Autors Tēma: Bankas, Rimšēvičs utt  (Lasīts 7628 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Bankas, Rimšēvičs utt
« Atbilde #30 : 2019. gada 26. februāris, 15:12:38 »

Nu, vispār...ja tā padomā...tāda ranga čiekuram taču tādi gali jekur....pieļauju, ka KNABam pat vispārliecinošāko pierādījumu gadījumā nebūtu izredžu...

Zini..., es pat šobrīd laikam lepojos, ka mūsu valstī ir viens "čiekurs", nē ČIEKURS, kurš spēj ES tiesu ietekmēt  :rat: (zināšanai - ES Tiesa: pa 1 tiesnesim no katras ES valsts un 11 ģenerāladvokāti https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/court-justice_lv).

Tiešām lepojos, būtu vēl kādi pāris tādi ČIEKURI, skat LV kļūtu par ANO Drošības padomes īsteno, vienīgo un pastāvīgo locekli... :sarcasm:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #31 : 2019. gada 26. februāris, 15:19:10 »
Jā, ES Tiesa kaut cik uztur taisnīguma līdzsvaru šajā netaisnīgajā pasaulē :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #32 : 2019. gada 26. februāris, 15:20:18 »
(c)

[..] I. Rimšēvičs un ECB būtībā ir vienisprātis par to, ka Latvijas Republika nav sniegusi nekādus pierādījumus nedz par I. Rimšēviča vainu, nedz par viņam piemēroto drošības līdzekļu pamatotību.
---
1)      Lietas C‑202/18 un C‑238/18 apvienot sprieduma taisīšanai.

2)      Atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (Latvija) 2018. gada 19. februāra lēmumu, ciktāl ar to Ilmāram Rimšēvičam ir aizliegts pildīt Latvijas Bankas prezidenta pienākumus.

3)      Latvijas Republika sedz savus, kā arī atlīdzina Eiropas Centrālās bankas (ECB) tiesāšanās izdevumus.
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 26. februāris, 15:29:47 no Spārka »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #33 : 2019. gada 26. februāris, 15:27:42 »
Tur tak galvenais iemesls šādam spriedumam ir ECB neaizskaramība...lai politiķi nesaskata iespēju tā ietekmēt naudu /eiro....tie ECB baņķieri ir reāli neaiztiekamie! ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2019. gada 26. februāris, 15:27:56 »
No LETA: "ES Tiesa norādīja, ka tā neaizstāj Latvijas tiesu, kuru kompetencē ir lemt par apsūdzētā vadītāja kriminālatbildību, un tāpat nav jāiejaucas iepriekšējā kriminālizmeklēšanā.
ES Tiesa norāda, ka šādas izmeklēšanas vajadzībām, tostarp lai nepieļautu, ka attiecīgais vadītājs liek tai šķēršļus, varētu būt nepieciešams pieņemt lēmumu par šī vadītāja pagaidu atstādināšanu no viņa amata. Savukārt Tiesai, īstenojot kompetenci, kas tai piešķirta ar ECB statūtiem, ir jāpārliecinās, ka lēmums par valsts centrālās bankas vadītāja atbrīvošanu no amata tiek pieņemts tikai tad, ja pastāv pietiekami elementi, kas liecina, ka viņš ir izdarījis smagu pārkāpumu, kas varētu attaisnot šādu pasākumu."

tb ES tiesa nepasaka, vainīgs vai nevainīgs, bet tikai to, ka atstādināšanai nebija pietiekama pamata... ka tā nelāgi izskatījās jau no paša sākuma... tipa rociet, kungi un dāmas, meklējiet...

Nakat, Tu tiešām uzskati, ka ECB statūtos tāda norma dēļ Rimšēviča tika iestrādāta?? :) Manuprāt, tas bija jau pirms mēs Eirozonā un pat ES iestājāmies...  bet loģiski, ka viņiem jābūt neaizskaramiem, citādi jebkuras valdības vai lielākas komercbankas vadītājs nāks un viņus šantažēs - atdod miljardu! :) kā arī mūsu gadījumā notika... 
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 26. februāris, 15:33:25 no daddy »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #35 : 2019. gada 26. februāris, 15:53:29 »
16:30 preses k., apmēram var paredzēt, ko TM un KNAB vēstīs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2019. gada 26. februāris, 15:58:34 »
16:30 preses k., apmēram var paredzēt, ko TM un KNAB vēstīs.

Es paredzu: KNAB plātīs rokas, ka viss vēl procesā, ka ir jaunas liecības, bla-bla-bla... TM (Bordāns) teiks - ES TAČ TEICU, ka valstī nav tiesiskuma un virzīs uz KNAB šefa un Ģen.prokurora maiņu!!

Tavi varianti? :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #37 : 2019. gada 26. februāris, 16:04:11 »
Jā, KNABam nepietika laika un pierādījumi jātaupa LV kriminālprocesam.
Bordāns arī apm., kā Tu saki (es to viņa "tiesiskumu" vēl nav sapratis :( ).

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2019. gada 26. februāris, 16:43:58 »
jā, JKP & Co "bezkompromisa tiesiskums" nav izprotams, bet šis keiss labi der, lai parādītu, ka viss ir slikti...

16:51 - kā ūdenī būtu skatījies...  :alt:
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 26. februāris, 16:51:44 no daddy »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2019. gada 26. februāris, 16:52:21 »
Tā arī Bordāns runā, jā. Un tā uzmanīgi, nenozīmīgos vārdos par nozīmīgo un otrādi. Nafig, izslēdzu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #40 : 2019. gada 26. februāris, 17:08:02 »
Sausais atlikums - Saulvedim kāpj reitings.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #41 : 2019. gada 26. februāris, 19:54:15 »
Man gan par KNAB-i palicis ieskats, ka lielākā daļa tā darbinieku uzskata, ka pierādījumiem pietiek ar efektīvu darbošanos (šovu), pareizu politisko pārliecību un skaļu kliegšanu: "Noķērām zagli!". Ar rūpīgiem un skrupuloziem pierādījumiem, korektu izmeklēšanu kaut kā neveicas, tā paliek otrajā vai trešajā plānā, kas noved pie likumsakarīgā rezultāta - liela ČIKA! Ko šoreiz apstiprināja arī starptautiskā tiesa.
P.s. Tas protams nenozīmē, ka Rimševics ir balts, pūkains un nevainīgs!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2019. gada 27. februāris, 10:35:25 »
Ilmārinš šorīt jau darbiņā :)
Diez bez tās pielaides valsts noslēpumam viņš vispār drīkst ieņemt šo amatu???