Autors Tēma: Divkrāsu adījums - vai man rādījās? :D  (Lasīts 612 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Divkrāsu adījums - vai man rādījās? :D
« : 2021. gada 20. septembris, 14:40:49 »
Šķiet, ka bērnībā adīšanas grāmatā atradu, izmēģinājos, bet tā arī nesapratu. Ideja - adīt vienlaikus ar divu krāsu dzijām - vienā adījuma pusē viena, otrā - otra. (Un pēc vajadzības pamainīt pavedienus, lai var iegūt rakstu abās pusēs vienādu, tikai pretējās krāsās, bet bez pārstaipiem.) Biju pilnā pārliecībā, ka tas bija patentadījums, bet nē, patentadījumu sameklēju, taču tas nav tas (labs, noderēs, bet viena dzija). Un tagad domāju, vai man rādījās, vai tiešām tāds adījuma veids ir? Zinu, ka rūpnieciski bija (Māras?) džemperi, kam dubultā dzija - vienā pusē viena, otrā otra (ja pastiepj, var cauri redzēt otru, bet ja nestiepj, tad nevar). Slavenais pāvs, kas smalks skaitījās (ja kāds vēl atceras - balts pāva astes motīvs asimetrisks uz melna džempera)), bija tāds. Ar zemajām padusēm, ap 80. gadu vidu/beigām.

Štrunts par pāvu, bet adījuma principu gribu... Atslēgvārdus nevaru izdomāt, dabūju tamborējumu, un arī ne abpusēju...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

Atb: Divkrāsu adījums - vai man rādījās? :D
« Atbilde #1 : 2021. gada 20. septembris, 14:57:20 »
Vai tas nav žakarda adījums?  :scratch:

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2021. gada 20. septembris, 14:59:12 »
https://www.facebook.com/irbeknits/posts/521970524948784/

man pokra kā viņ tur tad nu sameklēju, saucas žakards, bet meklēju kā dubults adījums 2 krāsās -viss kas izleca

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2021. gada 20. septembris, 15:05:50 »
Vecmamma adīja cimdus uzreiz ar 2 krāsām, bija vienkārši. Iemācīja arī man, bet esmu sen jau aizmirsusi. :?:   
Pēc tam adīju zeķes pēc šīs shēmas uzreiz ar divu krāsu kamoliem. Raksts kopēts no 90to gadu avīzes.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 20. septembris, 15:11:17 no Luīze »

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #4 : 2021. gada 20. septembris, 15:18:08 »
Ja pareizi saprotu, tad meklē dubultadījumu, vai double knitting inglišā. Nezinu, kā krieviski sauc.
Tādu vai tml.:

Princips tāds, ka vienu valdziņu izada labiski ar vienu krāsu, otru kreiliski ar otru, pavedieni visu laiku pa vidu. Un tad jau visvisādi vipendroni arī.

Nākas eksperimentēt, lai dabūtu smukas malas, kas pašam patīk.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2021. gada 20. septembris, 15:45:58 »
Man šķiet, tas, ko Tu domā, saucas dubultais jeb cilindriskais adījums. Abas puses vienādas, tik katra savā krāsā. Atradu grāmatā, bet no apraksta grūti saprast, kā top. Dīvaini, bet youtubē, kur šķietami atrodams viss, šito man neizdevās sameklēt.

« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 20. septembris, 16:05:07 no kvadra »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2021. gada 20. septembris, 16:03:23 »
O, štrunts par alu, bet ir varianti! :)
Man kaut kā neizdevās iziet uz to, ko gribēju, bet es sāku ar patentadījumu, tad kaut ko par 2 krāsām meklēju, bet netrāpīju.
Super. Nākamajā brīvajā [rēķini šito, jā, pareizi, nē nepareizi, pamēģini tā, was ist das? Kā ir māsīca angliski? Kas ir auga vairošanās orgāni utt] brīdī paskatīšos. :D

"Princips tāds, ka vienu valdziņu izada labiski ar vienu krāsu, otru kreiliski ar otru, pavedieni visu laiku pa vidu"
Aha, es kaut kad mēģināju izdomāt kā adīt, jo tā būtu jābūt, - nesanāca. :D

Paldies, jaukās!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2021. gada 20. septembris, 17:25:44 »
Tā, fiasko, paldies! Tas darbojas!

Kvadrai cits paņēmiens, arī labs, būs jāpamēģina, varbūt vienkāršāk.

Super, jūs esat lieliskas!
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 20. septembris, 17:34:03 no Trix »

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #9 : 2021. gada 20. septembris, 19:37:01 »
Lai izdodas!
Pamatā jau tas pats vien, vien kvadras linkā katru rindu ada divreiz, jāskatās, kā sanāk ātrāk un vieglāk. Atceros, ka man bija vieglāk vienu labiski, vienu kreiliski adīt.

Un kaut kad nākotnē uzadīšu šo: https://www.ravelry.com/patterns/library/victorian-raffia

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2021. gada 20. septembris, 20:01:09 »
Es piešāvos ar abām dzijām reizē. Tam fiasko variantam ir labākas, gludākas sānu maliņas, ja kopā ada.

Tagad domāju, uzadīt sarkanrozā šalli ar visādiem eksperimentālajiem ieķēzījumiem (testerītis, tā teikt :D ) vai mēģināt atrast zilu/zaļu dziju, lai puikas nešķauda. :D

Un kaut kad nākotnē uzadīšu šo: https://www.ravelry.com/patterns/library/victorian-raffia

:alt:
Tas ir kaut kas!

Bāc, cik laika vajag, lai kaut ko tik kolosālu dabūtu gatavu?!