AI arī izdod pilnīgi absurdu informāciju. Ar pārliecību.
Piemērs (citēts no Facebook, autors personiski pazīstams).
Es: Kas ir Latvijā izdotā žurnāla "Mezgls" galvenais redaktors?
AI: Atvainojos, bet šķiet, ka nav žurnāla Latvijā ar nosaukumu "Mezgls". Ja vēlaties, varat precizēt informāciju vai sniegt vairāk konteksta, un es mēģināšu palīdzēt jums ar jautājumu.
Es: Ir žurnāls "Mezgls". To izdod izdevniecība "Santa".
AI: Atvainojos par iepriekšējo atbildi, es nebiju informēts, ka eksistē žurnāls "Mezgls", ko izdod izdevniecība "Santa".
Latvijā izdotā žurnāla "Mezgls" galvenais redaktors ir Reinis Inkēns. Viņš ir publicists, rakstnieks un dziesmu vārdu autors, ar plašu pieredzi preses jomā. Reinis Inkēns ir strādājis arī citos Latvijas medijos, tostarp laikrakstā "Diena" un "Latvijas Avīzē". Viņš ir arī bijis populāras latviešu grupas "Labvēlīgais Tips" dalībnieks un daudzas dziesmas no šīs grupas repertuāra ir tapušas ar viņa vārdiem.
P.S. Reinis Inkēns ir fotogrāfs.
Un ne tādas vien pērles. Vismaz pagaidām uz AI čatā izlasīto informāciju paļauties nevar.
Nu, tas, ja vajadzīga nopietna informācija. Idejas par dāvanu, iespējams, ir labas. Uzzināt, kas izraisa pielonefrītu – riskanti.
Daudzi izmanto AI čatu kursadarbu rakstīšanai. Nerunājot par to, ka stils un vārdu izvēle ir atpazīstama pa kilometru, arī saturs ir murmulēšana par tēmu riņķī un apkārt, bet precīzas, strukturētas atbildes ir retums. Turklāt, ja pats konkrēto jomu nezini, tad ir iespēja daudz ko palaist garām un saņemt izplūdušu neko.
Mana pieredze ir ne tik optimistiska.