Autors Tēma: Pasēdēsim lekcijā, pievienosimies intervijai, garīgi bagātināsimies kopā.  (Lasīts 6282 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Pirmais mums nāks, un pilnīgi pa freijo - V.Četvernins https://www.hse.ru/en/org/persons/134147 , juridisko zinātņu profesors un runāsim par tiesību normu tipiem.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 15. aprīlis, 13:13:20 no Mao »

Atslēdzies Spārka

Re: Pasēdēsim lekcijā.
« Atbilde #1 : 2017. gada 11. aprīlis, 14:36:19 »
Atstāsts no mājkopības procesa laikā saklausītā:
Tiesību jēdziens tiek dažādi interpretēts daž. teorijās.
Iespējami tikai 2 sociokultūru un mijiedarbības tipi – libertārais (centrā cilvēks) un potestārais (cilvēks nav nozīmīgs).
Kā subkultūra var vienlaikus pastāvēt arī otrs mijiedarbības veids.
Ir “tiesiskums”, kas atbalsta cilvēku brīvības (libertārais, ‘īstais’), un ir tāds, kas apspiež. Libertārā izpausmē tiesiskie institūti nodrošina tiesības kā sociālo brīvību garantu. Potestārā paradigmā  ‘tiesisks’ nozīmē – visspēcīgākais (kam spēks, tam taisnība). Pēc eiropeiskās (rietumu) tradīcijas tiesiskums un brīvības ir sinonīmi. Krieviskajā (austrumu) tradīcijā ‘brīvs’ atbilst – ‘no ķēdes norāvies’.
Kodeksi un preskriptīvie teksti ir tikai to autoru ideja par to, kādai būtu jābūt normai.
Socioloģija rāda, ka no varas pozīcijām rakstīti teksti ne vienmēr kļūst par reālu normu avotu  (paralēli un spēcīgāk darbojas, piem, ģimenes normas, noziedzīgās pasaules normas, kāršu spēles noteikumi utt).

Civilizācijas var iedalīt pēc izmantojamo resursu tipa, izmantošanas veida un īpašuma tiesībām uz tiem un to apmaiņas ekvivalentiem kombinācijā ar vienu no diviem minētajiem publiskās varas tiesiskuma veidiem. Tādējādi no agrārās līdz industriālajai saimniecībai autors izdala 8 sabiedrību tipus.
Noslēgumā atbildes uz auditorijas jautājumiem par tiesību principiem dažādās civilizācijās.

Jautājums Mao - kāds bija mērķis, pievienojot materiālu par šo teoriju?

Atslēdzies Mao

Re: Pasēdēsim lekcijā.
« Atbilde #2 : 2017. gada 11. aprīlis, 20:09:43 »
Mao mērķis bija nekāds, nu gandrīz. Pasēdēt lekcijā un varbūt kādam aizķerās šī teorija - kāpēc Rietumi ir Rietumi un Austrumi ir Austrumi.

P.s. Varbūt vēl kādu lekciju pievienot, un vēl kādu, un tad būs lekciju sadaļa...  :blushing:
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 11. aprīlis, 20:32:31 no Mao »

Atslēdzies Mao

Politiskais āksts un profesionāls muļķis M.Jefremovs Radio Brīvība studijā.

Atslēdzies Broņa

Mao mūs izglīto, es skatos.
Kādu rosolu griežot, mājsaimnieces varbūt noskatīsies šito.

Atslēdzies Mao

Elon Musk - svaiga intervija.

Atslēdzies Mao

Ekonomikas pamati no Vašingtonas

Atslēdzies Zigfrids

Ja lekcija, tad lekcija! Ekonomikas pamati - no Vašingtonas. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

Žvaņeckis par konstitūciju, varu un balsošanu.

Atslēdzies Broņa

Kāds tās lekcijas arī klausās?
Piesakās, kas kaut vienu noklausījās. Spārka pirmo atreferēja. Labi, ieskaitām.

Atslēdzies tas_pats_lv

Es noklausījos pirmo lekciju, sapratu ka šīs slavofiliskais romantisms man galīgi neiet pie sirds, un pārstāju. :) Es ceru, ka iepriecināju Broņu! ;)
p.s. man šķiet ka Mao vāc kuponus KF vēstniecībā, par slavofilisma reklamēšanu ;)
"Jā, bez Ēzopa valodas jau tu nevari. Nākošais līmenis paradīzē." B
"Un kas tu tāds esi, lai norādītu kādam, kas jādara? kā teica zemene - komandē savu suni." Emīlija

Ar cieņu ...

Atslēdzies Mao

;)
p.s. man šķiet ka Mao vāc kuponus KF vēstniecībā, par slavofilisma reklamēšanu ;)

Slavofīliskā lekcija slāvu valodā ar slāvu lektoru, slāvu klausītājiem, slāvu filmētājiem, slāvu montētājiem un slāvu valodā runājošiem izvietotājiem publiskai vērtēšanai.

Atslēdzies tas_pats_lv

un kļūsim gudrāki, neaizmirsīsim 14 jūniju!

"Un kas tu tāds esi, lai norādītu kādam, kas jādara? kā teica zemene - komandē savu suni." Emīlija

Ar cieņu ...

Atslēdzies Nāra

Atskaite Broņai - naklausos un neskatos :( Pat īsus video neskatos, a te...

Atslēdzies tas_pats_lv

Atskaite Broņai - naklausos un neskatos :( Pat īsus video neskatos, a te...
Pēdējais  ir tika 2:14 :) Nu vienīgais ka ierunājis robots ;)

Ar cieņu ...