Vēlēšanas tuvojas un kaut kādu burziņu vajag. Pēdējais bļāviens - "paņemsim diasporu!'', ''uztaisīsim reemigrāciju!".
Man par šo maurojienu sajūtas ir visai haotiskas.
Pirmkārt, piekrītu tiem, kuri terminu ''diaspora'' neattiecina uz Latvijas pilsoņiem ārzemēs. Tiešām, ''trimda'' būtu adekvātāk. Un pat Rainis bija trimdā, nevis kaut kādā ''sporā''.
Otrkārt un padsmitkārt.
Cilvēks aizbraucis prom meklēt labākus darba un dzīves apstākļus. Vai nu ir izmēģinājies viskautko un redz, ka nekas labs nesanāk, vai pat nav mēģinājis un vienkārši aizbraucis. Vot nafig viņam kaut ko te vēl mēģināt ņemties, interesēties, balsot? Lai tāds cilvēks brauktu atpakaļ, uzlabojumam jābūt kardinālam. Un nez vai jaunā mītnes zeme kādreiz būs sliktākā ekonomiskā vai politiskā ziņā, nekā šī, lai gribētos tā skriet atpakaļ.
Nez vai trimdiniekiem tik ļoti interesē, kura partija te pie ruļļiem.
Aizbraukušās ģimenes iekārtojušās, nostabilizējušās. Ripot atpakaļ un mīcīties pa to pašu, kur jau būts ar visiem bērniem? Nafig? Tad ir ļoti jānepaveicas Tur.
No šeit palikušā viedokļa. A kāpēc nez kādus speclikumus un noteikumus tagad izdomās bēguļotājiem? A es, ko, šeit laužos un man - figa? Kāpēc maniem bērniem nekādas specadaptācijas un skolā pieņemšanas? Par ko? Mož, tad visiem aizbraukt un paskatīties, kas te pēc gada-diviem sagrozās?