Autors Tēma: Dzelži, instrumenti un iekārtas agrāk un tagad  (Lasīts 5246 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Dzelži, instrumenti un iekārtas agrāk un tagad
« : 2018. gada 26. jūlijs, 19:26:48 »

Nav runa par to, kur ražoti. Runa ir par to, ka bija standarti (ГОСТ un ОСТ), pie kuriem pieturējās, kā nu varēja un mācēja. Šolaik, šķiet, vienīgais standarts saucas "Pirks vai nepirks?" Piemēram, mīksto mēbeļu koka rāmju dēļiem nedrīkstēja būt zaru vairāk par tik lielumā - lielāku par tik. Šodien no mēbeļniekiem dzirdu, ka kkādas poļu gultas un dīvāni  pat ar nenomizotiem koka gabaliem ... Bet zem auduma takšu neredz, mizots tas dēlis vai nē? :)

Nopērkot jaunu mopēdu pirmais darbs bija izjaukt un pārkrāmēt motoru :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 31. jūlijs, 12:40:35 no Spārka »

Atslēdzies Bobs

Re: Dzelži, instrumenti un iekārtas agrāk un tagad
« Atbilde #1 : 2018. gada 26. jūlijs, 19:30:18 »
vot es tieši par to padomāju.. bet nu labi, negrausim cilvēkam ilūziju, varbūt viņam tolaik nebija nedz mopēda, nedz citu sadzīves priekšmetu

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2018. gada 28. jūlijs, 12:13:31 »
oij ņenado tikai ...tad nafij japērk mopēds,kurš jau veikalā nestrādā???jā, mans tētis arī visu mēdza pārkrāmēt... bet nejau tāpēc ,ka kkas automatā nopērkot nestrādaja, viņš pētnieks un viņam bija interesanti(interneta un citu figņu kur laiku kavēt ta nebija)...pilnīg atceros, ka tas bija kā sporta veids visu izjaukt uz salikt :)un mums vēl anekdote klejoja, ka saliekot lietu atpakaļ viņam puse detaļu paliek pāri, bet nu darbojas tas saliktenis :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2018. gada 28. jūlijs, 23:29:24 »
vot es tieši par to padomāju.. bet nu labi, negrausim cilvēkam ilūziju, varbūt viņam tolaik nebija nedz mopēda, nedz citu sadzīves priekšmetu

Jā. bija arī man Rīga-13, un, cik atceros, neko nepārkrāmēju. Interesanti, tagad ko ar to no zaļiem dēļiem uzražoto gultu darīt? Izjaukt un pārkrāmēt? :) Taisnību sakot, Auto Īle čaļu stāsti par to, kā viņi tirgojuši un garantijas laikā apkalpojuši atsevišķus VW modeļus, kuri savulaik ražoti rūpnīcā Meksikā, ir tieši no šīs pašas sērijas - "pirms lietot, - izjaukt un pārkrāmēt", tā kā iespējams, daudz mazākā apjomā, bet parādība pazudusi nekur nav. Ilūzijas? Esmu no tēva (miris pirms 10 gadiem) mantojumā saņēmis velosipēdu "Aist" (saliekamo). Sīči brauca vēl vakardien, kaut tam velosipēdam kādi 40 gadi jau. Tās ir manas ilūzijas (viens piemērs). Pamatdetaļas visas oriģinālās, cik ir redzams ... Un kā pretstats, - velo, pirkts pirms kādiem gadiem 10, kuram neilgi pirms lietotsākšanas saliecās ... Kas? ... zobrats, kuru pedāļi griež. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2018. gada 31. jūlijs, 10:14:45 »
nav ko jāpērk ķīnieti pa lēto. Normāls šodienas veļļuks ir nenobraucams

