Autors Tēma: Te kāds kustas?  (Lasīts 19014 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Te kāds kustas?
« Atbilde #150 : 2021. gada 26. novembris, 12:56:01 »
tas viss štrunts. Kas te gribēja par savilkto plecu zināt - te video, čalis baigi uzskatāmi izstāsta un pasaka arī kā ir - līdz divi gadi parasti ilgst un pāriet nezināmu iemeslu dēļ tāpat kā sākas.. Bet ir vingrinājumi atvieglošanai. Un protams... cukurs (man jau bija aizdoma) - jāierobežo cukurs..
P.S. uzliekat automātiskos subtitrus un tulkošanu latviski, ja vajag

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #151 : 2021. gada 26. novembris, 14:36:28 »
Es ar šo nejēdzīgo iesaldēto plecu tiku palēnām galā, bet bez fizioterapeita būtu nez cik ilgi jāgaida. Nav 100% kustība atpakaļ, bet savi 95% gan. Dzīvot vairs netraucē, bet bija nejēdzīgi, plecs nekustīgs, roku uz augšu pacelt nevar, pat pilnu tējkannu rokā noturēt nevar, apģērbties reāli traucē. Fui... Tāpēc ar otru plecu vairs nevilku garumā, kad manīju, ka kaut kas ne tā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #152 : 2021. gada 26. novembris, 14:42:48 »
Paskatījos, ātri pārbaudīju visas kustības,  paldies dievam, man nekas nav frozen

Atslēdzies sanda

« Atbilde #153 : 2021. gada 28. novembris, 19:55:55 »
Daudzi skrējēji pēc skrējiena izpilda vingrojumus.
To pašu pusšpagatu noskatījos no ar pulsa mērītāja aprīkota slaidkājaina jaunekļa, kurš vingroja pie pieturas.
Biju satriekta par saviem lēcieniem, par špagatnespēju, tad pamanīju jaunekli - iebelzu sev pa pieri - vecums nenāk viens, biju aizmirsusi par pusšpagata eksistenciBird, pateicu jauneklim paldiesHug

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #154 : 2021. gada 28. novembris, 20:35:01 »
nesapratu. Ar pusšpagatu atstiepi plecu?  :?:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #155 : 2021. gada 28. novembris, 20:55:29 »
Minēju kā piemēru, ka skriešanas entuziasti arī vingro, plecus arī jauneklis vingrināja, neskrienu, braucu ar velo vai eju, šķērsoju purvainas vietas, jālec pāri grāvjiem, ar mugursomu un fotoaparātuRofl

Ja nevingro/nekustas tad pirmspensijas vecumā "ierūsē".

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #156 : 2021. gada 28. novembris, 21:37:17 »
nu, es kaut ko drusciņ kustos. Un atstaipos arī pēc treniņiem. Un cenšos dažādot. Bet ja Tu tā saki, tad man sāk grauzt sirdsapziņa, ka šodien man nebija pietiekami aktivitāšu, tikai staipīšanās vingrinājumi un presītes. Es labošos. Jau rīt  :blushing:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #157 : 2021. gada 28. novembris, 22:48:29 »
Pārtrenēties arī nevajag, tā bija gadījies rakstniekam Anšlavam Eglītim, aprakstīts, ja nemaldos Pansijā pilī.

Tur esot garšīgas karbonādes, ticu, padlaikos, tur bija garšīga ēdnīca.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #158 : 2022. gada 23. marts, 15:14:57 »
"Anesteziologs Teilors Grēbers uzsver, ka, cilvēkam kļūstot vecākam, gluži dabiski samazinās arī enerģijas līmenis var rasties dabiska tieksme samazināt fiziskās aktivitātes  un dzīvot mazkustīgāku dzīvesveidu. Tomēr ir ļoti svarīgi cīnīties ar šīm vēlmēm un turpināt būt fiziski aktīviem. Tam ir vairākas priekšrocības, tostarp sociālā mijiedarbība, fiziskā sagatavotība un sirds, asinsvadu veselības uzlabošana."
man nepaīk citēt kaut kādus tur tekstus, bet šis šķita pietiekami svarīgi, lai padalītos. Ir daudz ļaužu, kas uzskata, - ko nu vairs es tur, man jau tuvojas 60. Bet cilvēks ir kustīga būtne nevis sēdošs blāķis. Un to būtu jāpopularizē tikpat daudz kā visādus kulināros un citus rīšanas raidījumus, rakstus, šovus utt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #159 : 2022. gada 23. marts, 16:42:36 »
Skaidrs, ka kustība=dzīvība. Un teorētiski gan jau visi to zin. Bet cilvēks ir slinka radība, un jo vecăks, jo slinkāks paliek. Ai, grūti, ai, tur stīvums, tur klibums, tur krika iemetusies, jāpiesaudzējas, nav ko no lieka piepūlēties... Tā arī ierūsē.
Bija man kādreiz kaimiņš, 92 gados nomira, tad viņš sacīja, ja nedzīvotu viens, ja būtu kāds, kas aptekātu un pažēlotu, sen jau būtu gulošs palicis. A tā, pats varētu gulēt kaut nekurinātā istabā, bet suns ārā - barot vajag.  Tad nu, viņš saka, kauč kā, pie gultas gala turēdamies, uzslejos, saņemos, izvelkos ărā, un tad jau esmu iekustējies, varu arī malciņu atnest, ko ēdamu sameklēt. Un atkal dzīvoju...

Atslēdzies reno

« Atbilde #160 : 2022. gada 23. marts, 18:40:36 »
 Labi, ka Boba pamācību izlasu, tikko no vingrošanas atgriezusies un pēc tam vēl ar suni izstaigājusi :mrgr:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #161 : 2022. gada 23. marts, 20:00:36 »
Paskatījos video par "iesaldēto" plecu un sapratu, ka man tāda vairs nav.  :clap:  Radās no tā, ka nēsāju somu uz viena pleca. Tagad lietoju mugursomas. Sāpošo plecu pamazām iekustināju ar stiepjošiem vingrojumiem, ne gluži kā video, bet tuvu tam.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #162 : 2022. gada 23. marts, 21:56:52 »
Laimīgā, man gan vēl tāds pussalis.. Bet tur ofisa darbs un pele pie vainas