Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 56051 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #810 : 2023. gada 18. septembris, 21:39:01 »
Man arī tādu vajag! Cik var ar putekļusūcēju mušiņas dzenāt :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #811 : 2023. gada 19. septembris, 14:41:59 »
Pa manam, mušiņas cik ātri ieviešas, tikpat ātri izbeidzas, tiklīdz izbeidzas viņu barības bāze un olas nav iekš kamā sadēt. Nekādus augļus/ogas nevar turēt ārpus (ledus)skapja, slēgta spaiņa utml.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #812 : 2023. gada 19. septembris, 14:56:31 »
Jūs tiešām ēdat bezgaršīgos augļus/dārzeņus no ledusskapja???
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #813 : 2023. gada 19. septembris, 15:01:39 »
Jūs tiešām ēdat bezgaršīgos augļus/dārzeņus no ledusskapja???

mēs cepenē uzsildām!!  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #814 : 2023. gada 19. septembris, 15:24:23 »
Nē, un esmu arī gana nekārtīga, lai nesaliktu vienmēr visu slēgtos traukos. Bet, tiklīdz nesaliec, tā mušiņas, lielākas vai mazākas, ir klāt. Tā ka izvēle ir - vai nu/vai.  Traki ir ražas laikā, kad ienākas kādi lielāki apjomi, kuru apgūšanai laiks vajadzīgs, bet, ja kā pilsētniekam iegādāts tik vien, cik tūlītējai apēšanai, var atrast kādus slēgtus traukus ar vākiem.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #815 : 2023. gada 19. septembris, 15:32:29 »
Mūsu mājā nopietnos mušu darbus izpilda Dižais mājas zirneklis. Par viņiem varu teikt tikai vislabāko - klusi, kautrīgi, bet ar pašcieņu, cilvēkiem neuzbāžas.
Šis nabags bija izmucis no noliktavas, tur kaut ko krāmēja, paslēpies ārdurvju pastkastītē lai rastu mieru.
Pieteicu, ka Mājas zirneklim jāturas pie mājas, nevis jāvazājas apkārt.
Cilvēkiem viņi dara labu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #816 : 2023. gada 19. septembris, 15:40:40 »
Švaki palīdz, jo zirneklis pa tumšiem kaktiem, bet mušiņas gar augļu traukiem...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #817 : 2023. gada 19. septembris, 16:07:02 »
Švaki palīdz, jo zirneklis pa tumšiem kaktiem, bet mušiņas gar augļu traukiem...
Šis naktīs izpilda nopietnos darbus, aktīvs naktīs, viņš nesēž tikai kaktā, mums ielido arī lielās mušas, kaimiņu taksene ierodas izkakāties un viena saimniece nesavāc aiz sava suņa, kaimiņu daudzstāveņu gružkastes nereti pārpildītas un vaļā.
No dzīvokļa lielās mušas pazūd ātri, pārtikas kodes nav manītas, man viens kaktā aiz kastēm dzīvo, pāris reizes esmu redzējusi, kad kaut ko meklēju.
Svaigi gatavotus ķeramtīklus neaiztieku, vecos novācu, tīkli neuzkrītoši, jāskatās, kur ir, piltuvzirneklis, nav riteņzirneklis. Lielo mušu likvidācija viņam izdodas, pazūd un viss.

Sīkmušas cenšas izķert sīkzirnekļi, bet netiek ar visām galā, sugas ne visai māku noteikt.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 19. septembris, 16:24:57 no sanda »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #818 : 2023. gada 19. septembris, 19:13:35 »
Lai manas sīkmušas pašlaik piebeigtu, vajag tik daudz zirnekļu, lai iaskatās kā vecajā filmā ''Vijs'' (jauno neesmu redzējusi).
Visus sakost!

Atslēdzies sanda

« Atbilde #819 : 2023. gada 20. septembris, 16:33:21 »
Lai manas sīkmušas pašlaik piebeigtu, vajag tik daudz zirnekļu, lai iaskatās kā vecajā filmā ''Vijs'' (jauno neesmu redzējusi).
Epizodi ar zirnekļiem no vecā Vija neatceros, nav drosmes šobrīd skatītiesSmileyfilma šausmīga, bet laba/iespaidīga.
Šausmenes cienīgas dekorācijas ap krāsni man reiz izveidojās, kad no šķūņa ziemā uznesa malku.
Dižais mājas zirneklis neko tādu vēl nav izaudis, laikam nemākRofl
Foto no pastkastes redzamais ir tieši Dižais mājas zirneklis, Eratigena atrica (syn. Tegenaria atrica), vēl ir Mājas zirneklis Tegenaria domestica.
Katrā zemē par mājas zirnekli tautā var saukt vairākas sugas, atkarīgs no klimata.

Man īrētajā dzīvoklī ielika radiatorus, bet krāsns paturēta, lai neaizbizotu par tālu no dabasSmile
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 20. septembris, 16:45:59 no sanda »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #820 : 2023. gada 20. septembris, 17:35:12 »
Ļoti labi, kad mājā ir krāsns. Autonomā apkure ir noderīga. To centrālapkuri gaidi nu, kad pieslēgs, bet iekurināt der pat vēsā lietainā vasarā, kur nu vēl rudenī. Vai kādreiz vienkārši omulībai ar dūmu smaržiņu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #821 : 2023. gada 20. septembris, 17:44:11 »
es jau pagājšnedēļ kamīnu iekūru (kad naktī ārā tie daž grādi bija)... OI, kur omulīgi un patīkami... televizora vietā

Atslēdzies reno

« Atbilde #822 : 2023. gada 20. septembris, 19:55:19 »
Vīrs jau arī sāka runāt par kurināšanu.Lai nu valdās, vēl visa nākošnedēļa silta

Atslēdzies tuk

« Atbilde #823 : 2023. gada 20. septembris, 21:12:26 »
Jocīgie, ārā tik silts, kāda vēl kurināšana...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #824 : 2023. gada 21. septembris, 00:57:35 »
Jocīgie, ārā tik silts, kāda vēl kurināšana...
Nespried par Latvijas klimatu pēc sava burbuļa Talking, ap Rīgu pag.ned. naktis bija visai vēsas

Starp citu - vienīgais oficiāli atzītais mājas zirneklis Latvijā pašlaik ir Dižais, bijušais Mājas zirneklis pārsaukts par Piltuvjzirnekli, nemaz nemanīju, kurā brīdī tas notika.
Nesen LV bija Dižā areāla ZA robeža, sastopams reti un nevienmērīgi.
Nezinu, cik bieži sastopams vispār, bet Rīgā dažādās vietās esmu sastapusi 7-8.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 21. septembris, 01:03:22 no sanda »