Autors Tēma: Jaunatklāti vārdi  (Lasīts 4741 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Jaunatklāti vārdi
« Atbilde #90 : 2023. gada 04. aprīlis, 16:07:12 »
Tas takš normāls apzīmējums!  :thinking:  Pat ļoti pozitīvs! Dēlietis, stalts kā ozols.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #91 : 2023. gada 04. aprīlis, 18:07:53 »
nu Tu redz, kas cilv'ekiem tais galv'as.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #92 : 2023. gada 04. aprīlis, 18:48:51 »
No tautasdziesmu pūra

Atslēdzies Camma

« Atbilde #93 : 2023. gada 04. aprīlis, 19:35:02 »
Nē. nu gadās jau, ka es šepat arī kādu latviešu valodas vārdu nezinu. Nepretendēju uz konkurenci Endzelīnam. Kaut gan Zaļo un Balto grāmatu lasīju bez vārdnīcas un priekšā teikšanas. Šo to izdomāju kontekstā, dīvainā kārtā liela daļa veco vārdu bija nez kā pašsaprotama. Var jau būt, ka vectēvs, tēvs un tēvamāsa kādus no tiem lietoja.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #94 : 2023. gada 04. aprīlis, 20:57:10 »
Es šajā sakarā pašķirstīju Kursītes "Vārdeni" - un tas pats, pusi nezinu,  bet liela daļa tur ir apvidus vārdi. Daudzi ir ļoti jēdzīgi  un varētu būt lietojami. Jā, pārsteigums bija, ka daudzus tomēr nez kā zināju

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #95 : 2023. gada 12. aprīlis, 12:39:21 »
būna
Upes krastā straumes šķērsvirzienā izveidota hidrotehniska būve (dambis), kas, samazinot caurplūdes šķērsgriezumu, palielina straumes ātrumu un novērš gultnes piesērēšanu un krastu izskalošanu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #96 : 2023. gada 20. aprīlis, 19:58:09 »
Sakādes ir ļoti ātras acu kustības, kuras katrs cilvēks gan neapzināti, gan apzināti veic ikdienā, piemēram, aplūkojot dažādus priekšmetus telpā vai lasot.

Atslēdzies reno

« Atbilde #97 : 2023. gada 20. aprīlis, 23:32:19 »
būna
Upes krastā straumes šķērsvirzienā izveidota hidrotehniska būve (dambis), kas, samazinot caurplūdes šķērsgriezumu, palielina straumes ātrumu un novērš gultnes piesērēšanu un krastu izskalošanu.

Man likās, ka ziņās saka "bōna"

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #98 : 2023. gada 21. aprīlis, 05:58:51 »

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #99 : 2023. gada 21. aprīlis, 08:37:03 »
Bonas liek pa virsu, lai savāktu atkritumus. Tātad ziņas var būt gan būna, gan bōna.

Atslēdzies reno

« Atbilde #100 : 2023. gada 02. augusts, 16:53:15 »
psitacisms novecojis. Tāds vārdu un jēdzienu lietošanas veids, kad neizprot pilnībā visu to saturu; spriešana par vārdiem, ne par to saturu

Dabūju meklēt, jo nezināju , ko nozīmē. Kāpēc novecojis? Pat ļoti aktuāls, nemirstīgs faktiski