Autors Tēma: LV visjaunāko laiku ideoloģija un kriminālā oligarhija  (Lasīts 3623 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

LV visjaunāko laiku ideoloģija un kriminālā oligarhija
« : 2018. gada 20. janvāris, 11:15:06 »
Šobrīd jūtu, ka šis vislabāk tomēr iederētos personiskajā blogā, bet pagaidām tāda nav, tāpēc rakstīšu šeit.
Lai būtu skaidrība, par ko ir runa, kad rakstu par tēmas pieteikumā minēto ideoloģiju, šeit jūsu apspriešanai ievietošu citātus no mana iecienītā autora - A. Priedīša - raksta pietiek.com.
Personiski uzskatu, ka Priedītis apbrīnojami precīzi runā par to, kas notiek apkārt. Tieši un tikai viņš spēj skaļi pateikt, ka, neskatoties uz galminieku glaimiem un 1000 reižu atkārtotās mantras aptumšoto prātu spriedumiem, karalis IR kails. Citātus - skat. tēmas pirmajos komentāros!
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

Re: LV visjaunāko laiku ideoloģija un kriminālā oligarhija
« Atbilde #1 : 2018. gada 20. janvāris, 11:23:18 »
Krimināli oligarhiskais valstiskums ir pilnīgi jauna parādība. Novitāte! Inovācija! Tāds valstiskums radās un pašlaik eksistē tikai bijušās Padomju Savienības teritorijā. Diemžēl arī Latvijā.

Novitāte ir salikums „krimināli” + „oligarhiskais”. Oligarhija kā stabila sociālā elite ir valdījusi ne tikai senajos laikos. Valdīšanas forma, kurā valsts politiskā vara pieder nelielai cilvēku grupai, sastopama arī tagad. Oligarhija praktiski valda daudzās zemēs. Cita lieta, vai tas tiek oficiāli atzīts jeb tas netiek oficiāli atzīts, vai tas patīk cilvēkiem jeb tas nepatīk cilvēkiem.
Visbiežāk cilvēkiem nepatīk oligarhiskā valdīšanas forma. Nepatikā (arī bezspēcībā) oligarhija tiek apsaukāta par valdošo kliķi. Tā tas pieņemts arī mūsdienu Latvijā. Taču nekad un nekur oligarhija jeb valdošā kliķe nav sastāvējusi tikai no krimināliem elementiem. Oligarhija nekad nav veidojusies no nacionālo bagātību laupītājiem („prihvatizātoriem”) un krimināliem noziedzniekiem, kuri sev noorganizējuši juridiski noformētu noziegumu brīvību. Mūsu oligarhi faktiski ir klasiski recidīvisti, jo viņi atkārtoti izdara noziegumus 30 gadus.Krimināli oligarhiskais valstiskums, saprotams, ir sirreālistiska nenormālība. Pie tam nenormālais valstiskums ir ģenerējoša nenormālība, stimulējot nenormālību jebkurā dzīves komponentā. Pie tam nenormālībai ir regresīvi progresējoša trajektorija.

Krimināli oligarhiskajā valstiskumā arvien vairāk un vairāk viss nemitīgi degradējas un pārvēršas haosā. Ekonomiskie, sociālie, politiskie, garīgās kultūras procesi strauji sapinas absurdā samudžinājumā.Krimināli oligarhiskajā valstiskumā ārkārtīgi bezjēdzīga ir valdošās kliķes attieksme pret ideoloģiju. Taču faktiski tā ir ārkārtīgi bezjēdzīga no īsta valstiskuma viedokļa. No kropli neīstā krimināli oligarhiskā valstiskuma viedokļa tā ir lieliska attieksme. Cita attieksme nedrīkst būt, ja krimināli oligarhiskais valstiskums nevēlas brīvprātīgi kapitulēt vai nevēlas piedzīvot asiņainu sagrāvi. Krimināli oligarhiskajam valstiskumam ir vajadzīgs ideoloģiskais haoss. Tas sabiedrībai traucē objektīvi izvērtēt dzīves notikumus un padzīt recidīvistus.

