dzelteni āboli, apelsīns, vai gatavs citrons, ananāsi, marmelāde, bišu vaks un tuč tuč tuč peteoleja. Šis viss burtiņu sakopojums ir Molitor 1998 gada rīslings. Salds, bet ar pietiekamu skābi.
-
visu pārējo saprotu, bet kā labs vīns var smaržot pēc petrolejas :D
-
Izmēģināju Cross-Key upeņu džinu. Laikam tie dažādgaršu tagad modē. Aromāts izteikti upenīgs, pēcgarša arī, bet garšā bik par saldenu. Ar toniku gan to tā vairs nejūt.
-
Ar toniku pat petroleju nejutīsi