Atslēdzies Broms

« Atbilde #5 : 2018. gada 31. jūlijs, 11:14:06 »
oij ņenado tikai ...tad nafij japērk mopēds,kurš jau veikalā nestrādā???jā, mans tētis arī visu mēdza pārkrāmēt... bet nejau tāpēc ,ka kkas automatā nopērkot nestrādaja, viņš pētnieks un viņam bija interesanti(interneta un citu figņu kur laiku kavēt ta nebija)...pilnīg atceros, ka tas bija kā sporta veids visu izjaukt uz salikt :)un mums vēl anekdote klejoja, ka saliekot lietu atpakaļ viņam puse detaļu paliek pāri, bet nu darbojas tas saliktenis
Veikalā motoru neizjauksi, bet vāji funkcionējošas bremzes un nepievilktas klaņa skrūves bija fakts uz sejas.
Kad čomam motors noklājās pirmajā dienā, es savu izjaucu pirms iedarbināšanas.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2018. gada 31. jūlijs, 12:31:03 »
vispār jau padlaikā daudzus priekšmetus lietojamā veidā nopirkt nevarēja. Tie paši mopēdi motocikli bija sanaglotās kastēs un paveicās, ja pārdevēji bija to sastutējuši aizstumjamā kompozīcijā. Iedarbināšana pie veikala parasti nebija ierasta - jaunais īpašnieks bija pārlaimīgs, ka vispār preci dabūjis, stūma mājās un skrūvēja kopā. Eļļa karterī? Da jūs ko?
Arī citus sadzīves priekšmetus (kaut vai āmuru vai uzgriežņu atslēgu) varēja nopirkt iepļeckātu konservācijas smērē un aptītu ar dzeltenu papīru. Nopirki, ietini avīzē, nesi mājās un ar benzīnu mazgāji nost to sūda smēri.
Bet visi bija laimīgi, urrrāāā !

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2018. gada 31. jūlijs, 12:55:05 »
Nuja, un motociklu mans jaunības dienu boifrends nopirka ar tukšu, neuzpildītu akumulatoru. Es priekš lauku radiem "Muraveju" tāpat. Kāda tur darbināšana, iemēģināšana  ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2018. gada 31. jūlijs, 14:52:22 »
Nav nekas diži mainījies. Stiga (vācu zīmols) zāles pļāvājs pēc 2 sezonām grasīojās pārlūzt. Pieskrūvēju pastiprinājumu un nu jau laimīgi rūc 8-to sezonu...

Šodien preci ražo 0.5-1, max 2 gadu mūžam, lai pircējs nāktu un pirktu atkal. Nav problēmu saražot ilgtspējīgu preci, bet biznesam tā ir pašnāvība

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2018. gada 31. jūlijs, 15:29:52 »
Kā Nokia :rofl:
Kur tas der, ka 10 gadus vecs podziņnieks strādā nevainojami, kritis nez cik reizes, tik slīcis nav. Ar nožēlu biju spiesta mainīt -jo pēc kā ta izskatās tādu krāmu lietot

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2018. gada 31. jūlijs, 15:32:54 »
bet raudāt asaras par padomju tehnikām ir dīvaini, baigā selekcija -par žiguļiem un zaparožeciem neraud

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2018. gada 31. jūlijs, 16:16:55 »
bet raudāt asaras par padomju tehnikām ir dīvaini, baigā selekcija -par žiguļiem un zaparožeciem neraud

nu ir jau cilvēki, kam antīkas mēbeles vai trauki patīk, ir kam tehnika... žiguļi/zaporožeci štrunts, bet vecā javiņa uz tādu nostaļģiju pavelk... bija man ļoti tuva gan braucot, gan remontējot ...

ehh skaists bija tas laiks, kad ar sievietēm vēl nemācēju rīkoties, bet ar tehniku jau mācēju  ;)

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #12 : 2018. gada 31. jūlijs, 22:59:59 »
Bet Javiņa jau bija, liekas, čehu ražojums?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2018. gada 01. augusts, 08:41:31 »
jā, java bija čehu mocis. Ar līdzīgas klases krievu močiem (IŽ) nesalīdzināt... 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2018. gada 01. augusts, 08:47:28 »
jā, java bija čehu mocis. Ar līdzīgas klases krievu močiem (IŽ) nesalīdzināt...

krievs izsenis taisījās pakaļ jawasmočiem, ja ne tehniski, tad izskatā. Piem. Kovrovec, ko pat krāsoja vienubrīd tumšsarkanu, kamēr kompartiju pārstāvji no čehoslovākijas nesacēla kašķi un šo krāsu vairs neizmantoja. Tad IŽ, kam bāku taisīja līdzīgu Jawai, tikai ar šķībi novietotu atribūtiku..

[attachment deleted by admin]