Ārkārtīgi bezjēdzīgā attieksme pret ideoloģiju garantē krimināli oligarhiskā valstiskuma saglabāšanos. Cilvēkos dzīves dezorientācija kļūst eksistenciālā norma.Mums pietiek pašmāju dumjības ideoloģijā. Piemēram, pie mums Valsts banka (VB) ir valdošās kliķes ideoloģijas zooloģiskā bazūne. VB sistemātiski veic ideoloģisko darbību, sabiedrībā bazūnējot valdošajai kliķei tīkamas ideoloģiskās nostādnes.
Valdošās kliķes nostādnes drīkst būt tikai vienā krāsā. Šīs tīkamās krāsas nosaukums ir „Optimisms”. VB tāpēc ir ne tikai valdošās kliķes ideoloģijas uzticama zooloģiskā bazūne, bet arī valdošajai kliķei tīkamā optimisma gide. VB zooloģiskā centībā tautai sistemātiski bazūnē optimismu. Tātad tādu attieksmi pret Latvijas Republiku, kurai piemīt pārliecība par valdošās kliķes politiskās darbības milzīgo vērtību un kurā nav iegansta nomāktībai, bezcerīgumam un nosliecei sagaidīt sliktu iznākumu no valdības.
Vēlos nomierināt dzīvnieku draugus. Epitetu „zooloģisks” cilvēku izdarību kvalificēšanā lieto sevišķi jautros gadījumos. Tādās reizēs dzīvniekus un zoologus neviens nevēlas aizskart. Cilvēku izdarības par zooloģiskām dēvē tad, kad eksistē instinkti bez saprāta. Reāli tāda ir VB ideoloģiskā darbība, bez saprāta instinktīvi bazūnējot valdošajai kliķei tīkamas nostādnes. VB ideoloģisko bazūnēšanu motivē pielīšanas, izpatikšanas, pakalpošanas instinkti.Valsts bankas darbinieki regulāri stāsta pasakas par LR ekonomisko izaugsmi un perspektīvā gaidāmajiem vēl grandiozākajiem panākumiem.
... Šāgada pirmajās dienās ar optimistisku opusu „Par 2018. gadu. Dažas prognozes” par sevi atgādināja tāda Dieva žēlastības un Dieva īpašas labvēlības aplaimota pasaules līmeņa un atsevišķi Eiropas līmeņa bezprātīgi prātīga „politiķe” kā Inese Vaidere. Viņa bezprātīgā prātīgumā čalo: „Latvijas ekonomika ir uzņēmusi labu ātrumu. 2018. gadā, izaugsmei paātrinoties (!?), gaidāma bezdarba līmeņa samazināšanās, vidējās darba algas pieaugums, un, protams, tādēļ nedaudz pieaugs arī inflācija. 2017. gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) bija palielinājies par 4,7%. Trešā ceturkšņa veikums ir labākais kopš 2011. gada, un tas labi iederas globālajās plūsmās (!?), kur tiek manīta (!?) sen nebijusi aktivitāte (!?). Latvijas IKP izaugsme nākamgad tiek prognozēta apmēram 3,5%, kas ir labs izaugsmes temps (!?). Savukārt 2019. gadam Eiropas Komisija Latvijai paredz 3,2% lielu IKP pieaugumu.”
Dieva aplaimotā kundze savā bezprāta prātīgumā un laizīšanas apmātībā pat nav pamanījusi lepni nosaukto procentu samazināšanos. Kundze cer tautu apvārdot ar tādu melīgu manipulāciju līdzekli kā IKP. Iespēja ar IKP skaitļiem pūst pīlītes jau sen ir atšifrēta. Tas ir lēts paņēmiens. To tagad lieto tikai patentēti muļķi.
Zooloģiskās bazūnes un optimisma gidi ir valsts vadītāji. Krimināli oligarhiskajā valstiskumā tā ir obligāta nepieciešamība. Valsts vadītājiem ir jābūt visfantastiskāko pasaku autoriem. Viņi nedrīkst atzīties, ka sēž pie recidīvistu galda un tas, ko dēvē par valsti, reāli ir permanentas noziedzības perēklis.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 20. janvāris, 11:30:29 no Zigfrids »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2018. gada 20. janvāris, 11:37:03 »
Atļaušos atgādināt, ka arī PSRS laikos bija gana daudz cilvēku, kuri, ideoloģijas apstulbināti, izlikās neredzam/neredzēja kā uz delnas apskatei izliktās padomju sistēmas nebeidzamās "īslaicīgās grūtības" - deficītu un zemletes tirdzniecību, varas nespēju noorganizēt plaša patēriņa preču ražošanu vajadzīgajos apjomos un kvalitātē, stulbumus nacionālajā politikā, utml., ... un vienmēr bļāva, ka mēs taču visbrīnišķīgākajā Pasaules valstī dzīvojot un tūlīt, tūlīt ... apsteigsim, viss būs, panāksim, izcīnīsim, bla, bla, bla ... :) Un tā - veselus 40+ gadus ... Nu, LV "stāžs" vēl tik liels nav - trūkst kādu nieka nepilnu 20 gadu "optimisma". :)
Vai arī šodien LV un šajā portālā līdzīgi cilvēki nav sastopami? :) Kā jums šķiet? Vai vēsture nemēdz atkārtoties? :)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2018. gada 20. janvāris, 14:33:34 »
Šobrīd jūtu, ka šis vislabāk tomēr iederētos personiskajā blogā.
Tas iederētos sadaļā Kopētie materiāli.
Lai būtu skaidrība, par ko ir runa, kad rakstu par tēmas pieteikumā minēto ideoloģiju

