Autors Tēma: Mītu sabrukums  (Lasīts 6168 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Mītu sabrukums
« Atbilde #15 : 2017. gada 19. jūnijs, 22:40:46 »
Te runāja par ledāju kušanu? Tagad - par ogļūdeņražu sadedzināšanu! Vai kāds atceras, kas ir galaprodukti? Pareizi, - CO2 un ... ūdens! T.i., katrs auto palielina ūdens daudzumu Zemes atmosfērā. Kāds ķīmiķis varēja aprēķināt (zinot kopējo naftas produktu un dabasgāzes patēriņu), cik iepriekš nebijuša ūdens dienā, mēnesī, gadā saražojas uz mūsu planētas? Un vai nav tā, ka pasaules okeāna līmenis paaugstinās nevis ledāju kušanas rezultātā, bet gan - ... tas jaunradītais ūdentiņš nekur nepazūd, - izplatījumā neaizlido, bet tāpat kā iepriekšējais sāk savu ceļu dabiskajā H2O apritē "peļķe - atmosfēra - lietus - pazeme - avots - upe - atmosfēra - lietus..."
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 20. jūnijs, 03:48:18 no Spārka »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tas_pats_lv

« Atbilde #16 : 2017. gada 19. jūnijs, 23:23:22 »
Te runāja par ledāju kušanu?Tagad - par ogļūdeņražu sadedzināšanu! Vai kāds atceras, kas ir galaprodukti? Pareizi, - CO2 un ... ūdens! T.i., katrs auto palielina ūdens daudzumu Zemes atmosfērā. Kāds ķīmiķis varēja aprēķināt (zinot kopējo naftas produktu un dabasgāzes patēriņu), cik iepriekš nebijuša ūdens dienā, mēnesī, gadā saražojas uz mūsu planētas? Un vai nav tā, ka pasaules okeāna līmenis paaugstinās nevis ledāju kušanas rezultātā, bet gan - ... tas jaunradītais ūdentiņš nekur nepazūd, - izplatījumā neaizlido, bet tāpat kā iepriekšējais sāk savu ceļu dabiskajā H2O apritē "peļķe - atmosfēra - lietus - pazeme - avots - upe - atmosfēra - lietus..."
Tu, mīļais draugs, tagad runā ka Putina aģents, jo Putins pamanījās izdarīt gana interesantu paziņojumu vēl paša Trumpja priekšvēlēšanu laikā, kad viņa paradoksālajam paziņojumam neviens, tai skaitā arī es, nepievērsa uzmanību, proti, ka cilvēku saimniekošanas ietekme uz globālajiem procesiem neko īpaši neiespaido. Es padomāju, ka Putins mēģina attaisnot Ķīnas tautas republikas cinisko attieksmi pret dabu vai dabasgāzes eksporta palielināšanu uz pirktspējīgām zemēm. Bet tagad izskatās ka viņš deva ziņu Trumpim, lai sašķeļ liberālos Rietumus ;)
par fiziku, tev izdevās piesaukt vienu no ķīmijas mītiem - teorētisko reakciju. prakse gana atšķiras, kaut vai ar tādi tehnoloģisku pārkāpumu, kā nepilnā sadegšana, kas prakse rada slavenās "siltumnīcas gāzes". Un no dzīves pieredzes, ir ļoti interesanti, piesaukt šo reakciju naftas produktu, kas arī ogļūdeņraži, sadegšanas procesam... es nemaz negribu pieminēt patiešām sīkumu, ka līdz 90% tīrus ogļūdeņražus nemaz  nevar dabūt. un papildus tu aizmirsti kapēc vispar tos ogļūdeņražus iegūst - enerģētiskajam piesārņojumam. :) Un jā, skābie lieti ir tas fantastiskais ieguvums ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 19. jūnijs, 23:28:45 no tas_pats_lv »
"Jā, bez Ēzopa valodas jau tu nevari. Nākošais līmenis paradīzē." B
"Un kas tu tāds esi, lai norādītu kādam, kas jādara? kā teica zemene - komandē savu suni." Emīlija

Ar cieņu ...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #17 : 2017. gada 20. jūnijs, 01:32:29 »
Es arī esmu Putina aģents. Vai nebija tāpat skaidrs?  ;)

Atslēdzies tas_pats_lv

« Atbilde #18 : 2017. gada 20. jūnijs, 10:04:14 »
Es arī esmu Putina aģents. Vai nebija tāpat skaidrs?  ;)

Tas patiesi ir ļoti interesanti cik šis zinātniskais fakts ir politizēts :) Ka nav kā parasti, mistiķi kam nekas neinteresē - kā ir tā ir, un tā ir labi. Bet šoreiz ir iesaistītas teju vai visas politiskās ideploģjas, jo zinātniskais fakts ir retrospekcija, jo termometrs - rīks ar ko izmērīt temperatūru - nebija zinās līdz Farehnheits 174x (izdomāja Merkurija termometru)   
"Jā, bez Ēzopa valodas jau tu nevari. Nākošais līmenis paradīzē." B
"Un kas tu tāds esi, lai norādītu kādam, kas jādara? kā teica zemene - komandē savu suni." Emīlija

Ar cieņu ...

Atslēdzies Zigfrids