Autors Tēma: Ierēdniecība un Visums  (Lasīts 5690 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Ierēdniecība un Visums
« : 2019. gada 03. janvāris, 17:03:04 »
Valsts kanceleja (VK) par sešiem tūkstošiem eiro ir organizējusi apzinātības treniņus ierēdniecības augstākā līmeņa vadītājiem, lai tie apgūtu "sevis atrašanu", "pamošanos" un "ķermeņa skenēšanas meditāciju".

Jautājums - palīdzēs vai nepalīdzēs?

Materiāls ieskatam:
https://www.mk.gov.lv/sites/default/files/editor/rubenis2.pdf

Atslēdzies reno

Re: Ierēdniecība un Visums
« Atbilde #1 : 2019. gada 03. janvāris, 17:07:06 »
Čatā jau izskanēja komentārs -bez Rubeņa sertifikāta nemaz darbā nedrīkstētu pieņemt

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #2 : 2019. gada 03. janvāris, 17:23:53 »
Manā bijušajā iestādē vadības kursos mācīja, ka vadītājam jāizturas pret padotajiem kā pret tārpiem, kā pret gaļas masu.
Un tā nebija mana uzņēmuma ideja - tas bija tā visnotaļ oficiāli visu līmeņu vadītājiem visā pasaulē.
Un tas bija ļoti sen.
Tagad ir vēl trakāk.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #3 : 2019. gada 03. janvāris, 17:29:35 »
Nepārprotiet, es domu sapratu.
Teiksim tā - lai mākslīgais intelekts kļūtu par reālu "intelektu", tam ir nevis jāizaug, bet jānogaida.
Nevis jāizaug līdz pašreizējam reālo cilvēku intelekta līmenim, bet jānogaida, kamēr reālos cilvēkus izdosies degradēt līdz pašreizējā mākslīgā intelekta līmenim.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2019. gada 03. janvāris, 17:56:29 »
Ļoooti labi, sen kā vajadzēja! Protams ka palīdzēs!
Un vajag visiem, kas augstus posteņus grib ieņemt!
Īpaši “sevis atrašanu“, tad nebūtu jautājums - “Kas es esmu?“(c) un
“pamošanos“ - Laikam vispirms jāierauj!“(c).
Adobrjam! ;) :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2019. gada 03. janvāris, 17:56:31 »
Spārka - te vietā ir divi krievu sakāmvardi - ''gorbatova mogila ispravit'' un kaut kas par plāksteri mironim...
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2019. gada 03. janvāris, 20:03:55 »
Neko jūs nesaprotat. Tās īstenībā ir rūpes par LV ekonomikas nākotni.  :sarcasm:  Apstākļos, kad ierēdņi ir āāāāāārkāāārt pieprasīti privātajā sektorā, bet valsts, nabadzīte, ir spiesta, algas paaugstinot un prēmijas maksājot, ierēdņus zobiem un nagiem turēt valsts sektora paspārnē, lai neaizbēg uz privāto sektoru, kur viņus taču tik ļoti gaida !!!!  :mrgr: :mrgr: :mrgr:  un ir gatavi zelta darbiniekus pārpirkt, pārpirkt, pārpirkt un aizvilināt  :sarcasm: , šī apmācība ir noteikti tas, kā dēļ privātfirmu īpašnieki būs gatavi viens otru nošaut, lai tikai tāāāāāāādu apmācību izgājušos dabūt pie sevis darbā!  :sarcasm:  Citiem vārdiem, valstij naudas, lai algotu darbaspēka eliti vairs nepietiek, tāpēc pirms atlaišanas ir jāparūpējas par to, lai pēc brīža atlaižamie neko nezaudētu, pārejot uz darbu privātsektorā.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2019. gada 03. janvāris, 21:19:38 »
Rubenis pirms kāda laiciņa Rēdera raidījumā (1:1?) šos kursus pieminēja un smuki prata argumentēt to nepieciešamību

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2019. gada 03. janvāris, 22:25:49 »
Es ticu, ka kursi ir ļoti labi un derīgi. Tik labi, ka mums ir jāapmaksā. Vispār jau varētu prasīt to sarakstiņu, lai zinām, kuri mums ir tie atmodinātie

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2019. gada 03. janvāris, 22:29:17 »
Re ku, te ir. Vai man savu konta nr. uzrakstīt par pamodināšanu?
http://puaro.lv/politika/jura-rubena-lekcija-sarmera-u-teorija-un-vaditajiem-svarigas-kompetences/

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2019. gada 03. janvāris, 23:08:11 »
...Uģis Kuģis jau arī varētu kādu lekciju nolasīt, varbūt kas noder...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2019. gada 04. janvāris, 08:28:09 »
no prezentācijas: GALVENĀ TĒZE Mūsu panākumi nav atkarīgi no tā, ko mēs darām vai kā mēs darām, bet no iekšējās vietas, no kuras mēs darbojamies.

To jau A.Š. savulaik postulēja, ka "skaistums nāk no iekšām" :) 
kāpēc panākumi nevarētu nākt no iekšām?? tiem, kuriem "kiška tonka" (tievas zarniņas) arī panākumi nekādi...

PS. un kas ir 6600 eur iztērēti uz 20 vadītājiem?? 330 eur uz galviņu... da viens viņu acu skatiens valstij vairāk maksā, kur nu vēl vārds vai paraksts...lai tik trenējās!
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 04. janvāris, 08:33:46 no daddy »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2019. gada 04. janvāris, 10:09:15 »
PS. un kas ir 6600 eur iztērēti uz 20 vadītājiem?? 330 eur uz galviņu... da viens viņu acu skatiens valstij vairāk maksā, kur nu vēl vārds vai paraksts...lai tik trenējās!
Par naudu šoreiz nav cepiens, izskatās, ka tā vsp ir 40 h programma.
Jautājums tikai, vai tas palīdzēs vai nē ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2019. gada 04. janvāris, 10:47:00 »
Kurss kā tāds jau droši vien nav slikts, bet... Līdz visām  vairāk vai mazāk garīgām mācībām cilvēkam jānonāk/jādaaug pašam,  tikai tad tās sasniedz dzirdīgas ausis un no tām ir kāda jēga cilvēka izaugsmē.  Aizsūtot uz šādu kursu darba kārtībā 20 dažādus cilvēkus, cik no tiem bija spējīgi kaut ko uztvert un saprast?  Atsēdēja kā garlaicīgas klaušas... Tā teikt, d@rsā darbs un materiāls (nauda).

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2019. gada 04. janvāris, 11:01:31 »
Jūs sen kursos/semināros/konferencēs neesat bijušas...
LV kursi maksā 1 diena ~750 eur, ārzemēs - vismaz x2

un ko no tiem kursiem atved - labākā gadījumā 1 "zelta ideju" :)