Runa tur ir ne par ideoloģiju, bet tieši tās trūkumu.
Personiski uzskatu, ka Priedītis apbrīnojami precīzi runā par to, kas notiek apkārt.
Personiski uzskatu, ka Priedītis ir šizofrēnisks (stila ziņā) grafomāns, un precizitātes viņa rakstā nav. Par kriminālo oligarhiju neiebilstu, bet no stila man slikti metas, un faktu kļūdas par ideoloģiju (Tevis necitētajā daļā) mudž vien.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2018. gada 21. janvāris, 00:23:28 »
Taisnību sakot, mani interesē tikai divas lietas šajā rakstā - kriminālā oligarhija un valdošā ideoloģija - ne ar ko nesegtais iracionālais optimisms. Sapņi par ekonomikas situācijas uzlabošanos apstākļos, kad Rīgas ostā, cik pēdējā laikā esmu novērojis, tais 3 piestātnēs un dzelzceļa gabalā, kurus ik nedēļas pāris reizes redzu, valda klusums un tukšums atšķirībā no tā, kas tur notika vēl pusgadu iepriekš. Man nav nekādu ... pat ideju, no kurienes un uz kā rēķina varētu rasties jebkāds Vaideres pieminētais "paātrinājums" (vai kā to viņa nosauca) tautsaimniecībā ... Varbūt kādam ir? Labprāt uzklausītu kaut ko vairāk par pieminēto iracionālo optimismu.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2018. gada 21. janvāris, 00:27:01 »
Taisnību sakot, mani interesē tikai divas lietas šajā rakstā
Tad nākamreiz nevelc šurp palagus, kas neatbilst pat ne skolas esejas kritērijiem, bet izsaki saviem vārdiem.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2018. gada 21. janvāris, 00:28:49 »
Šoreiz bija vieglāk pārkopēt, lai godātie oponenti redz, no kurienes apgalvojumiem "kājas aug", t.i., lai ir redzams domu gājiens.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2018. gada 21. janvāris, 00:40:28 »
Tieši "domu" gājiena tur nav.
Tur ir apm. tā:
Tēmas pieteikums – ideologi un optimisma sludinātāji (daudz par daudz skaļu svešvārdu).
Izvērsums.
Krimināli oligarhisks – jēdziena skaidrojums.
Leksikas izmaiņu 3 etapi LV.
Ideoloģijas neesamība. Krievijas piemērs.
Optimisma kritika. LV piemēri.
Nobeigums -neatbilstošs. Jaungada uzrunas ironiskais pieminējums - wtf?
Maz argumentu, dominē apgalvojumi. Izkārtojums nav virzīts uz secinājumiem. Leksika publiskam darbam neatbilstoša, agresīva. Stils haotisks, pat šizofrēnisks. Nav ieteikumu, ideju.
Pirmais komentārs, kas pieder tam pašam autoram, noslēdzas ar: “Kādai ir jābūt ideoloģijai, lai "baltai" rasei saglabātu cilvēcisku seju? Atbildē uz šo jautājumu obligāti jāņem vērā mūsu nekompetence; mēs nezinām, kādi spēki organizē un pārvalda demogrāfisko pāreju. Vienīgi nojaušam, ka tas ir kosmiskās enerģijas spēks un šis spēks nav meklējams uz Zemes. Vēl nojaušam šī spēka fatālo raksturu, pret kura gribu cilvēki ir bezspēcīgi. Proti, ja ir nolemta "baltās" rases panīkšana, tad tā arī notiks un neviena ideoloģija to nespēs novērst.”

