Autors Tēma: Bezdarbnieku pabalsts no Norges  (Lasīts 779 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Martins G

Bezdarbnieku pabalsts no Norges
« : 2020. gada 09. septembris, 10:04:10 »
Sveiki.
Situācija sekojoša, jau 2 gadus strādāju Norvēģijā ar id nummuru un apzinīgi esmu maksājis nodokļus, bet tagad ir noticis tā, ka mana draudzene ir palikusi stāvoklī (viņa dzīvojusi visu šo laiku Latvijā). Tagad es gribu atgriezties Latvijā un atbalstīt viņu un kopīgi sagaidīt mūsu pirmdzimto. Vai ir iespējams paliekot Latvijā dabūt bezdarbnieku pabalstu līdz laikam, kad te atkal iesakņojos (sameklēju darbu, iekārtoju dzīvokli, utt)?

Atslēdzies Emīlija

Re: Bezdarbnieku pabalsts no Norges
« Atbilde #1 : 2020. gada 09. septembris, 10:08:23 »
Tu labi par mums domā, ka te sēž spečuki un tagad tev noskaitīs visu kā baltā dienā.

Domāju, jautājums jāuzdod Nodarbinātības dienestam (turklāt abiem - gan Norvēģu, gan LV), kas ar bezdarbniekiem krāmējas.

Tomēr - no nesenas tuvu cilvēku pārvākšanās uz LV zinu, ka bezdarbnieka statuss "pārceļas" uz Latviju, tikai pēc atgriešanās te fiksi jāreģistrējas, laikam nedēļas vai divu laikā (šis jānoskaidro Tev pašam). Jānoskaidro arī, pēc kuriem likumiem Tu to pabalstu saņemsi. Ja pēc LV, iesakņošanās laiks nebūs diez ko ilgs un labi apmaksāts :)

Atslēdzies olgucis

Re: Bezdarbnieku pabalsts no Norges
« Atbilde #2 : 2020. gada 09. septembris, 10:30:03 »
iesniegumā par bezdarbnieka pabalstu ir paredzēta informācija par darbu ārzemēs.
https://www.vsaa.gov.lv/noderigi/iesniegumu-veidlapas/pabalstu-iesniegumi/
izlasi pēdējo lapu. Tur informācija kā iesniegumu aizpildīt, varbūt ir vajadzīgi kādi dokumenti no Norvēģijas
iespējams, ka tev izdevīgāk to pabalstu saņemt Norvēģijā. Tur ir jāiepazīstas ar vietējiem noteikumiem.