Autors Tēma: Par Šadurska idejām un IZM kā tādu  (Lasīts 4722 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Par Šadurska idejām un IZM kā tādu
« : 2018. gada 31. augusts, 19:42:56 »
Īsti nezinu, kurā sadaļā šo lai lieku. Lai šoreiz iet pie politikas. Citāts no kārtējas Šadurska sniegtās informācijas presei:"Tāpat mērķdotācijas saņemšanai 12.klases izglītojamo kārtoto obligāto centralizēto eksāmenu (OCE) rezultātu indeksam ir jāsasniedz vismaz minimāli noteiktais līmenis. Paredzēts, ka no 2020.gada 1.janvāra līdz 2024.gada beigām OCE indeksam jābūt vismaz 40%, no 2025.gada 1.janvāra līdz 2029.gada beigām - vismaz 50%, savukārt turpmāk - vismaz 60%. Lai aprēķinātu OCE indeksu, IZM piedāvājusi īpašu aprēķina formulu, kas piemērojama katram no OCE. "Ja godīgi, mani māc šauba spar šīs idejas autora garīgo veselību un veselo saprātu. Nezinu, kurš izsapņojis tos ne mazāk kā 60%... Patīk tas, vai nepatīk, bet vidējais līmenis zināšanu apguvē svārstās starp 40-50%, un ir pilnīgi vienalga, kā to novērtē ballēs... Stipri apšaubu vai notiks tādas "novirze no normas", ka tie būs 60%. Ja nu varbūt kādā atsevišķā skolā atsevišķā gadā...Vispār ar interesi esmu pētījusi sekmju izrakstus muzejos - skolās, konkrēti, Ainažu jūrskolā un Kubalu skolā pie Dundagas. Mani pārsteidza viens fakts - lielākā daļa atzīmju bija 1 un 2, pa kādam retam 3. No maniem skolas laikiem aina bija - lielākajai daļai 3 un 4, pa retam - 5, šodienas sistēmā droši vien līdzīgi. Diez vai tas liecina par būtisku zināšanu līmeņa kāpumi, drīzāk jau par to, "kā vērtē"... Bet vidējais līmenis tāpat paliek apmēram vienāds. Un diez vai pietiek ar partejisko pārliecību un pliku entuziasmu, lai kaut ko mainītu. Attiecību uz sportiskām aktivitātēm taču kaut kā cilvēki saprot, ka ar valdības lēmumu vien nepietiek, lai visi augstlēkšanā pārvarētu, piemēram, 2 m robežu. Kāpēc kādam liekas, ka ar tādu pašu lēmumu varētu panākt, ka skolēnu pēkšņi kļūtu motivētāki, gudrāki, spējīgāki un izglītībā visi sasniegtu šo "2 metru" līmeni.

Atslēdzies Broņa

Re: Par Šadurska idejām un IZM kā tādu
« Atbilde #1 : 2018. gada 31. augusts, 19:50:50 »
Pieņemu, ka mācījies padomju laikos. Vai tad toreiz drīkstēja būt nesekmīgie? Tā jau bija ārkārtas situācija. Nezinu, kā toreiz skolotāji izlīdzējās.
Bet par tiem indeksiem tāpat neko nesaprotu.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #2 : 2018. gada 31. augusts, 19:55:22 »
Skolotāji toreiz izlīdzējās tā, ka ielika "bezizmēra trijnieku".
Par tiem indeksiem, cik saprotu, tas varētu būt apguves līmenis %. UN tas nu , manuprāt, vidēji nav bijis, nav un arī nebūs 60%.
Ja nu vienīgi IZM neizgudros kaitējo "bezizmēra trijnieku" lai vidēji apgūtie 40-50% pārvērstos par OCE indeksu 60%

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2018. gada 31. augusts, 19:57:52 »
A, nu tad, kāda starpība? Tas tikai, ko birokrātiem papīros ierakstīt. Realitātē jau viss ir apmēram, kā vienmēr.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2018. gada 31. augusts, 20:00:44 »
Kā sauca to grafiku, kas izskatās kā cepure (platmale)? Kādreiz bija skaidrs, ka statistiski vērtējumi būs aptuveni proporcionāli uz abām pusēm.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #5 : 2018. gada 31. augusts, 20:30:23 »
Normālsadalījums.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2018. gada 31. augusts, 20:32:32 »
Normālsadalījums.
Atcerējos, Gausa līkne, normālsadalījums, jā.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2018. gada 31. augusts, 21:11:07 »
Jebkuri procentu pievilkumi kā kritērijs ir drusku nelietīgi.
Izglītības sistēmai būtu jābūt citādai. Visi runā "uz skolēnu orientēti", bla bla bla.
Gala beigās "grūtos" skolēnus nogrūž pa etapu uz leju - uz leju - uz leju.
Centra skola - lauku skola - vakarskola (vai kas nu tagad ir tās vietā).

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2018. gada 31. augusts, 22:35:36 »
Ziniet ko, es nemaz nebrīnīšos, ka sasniegs tos 60%, i vēl vairāk. Mierīgi. Zināt kā? Pazeminot latiņu  līdz grūtgalvīšu līmenim. Jau tagad tendence atvieglot programmas ir acīmredzama. 

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #9 : 2018. gada 01. septembris, 07:39:26 »
Var gadīties. Jo normālā ceļā tas neizskatās sasniedzams...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2018. gada 01. septembris, 11:32:29 »
Pareizi. Priekš kā WC mazgātājiem UKijas viesnīcās integrāļi?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2018. gada 01. septembris, 11:43:48 »
Interesanti, ir kāds, kam integrāļi dzīvē ir bijušu svarīgi? Man tāds brīdis nav pienācis.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2018. gada 01. septembris, 12:41:27 »
Iepazīsies ar Zigi un integrāļi kļūs svarīgi  :rofl:
Bet nu vispār jau visas zinības ir vajadzīgs cilvēka  vispārējai attīstībai.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2018. gada 01. septembris, 13:06:34 »
Man nekas tālāk par ģeometriju nav bijis vajadzīgs
Integrāļu dēļ visu brīvlaiku nosēdēju konsultācijās, lai beidzot dabūtu ieskaiti

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2018. gada 01. septembris, 13:08:11 »
Nezinu, vai kas mainījies, bet 5. klases bioloģijas grāmata vismaz manu bērnu laikā bija kronis visam -lietas, ko varētu studentiem mācīt