Pārgājieni ir stipri atšķirīgi no velomaršrutiem. Velomaršrutam 8-15 km nav vispāŗ nekas, tur jau knapi no mājas izkusties.
Pārgājienam man šķistu interesanti apstaigāt Latvijas jūras robežu. Nupat aizvedām 2 entuziastus līdz Nidai Latvijas teritorijā (Lietuvas robeža ar neapbruņotu aci saskatāma) un viņi ar vairākiem piegājieniem dosies kājām līdz Liepājai, nakšņojot ārā.
Ja par jūru - pagājušovasar atzīmējām punktus, kur nopeldējāmies Baltijas jūrā - virs Sopotas Polijā, Kuršu kāpā, Palangā, pie Bernātiem, Liepājā, Rīgas jūrmalā, Mazirbē, Pērnavā, kādā no tiem ragiem krietni virs Tallinas.
Tad mēs sākām skaitīt Latvijas skatu torņus, kur uzrāpāmies - Ložmetējkalna, Ķemeru purva takas, Dzintaru, Ziemeļblāzmas, Egļukalna (pie Daugavpils) skatu torņi. Vasarģelišķu skatu tornis - bijām, bet tad vēl nebija pieejams, tāpat arī Bumbukalniņā. Ūdrukalna skatu tornis un vēl viens pie Talsiem.
Velomaršrutiem vienkārši sākam malt tuvāko apkārtni - sākām ar Jūrmalas veloceliņu, tad gar dzelzceļa malu līdz Bolderājai (tur vietām pat nav taciņas gar dzelzceļu, uzreiz stāva nogāze ar grāvi, var nožaauties),
Rīga-Babīte-Vārnukrogs (pirms tam arī LU Rododendru audzētava), gar Lāčupes kapiem cauri mežam, vietām sena ceļa paliekas, tad, piebraucot pie Buļļupes vai arī nē un pa bedrainu meža ceļu līdz Priedainei.
Vienreiz mežā iekūlāmies kaut kādā tur liegumā - dūņu novietnēs. Nekurienes vidū skaisti asfaltēts ceļš un tādi milzu krāteri kā citplanētiešiem domāti. kamēr es tur priecājos un riņķoju, piebrauca apsardze (nebija nekāda uzraksta, ka nedrīkst) un brauca man tieši virsū. Tad Rīga-Piņķi, tad pāri Jūrmalas gatves gājēju tiltiņam Beberbeķos, pa mežu gar Liberiem, vēl pa mežu līdz Božu ezeram, esam braukuši no Pārdaugavas līdz mežaparkam un Mangaļsalai un Vecāķiem, Pierīga-Mārupe-Jaunmārupe. Pārdaugava-Beberbeķi-Skulte-lidosta no otras puses, skatīties lidmašīnu pacelšanos. Vidēji tie maršruti no 36-40-50 km. Mangaļsala vai vecāķi - pāri 60 km, to tikai 2-reiz uzņēmāmies.
Ā, vēl Baloži, Depkina muiža, Katlakalns un Katlakalna baznīca, Daugavas skati- Tīraine. Ušakova celiņš gar Daugavas labo krastu ar putnu vērošanas torni, Rimi nopirktiem kartupeļiem pusdienām upes malā , nobrāztu celi un somā izlijušu mērci, maršruts līdz līdz Rumbulai. Lucavsalu var izbraukāt pa ceļam.