Nekas diži paralēls nesanāks.
Noplēst visu, kas plēšams.
Es ar sevi diskutēju par grīdu slīpēšanu. Tie būs nenormāli putekļi, labāk slīpēt, kamēr nav tīrā apdare sienām un griestiem. Varbūt pat pašu pirmo. Bet jārēķinās, ka slīpēta koka grīda ir jāuzmana, lai nesalej ar krāsām un ūdeni. Ja griestiem būs virsū riģipsis, bet sienām jāmazgā nost tapetes, tad es nomazgātu sienas, tad slīpētu grīdu. Jautājums par slīpētāju (instrumentu nomā), vai ir divfāzu aparāti. Būtu jābūt. Šaubos, ka dzīvoklī ir 3 fāzes.
Vēl ir liels jautājums, kādā kvalitātē ir tā grīda. Ja spraugas starp dēļiem ir aizlietas ar vecu krāsu dažādos toņos, un dēļi ir dažāda platuma (piemēram, vienā istabas galā plati, otrā šauri, – ir redzēts) tad man grūti saprast, vai tas tiešām būs labākais risinājums to atstāt eksponētu. Jāskatās, kā izskatās pēc slīpēšanas. Varbūt tomēr jāliek virsū kaut kāds lamināts/parkets. Restaurēt zemas kvalitātes dēļu grīdu (vai pārlikt) nebūs lēti. Labi dēļi maksā. Slikti - sametīsies un būs šķirbaini.
Savilkt elektrību. Salikt ūdensvadu/kanalizāciju, ja vajag (paši podi, vannas, izlietnes liekami pēc sienām un grīdām). Ierēķināt ventilāciju, sataisīt, lai var tikai pielikt to, kas būs virs sienu/griestu krāsas.
Kas ar apkuri? Radioatori nav jāmaina? To arī vajag, kamēr melnā stadija.
Pārējais - no augšas uz leju (griesti, sienas, grīda), no iekšas uz āru (tālākās telpas, vannasistaba, virtuve, gaitenis). Jārēķinās, ka viena ūdensņemšanas vieta tiks diezgan pieķēzīta.
Tātad saskrūvēt griestus. Nošpaktelēt visu. Noslīpēt visu. Krāsot griestus, sienas, flīzēt, kas flīzējams. Salikt santehniku. Lakot grīdas.
Vienlaikus var darīt to, kas ir vienāds. Špaktelēt visas malas, krāsot visur griestus (virtuvei un vannasistabai, ja tāda ir, ir labāk ņemt citas klases krāsas - mitrumizturīgākas, mazgājamas. Vannasistabai der ar pretpelējuma piedevu. Bet process vienāds - istabā sāc, gaitenī beidz un var jau iet otro kārtu pāri.).
Nesapratu par sienām. Tur arī riģipsis jāliek? Vai tur nodīrāt tapetes, piešpaktelēt un krāsot? Otrajā gadījumā - cik taisnas sienas? Krāsojums ļoti izceļ visus defektus, ar tapetēm vieglāk nomaskēt negludumus. Pāršpaktelēt visas sienas ideāli taisnas ir diezgan liela ņemšanās (bet profili un riģipsis samazina telpu).
Bet nu noņemsies viņi diezgan, īpaši, ja nav pieredzes. Kāda kvalitāte plānota? Smalks eiroremonts vai ka tik tīrs?
___
Piedošan par atkārtošanos! Kad es sāku rakstīt, bija tikai 3 ieraksti...