Nu, tad par ko bija stāsts?   

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2018. gada 21. janvāris, 10:15:07 »
Tad tas Priedītis vēl pie mistiķiem, ezotēriķiem pieder?

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #9 : 2018. gada 21. janvāris, 11:31:09 »
Kārtējais pasaules lāpītājs...tas, ka tekstā skan vārds ideoloģija, nozīmē partijas veidošanu? ...jaunu?...un kāds ir piedāvājums - apkarot kriminālo oligarhiju? ..kā to izdarīt?...vai varbūt kārtējais mēģinājums paràdīt Latviju kā neizdevušos valsti?
Kārtējais kremļa trollis...
Jà, piekrītu, ka Latvijà ir problēmas, bet mēs no divām sliktām valsts attīstībàm izvēlējàmies labāko - ES un NATO...draņķīgi no latviešu nācijas izdzīvošanas viedokļa, bet labāka navu...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2018. gada 21. janvāris, 12:36:23 »
Tad tas Priedītis vēl pie mistiķiem, ezotēriķiem pieder?
Apspriest autora personību nav labais stils, bet par šizofrēnisku attieksmi pret informācijas strukturēšanu un pasniegšanu varētu liecināt fakts, ka viņam ir 9 (deviņi, Karl!) blogi par dažādām tēmām.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2018. gada 21. janvāris, 21:31:44 »
Acīmredzot, būs jāatzīst sev un citiem, ka neesmu gana izvēlīgs minētajā jomā. Diemžēl tur ko mainīt laikam būs bezceris. :)  Nāksies iztikt ar to, kas ir pieejams un saprotams mana līmeņa cilvēkiem. :)  Ļoti iespējams, esmu visādu kreiso ideju simpatizētājs, kam būtu jābūt par pamatu mazvērtības sajūtas izcelsmei ... bet laboties nesolu, atvainojiet!
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 21. janvāris, 21:46:15 no Zigfrids »

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2018. gada 21. janvāris, 21:44:36 »
Kā Tu vari uzticēties autoram, kurš pauž sašutumu:
[..] leksikas regresīvā pēctecība ir ļoti izteikta. Aktuāli kļuva tādi vārdi kā „debilitāte”, „daunisms”, „deģenerāti”.
[..] latviešu literārā valoda drīz kļūs etnogrāfisks eksponāts.[..] mūsu publiskajā telpā (arī zinātnē) burbuļo literārās valodas un pidžina kokteilis.

Tai pašā laikā, tai pašā tekstā viscaur pats lieto neprecīzu svešvārdu agresīvus sablīvējumus, greizas teikumu struktūras, nepamatotus nozīmes spilgtinājumus, pilnīgi izvarojot latviešu valodu.
Kas Tev dod cerību, ka par ideoloģiju viņš zina vairāk, nekā par valodu (filoloģijā viņam vismaz ir grāds)?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2018. gada 21. janvāris, 21:49:48 »
Spārka, arī es redzu šadus tādus greizumus, bet es, ja tā var teikt, konspektēju viņa rakstus. Tieši šī iemesla dēļ es tēmas virsrakstā neieliku atsauci uz visu rakstu. Iespējams, ka arī pārkopētajā daļā kkas ir drusku greizs. Ir dažas šaubīgas vietas, tomēr kopējais redzējums ir līdzīgs manējam. Ja runājam par to, ko viņš nosauc par ideoloģiju, arī es apkārt redzu lielā daudzumā to pašu ne ar ko nepamatoto optimismu. Pat varbūtības izteiksmē.

Atslēdzies nex

« Atbilde #14 : 2018. gada 22. janvāris, 14:14:21 »
ssshhh