Autors Tēma: Velosipēds - dilemma  (Lasīts 10118 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Velosipēds - dilemma
« : 2021. gada 24. februāris, 12:43:18 »
Es Garāžā!  :faint:

Vakar spontāni sāku medīt SAVU velosipēdu. Divās vietās palūdzu rezervēt. Nevaru izšķirties, un aŗī ne visas tehniskās lietas saprotu, tāpat pieļauju, ka kaut kādas pavisam svarīgas nianses pat neesmu iedomājusies.

Meklēju normālu (hahha) pilsētas velosipēdu. Kvalitatīvu, iespējami vieglu, ērtu. Lai kā gribētos sevi mānīt, visticamāk, ne katru dienu izmantošu un sevi piespiedīšu kādu līkumu izmest. Bet, ja nu notiek brīnums, un es patiešām aizraujos?  :?: Tad vrb vajag arī tādu izturīgu?

1.Pegasus firma (nav ne jausmas par izcelsmi) https://www.pegasus-bikes.de/de-de/produkt/pegasus-solerosl24-trapez?FARB=FARB_F3794&RHOE=RHOE_58

Cena 550€ (no 800€), 2 gadu garantija (izņemot riepas, kameras un vēl kko)

24 ātrumi, pilnīgi noteikti pilsētai par daudz, nevajadzīgi, un sadārdzina cenu. Bet ok, par kvalitati esmu gatava piemaksāt arī lieku, bet vrb arī lieks čakars ar tik daudziem ātrumiem un pārslēgšanām.

Pēc visiem objektīvajiem parametriem man pieejamais rāmis manam augumam it kā maķenīt par lielu (58 uz 177 auguma cm), bet braukšanā viss likās ērti.

Mīnuss (varbūt) - trapeces rāmis, nezinu, vai man vajag tik sportiski braukšanu, un ar brunčiem tā ir, kā ir.

Likās pasmags - 15kg ar kapeikām

Glabāšana zem klajas debess (pa nakti gan slēgtā pagalmā), bet pa dienu pilsētā...jo dārgāks velo, jo lielāks zādzību risks.

Eleganta krāsa

2.Puch firma, laba, sena austriešu firma (konkrētā modeļa bildes nav, jo biju tik apjukusi par ieiešanu veikalā un sarunu ar pārdevēju, ka neiedomājos kārtīgi paskatīties).

Cena 450€ (no, šķiet, 500€), 1 gada garantija

7 ātrumi, kas pilnīgi optimāli pilsētas velo.

Vieglāks par iepriekšējo, ne daudz, bet tomēr.

Dāmīgāks rāmis - zemā "iekāpšana". Precīzi nepajautāju, bet, iespējams, un pēc sajūtām rāmis nedaudz, nedaudz par mazu.

Cietāks, neērtāks sēdeklis.

"Parastāks", vienkāršāks modelis - kā daudzi - iespējams, nepievērstu zagļu uzmanību.

Tizla krāsa, tumši violets.

Saprotu, ka jums katram aŗī ir kkādi svarīgie emocionālie argumenti, kas ietekmētu izvēli, bet man ļoti noderētu vēsāks vai remdenāks skats no malas  :big_hug:

Atslēdzies Luīze

Atb: Velosipēds - dilemma
« Atbilde #1 : 2021. gada 24. februāris, 13:08:03 »
Es ņemtu otro. Vai meklētu trešo.
Neērtu sēdekli var nomainīt pret ērtāku, parasti turpat velo veikalā, jauns mīksts un plats sēžamais ap 20 eur maksā (+/-).
Sēdekļa un stūres augstumu var pieregulēt atbilstoši savam augumam. Vēlams, turpat veikalā.
Alumīnija rāmji ir vieglāki, var meklēt konkrēti tādus velo.

Ar daudzajiem ātrumiem tikai lieks čakars, ja vēlme ir tikai pēc pilsētas velosipēda. Trapecveida rāmis (tas tā kā vīriešu?) neērts uzkāpšanai un nolekšanai ārkārtas gadījumos. Ātrums noteikti būs lielāks nekā vienkāršam pilsētas velo, bet vai to vajag?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2021. gada 24. februāris, 13:13:32 »
Abiem ir alumīnija rāmji.

Jā, un abās vietās sēdekļi un stūre tika saregulēti. Mani iepriekš uzskaitītie argumenti ir, tā teikt, gala, gatavais, variants. Pirmais ērtāks, lai gan objektīvi, pēc oficiālajiem parametriem, rāmis par lielu. Vrb tādēļ, ka stūre ar atsperi (amotrizatoru?), līdz ar to "mīkstāka" braukšana.

