Autors Tēma: apģērbu otrā dzīve  (Lasīts 1787 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

apģērbu otrā dzīve
« : 2019. gada 30. maijs, 19:45:29 »
Tagad jau ļoti stilīgi. No tarkšķa par vīriešu krekliem iedvesmojoties
https://www.pinterest.com/pin/87538786485693105/

es joka pēc iepirkuma kuli sašuvu no humpalu krekla, jaunieši pievāca.

Atslēdzies tuk

Re: apģērbu otrā dzīve
« Atbilde #1 : 2019. gada 30. maijs, 21:02:25 »
Iespējams ne gluži par tēmu, bet visus dabīgo +\- šķiedru audumus, izņemot vilnas, no nonēsātā apģērba sagriežu mazos gabaliņos un izmantoju par dekoratīvo spilvenu pildījumu. Man nepatīk sintepons, kurš saplok
un formu atgūst vien pēc kārtīgas izplucināšanas..Šo lupatu pildījumu ērti vešenē mazgāt un izžāvēt.
Vasarā labi noder-verandā, terasē, šūpuļtīklos...

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2019. gada 30. maijs, 21:35:24 »
Es vienu brīdi griezu strēmelēs vecos T kreklus, tamborēju, bet vnk roku kustināšanai pie tv. Jo tos paklājiņus man galīgi nav kur likt, nelietoju kā šķiru. Iznāk  -pocess man patika, bet rezultātu nebija kur likt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2019. gada 30. maijs, 22:19:45 »
Ir ko pārtaisu, pāršuju, bet nu visam savs mūžs galu galā... ja noder, izmantoju, ja nē, tad nē, neiespringstu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2020. gada 06. augusts, 08:54:22 »
Kopš  eju uz saviem šūšanas kursiem, ko drīzāk var nosaukt par šūšanas klubiņu skolotājas klātbūtnē un vadībā, skatos, cik daudz ko pāršuj, vai izmanto otrai dzīvei. Viena dāma sašuva superīgas mugursomiņas sev, tad mazmeitām. Man tapa vasaras dārza halāts no vīriešu krekla, man patika materiāls un krāsa. Citreiz atkal šķiet -nu vai tiešām ir vērts ieguldīt tādu darbu, bet ja patīk un izdodas, kāpēc nē.

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #5 : 2020. gada 06. augusts, 09:59:52 »
Tas ir arī zw, bet vajag prast un arī gribēt to darīt. Vienmēr apbrīnoju tādus cilvēkus, tas ir tik forši. Tikai jārēķinās, ka tās mugursomas mazmeitām var nepatikt, bet tas jau nav galvenais, kādam jau patiks un galvenais, ka pašam prieks:)

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2020. gada 06. augusts, 10:13:21 »
Ar mugursomām bija tā, ka ieraudzījušas, kāda ir vecmāmiņai un sākušas brēkt, ka arī tādu grib

Pieslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2020. gada 06. augusts, 10:33:16 »
Reno, Tu varētu kādas bildes te ielikt. Priekam un iedvesmai :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2020. gada 06. augusts, 10:41:08 »
vecmāmiņu ar mugursomu satikšu pēc 3 nedēļām. Kundze vispār ļoti labi šuj, visādas sarežģītas lietas

Pieslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2020. gada 06. augusts, 11:11:49 »
Jā, kādus interesantus darbiņus nofočē, ja atļauj.

Atslēdzies Nāra

Atb: apģērbu otrā dzīve
« Atbilde #10 : 2022. gada 22. septembris, 20:01:41 »
Apģērbu otrā dzīve manā galvā ir tad, ja apģērbu nodod sarkanajā krustā vai liek apģērbu konteineros, nekad neesmu vienkāŗši izmetusi miskastē(ja nu galīgas lupatas), kā arī nekad neesmu neko pāršuvusi (jo neprotu šūt). Mana mamma gan man un bērniem senos laikos daudz ko pāršuva.
Nesen bija raidījums par apģērbu konteineriem un tur stāstīja, ko var nodot - reāli gandrīz visu. Labākais paliekot Latvijā, tad uz 3.pasaules valstīm, tad vēl no sliktākajiem ražo lupatas. Rādīja apspurušu somu, teica - var nodot, jo visi rāvējslēdzēji bija veseli, arī ļoti novalkātu vējjaku tāpat. Jāpiebilst, ka es parasti ļoti kritiski pieeju tam, ko nododu, laikam pat par daudz, nododu patiešām velkamas drēbes - to sapratu pēc šī raidījuma.
Šovasar ārzemēs es darīju tā, ka pilnīgi visas drēbes un apavus, kas bija līdzi,  ieliku konteinerā, jo sapratu, ka citādi vēl nez cik gadus valkāšu un neko jaunu nenopirkšu. Tas bija vēl ok kleitas, bet cik ilgi var vilkt un tāpēc rīkojos neatgriezeniski :) Atpakaļ koferī bija vietas daudz kam citam un tiku vaļā no gandrīz visām vasaras drēbēm  :?:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2022. gada 22. septembris, 20:22:20 »
Narčiks mani uzvedināja uz padalīšanos. Gan jau kādu nošokēšu, bet kas man. Es ceļojumos vienmēr ņemu līdzi vis žēlīgākos apģērbus. Kurus citādi mājās vēl mazgātu un valkātu..bet celojumā uzvelc, kā slapja un smirdīga,vai putekļaina,vai..vai.. ..tā ceļš uz miskasti. Tādējādi..nav jānodarbojas ar netīrās veļas mazgāšanu, nav jāglabā koferī sasmakusi un  fuij pē kaka veļa. Atpakaļceļā paliek vieta kādam pirkumam. Un pats galvenais, esmu atbrīvojusies no apnikuša un novalkāta apģērba, kuru teorētiski protams varētu vēl lietot pāris gadus :D :D
P.s Caurās zeķes vienmēr 100% paliek ceļojumu misenēs  :rofl:

p.p.s tagad arī no LV netvedu atpakaļ nevienu apģērbu,ko biju paņēmusi līdzi.. ZB tā šurpu turpu vadāšana. Atstāju pie mammas, bet tas jau tikpat kā miskaste :D tāpat neviens netceras,kas tur stav ,lai vēl pēc gada teiksim izmantotu :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2022. gada 22. septembris, 21:31:54 »
Ceļojot vēlos justies, tātad arī izskatīties labi un nekādās nonēsātās parpalās neģērbjos. Esmu iemanījusies iztikt ar minimālu, viegli kombinējamu ikdienas garderobi, kvalitatīvu apģērbu kurš ilgi kalpo un prātā nenāk mest to miskastē, lai koferī atbrīvotu vietu jaunām lietām.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2022. gada 22. septembris, 21:42:00 »
Tagad varētu 3x minēt vai es jau šādu iebildi netiku gaidījusi  :zvs: jautājums bija tikai- kurš pirmais  :ng:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #14 : 2022. gada 22. septembris, 21:43:33 »
Es arī velku ceļojumos labas drēbes- kleitas utt. Katrs ceļojums man ir svētki un taā arī gribu justies.
Biju pasākumā, zināju, ka tur visas ārzemnieces būs džinsos, bet man vienalga - es karstumā velku skaistu, ērtu kleitu, lai domā - Austrumeiropa :D ,bet man tā patīk.
Arī šoreiz manas izmestās drēbes bija labas, bet jau pailgi vasarās nēsātas.
Smirdīga, slapja, putekļaina, kā saka Mellene- nekad neesmu :D