No LETA: "ES Tiesa norādīja, ka tā neaizstāj Latvijas tiesu, kuru kompetencē ir lemt par apsūdzētā vadītāja kriminālatbildību, un tāpat nav jāiejaucas iepriekšējā kriminālizmeklēšanā.
ES Tiesa norāda, ka šādas izmeklēšanas vajadzībām, tostarp lai nepieļautu, ka attiecīgais vadītājs liek tai šķēršļus, varētu būt nepieciešams pieņemt lēmumu par šī vadītāja pagaidu atstādināšanu no viņa amata. Savukārt Tiesai, īstenojot kompetenci, kas tai piešķirta ar ECB statūtiem, ir jāpārliecinās, ka lēmums par valsts centrālās bankas vadītāja atbrīvošanu no amata tiek pieņemts tikai tad, ja pastāv pietiekami elementi, kas liecina, ka viņš ir izdarījis smagu pārkāpumu, kas varētu attaisnot šādu pasākumu."
tb ES tiesa nepasaka, vainīgs vai nevainīgs, bet tikai to, ka atstādināšanai nebija pietiekama pamata... ka tā nelāgi izskatījās jau no paša sākuma... tipa rociet, kungi un dāmas, meklējiet...
Nakat, Tu tiešām uzskati, ka ECB statūtos tāda norma dēļ Rimšēviča tika iestrādāta??

Manuprāt, tas bija jau pirms mēs Eirozonā un pat ES iestājāmies... bet loģiski, ka viņiem jābūt neaizskaramiem, citādi jebkuras valdības vai lielākas komercbankas vadītājs nāks un viņus šantažēs - atdod miljardu!

kā arī mūsu gadījumā notika...