Nē, tas ir sieviešu variants, trapece uz leju, ne horizontāli, kā vīriešiem

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2021. gada 24. februāris, 13:17:02 »
Ātrumi - vai ta pie Tevis nav kalnains? Man tie netraucětu. 1.rāmis ir ok. Man arī tāds. Dubļu sargi, bagāžnieks. Bet 15 kg ir pasmags.
Sědeklis ir svarīgs. Man ciets un neplats. Patīk. Nezinu, ja būtu cits.
Ja braukśana pārdesmit km, ņem, uz kura labāk jūties.
Vai meklě treśo.
Violets - viedums  :mrgr:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2021. gada 24. februāris, 13:23:01 »
Vēl var meklēt nevis pilsētas velo, bet komforta velo, kas pēc būtības būs kā pilsētas braucamais, bet ar papildus amortizatoriem.
Kādreiz veikalā testēju visus iespējamos velo, un komforta riteņi man likās pārāk "mīksti". Bet tas pašai pēc izjūtas jāskatās.
Toreiz viens velo man ļoti patika, bet nenopirku, jo krāsa bija pretīgi brūna :D
Manam pilsētas velo ir tikai 3 ātrumi, rokas un kājas bremzes, dubļusargi, arī uz ķēdes, atbalsta stienis (nav jāmeklē, pie kā piesliet velo), dinamo lukturītis priekšā. Jau būs kādi 10 gadi modelim.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2021. gada 24. februāris, 13:23:15 »
58 cm rāmis ergonomiski paredzēts 193-198 cm cilvēkiem. tikai uzsēžoties diez vai baigi sajutīsi starpību, bet pēc tam mugurai būs slodze.
Tam Pucham rāmja izmēru nepateici un riteņu aploces izmēru arī nē.
Ja man būtu jāmeklē velo pilsētai, es pirmkārt skatītu iespējami lielākos riteņus 28-29", tad atbilstošu rāmja izmēru (L, ap 50 cm), tad ne vairāk par 7 ātrumiem un tie paši tikai rumbā vai aizmugurējam ritenim. Nu, vēl disku bremzes varbūt, bet nav obligāti. Dubļusargi pats par sevi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2021. gada 24. februāris, 13:23:56 »
Ja ļoti kalnains, tad jāmeklē elektriskais velo :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2021. gada 24. februāris, 13:26:19 »
Puch rāmja izmēru diemžēl nezinu, pārdevējs noreaģēja tā, ka tas man tipa piemērots (nu, kā jau pārdevēji ;) )
 Abiem riteņiem 28''.

Ātrumi rumbā vai aizmugurē...kas tas ir? Pegasus bildē, šķiet, tā aŗī ir, ne? Dubļusargi abiem ir, un reflektējošās riepas, Un dinamo spuldzes.

Kas ir disku bremzes?

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #8 : 2021. gada 24. februāris, 13:31:02 »
Uj, Minn, varētu Tev palīdzēt, bet es pērku 10x lētākus velo, tieši tādus pat, kā Tu pērc  :rofl:
disku bremzes ir 3 veidi, labi noder KALNOS, jo bremžu kluči dilst pastiprināti kalnos braucot
Iesaku ņemt disku bremzes ar trosīti kā iesācējam

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2021. gada 24. februāris, 13:35:34 »
Es nemaz nezinu rămja izměru savam.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2021. gada 24. februāris, 13:36:00 »
Neplānoju braukt pa kalnainiem apvidiem

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2021. gada 24. februāris, 13:37:25 »
Puch rāmja izmēru diemžēl nezinu, pārdevējs noreaģēja tā, ka tas man tipa piemērots (nu, kā jau pārdevēji ;) )
 Abiem riteņiem 28''.

Ātrumi rumbā vai aizmugurē...kas tas ir? Pegasus bildē, šķiet, tā aŗī ir, ne? Dubļusargi abiem ir, un reflektējošās riepas, Un dinamo spuldzes.

Kas ir disku bremzes?

Lab, neiespringsti uz disku bremzēm, tas parasti sadārdzina pasākumu. Nu, ātrumi, lai nav jāslēgā divi kloķi, tik daudz to opciju pilsētā (un vispār) nevajag. Jā, Pegasus ir ārējie zobrati aizmugurē, citiem ir rumbas iekšpusē, neredzami. Katram ir plusi vai mīnusi, nav tik būtiski.

Skatoties, cik ļoti vēlies ieguldīties. Ja skaidri zini, ka visu atlikušo dzīvi ar šo velosipēdu gribi braukt diendienā un visur kur, ir vērts pasvīst pie izvēles. Ja ne - riteņu izmērs, rāmis, pārnesumi un - galvemais - krāsa :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2021. gada 24. februāris, 13:39:42 »
Bob, man liekas, Tu mazliet kļūdies ar rāmja izmēriem, 50cm nav L...un uz maniem 177cm. Es rēķinu vismaz 55-56cm rāmi, ne?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2021. gada 24. februāris, 13:43:15 »
Bob, man liekas, Tu mazliet kļūdies ar rāmja izmēriem, 50cm nav L...un uz maniem 177cm. Es rēķinu vismaz 55-56cm rāmi, ne?
https://www.evelostore.com/lv/content/15-velosipedu-izmeru-tabulas
es baigi neiespringu, meklējot, bet zinu, ka man nesen juniors nopirka M (viņš īsāks par mani), bet man nemaz neko lielāks neprasās. Nez, sērčo pati, es laikam ietu uz veikalu, kur kāds sakarīgs konsultants un attiecīgajam modelim uz vietas pieejami visi izmēri. Tad neiesmērēs

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2021. gada 24. februāris, 13:44:15 »
un ja konkrētajam modelim 58 cm ir lielākais izmērs, domā, ka esi pasaulē visgarākā sieviete?