Autors Tēma: depozīta sistēma tukšajai tarai  (Lasīts 7727 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

depozīta sistēma tukšajai tarai
« : 2020. gada 16. septembris, 12:27:18 »
https://jauns.lv/raksts/maja-un-darzs/403605-par-katru-tukso-pudeli-maksas-10-centus   

Tātad veikalā maksāsim 10 centus vairāk, kurus atgūsim, ja aiznesīsim nodot...man šo depozīta sistēmu nevajag, lai paliek pa vecam!

Atslēdzies Spārka

Re: depozīta sistēma tukšajai tarai
« Atbilde #1 : 2020. gada 16. septembris, 12:47:34 »
Rakstā neieraudzīju, vai stiprā alkohola pudeles tiks diskriminētas tehnisku vai morālu iemeslu dēļ :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2020. gada 16. septembris, 13:21:11 »
laikam bija jāpievieno balsojums....cik no mums ir gatavi stiept atpakaļ uz veikalu pudeli par 10 centiem, vai vienkārši izmetīs konteinerā, kur to savāks bomži?....tas taču marasms....es šķiroju atkritumus, ja tas ir iespējams un metu attiecīgajā konteinerā....tagad man piedāvā pašam maksāt vairāk un vēl nest atpakaļ, jo taromāts noteikti būs tālak par konteineru vairākas reizes....un atkritumu izvešana dārgāka, jo nebūs tur vairs tās pudeles...   
Es teiktu, ka šī jaunā depozīta sistēma ir jauns OIK!....

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2020. gada 16. septembris, 13:34:15 »
Toties būs tīrăki meži. Un ielas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4 : 2020. gada 16. septembris, 13:39:00 »
Toties būs tīrăki meži. Un ielas.
No kurienes tādas domas? ...tas, kurš mežā izmeta pudeli, tagad to stieps līdzi, jo tie ir 10 centi? ...nestieps!  :banhead:       
Bomži lasīs pudeles mežā? ...nelasīs, jo pārmeklējot konteinerus pie mājām, tur būs pietiekami, lai nevilktos uz mežu...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2020. gada 16. septembris, 13:45:50 »
Bomži lasīs mežă un jūrmală. Tāpat kă agrăk pudeles.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2020. gada 16. septembris, 13:49:42 »
Man dafiga veikalu pie mājām, nebūs grūti aiznest tukšās pudeles :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2020. gada 16. septembris, 14:40:02 »
https://jauns.lv/raksts/maja-un-darzs/403605-par-katru-tukso-pudeli-maksas-10-centus   

Tātad veikalā maksāsim 10 centus vairāk, kurus atgūsim, ja aiznesīsim nodot...man šo depozīta sistēmu nevajag, lai paliek pa vecam!

redz tie "10 centi vairāk" ir no pirksta izzīsti. Vienkāršs piemērs - cik šodien maksā 0.5L kola vai 0.5L Tērvetes Senču alus? Pareizi - kur pērk - Circle K būs viena cena DEPO cita, vai nākotnē visur pieaugs precīzi par 10 centiem? šaubos.

Trakums, ka nododamo taru vajadzēs atpazīt pēc svītrkoda, tāpēc saņurkātu bundžu, vai alus pudeli bez etiķetes fig nodosi un tā turpinās mētāties mežos un jūrmalā... tas ka vīna un visīša u.c. pudeles neņems, vispār izsmiekls... Vācijā esmu redzējis, ka ved nodot visvisādas pudeles... nu mūsējie kā vienmēr ievieš  :ou:

manā bērnībā tas bija labs kabatasnaudas bizness - piena pudele 20 kap=saldējums 3 alus pudeles=36 kap=1 pilna alus pudele
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 16. septembris, 14:45:53 no daddy »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2020. gada 16. septembris, 14:46:03 »
Daddy, cik saprotu, tad taromātā pudele tiek samīcīta....ja naudu maksā par samīcītu pudeli, tad tā taromāta apkalpojušais personāls velk ārā jau tur pabijušu pudeli un saņurcītu laiž iekša otro , trešo, n-to reizi, kamēr iegūta naudas summa viņu apmierina....tāpēc runa ir tikai par nesaņurcītam pudelēm

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2020. gada 16. septembris, 14:50:03 »
Katrai valstij sava sistēma? Tās ar uzzīmēto pudeli kā D burtu ņemot Lietuvā. Mums būs cita bilde uz pudeles. A kur problēma visā Eiropā vienotu sistēmu ieviest? Nopirku Spānijā, atbraucu līdz Latvijai, nodevu. Vai otrādi. Tagad vēl jāšķiro, kura Lietuvas pudele, kura Latvijas, kura Spānijas? Kārtējais caur pakaļu ieviešamais slaucampasākums. Vispirms no visiem iekasēsim papildus 10 centus, pēc tam atdosim tiem, kuri tomēr aizbrauks un nodos to taru.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2020. gada 16. septembris, 14:51:10 »
bez svītru koda to neviens nevarēs nodot... "Lai iepakojumu nodotu, tam būs jābūt tukšam, ar nolasāmu svītru kodu vai kvadrātkodu, tas nedrīkstēs būt bojāts, tajā skaitā arī saplacināts."

dzeršu savu šmigu un iepūtiet man...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2020. gada 16. septembris, 15:08:16 »
Incanti, taromāts tās pudeles sver arī? Vai tikai noskenē?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2020. gada 16. septembris, 16:05:52 »
Es "stiepšu". Man - vajag.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #13 : 2020. gada 16. septembris, 16:27:59 »
Nesaprotu cepienu.

Sen, sen gaidu "sistēmu" Latvijā.

Ļoti daudzās valstīs pieņem tikai to tukšo, kas tur pirkta. Tas tā kā loģiski. Pērku dzērienu Igaunijā un piemaksāju 10 centus par taru, tad kāpēc Latvijā kādam veikalam man tie 10 centi būtu jāatgriež?

Ja varu taru aizstiept uz konteineru, tad kāpēc nevarētu aizstiept uz veikalu vai nodošanas punktu?

Tāpat mēdzu šķirot atkritumus, bet ja vēl saņemtu atpakaļ mazu daļu no izdotās naudas, kāpēc ne?

Katrā valstī ir sava sistēma, bet tā nav slikta! Mūsējie tikai muļļājas un nevar ieviest to, kas sen bija jāizdara.

P.S. Nedaudz netēmā (varbūt arī nē), pēc Līgo bija alus pudeles, kuras nolēmām ievest taras savākšanas punktā (parasti stiklu notīram un iemetam stikla konteinerā), piebraucam pie "točkas" un tur pielikta zīmīte - naudas nav! :)
Kā jums šķiet, vai braucām meklēt stikla konteineru? Protams, ka nē! Jaunieši paņēma pudeles un sirsnīgi pateicās. Pēc dažām dienām šāda uzraksta vairs nebija :)  Jaunieši atjautīgi biznesa pamatos :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #14 : 2020. gada 16. septembris, 18:24:52 »
kas tur labāks? ...no tevis paņem naudu un vēl liek cilpot lielāku gabalu, lai to dabūtu atpakaļ?...kam patīk, tas ir mazohisms :)